Войната в Украйна 3

• 777 734
  • 17 781
  •   8
Отговори
# 14 160
"ISW: Изявленията на Лавров торпилират мирните усилия на САЩ, Кремъл иска гаранти за Украйна да са Русия и Китай

Руският министър на външните работи Сергей Лавров използва интервю за американска медия, за да повтори позицията на Кремъл, която явно отхвърля предложените от САЩ мирни инициативи за Украйна. "
https://faktor.bg/izqvleniqta-na-lavrov-pokazvat-che-rusiq-othva … tivi-na-sasht-isw

Та кой не иска мир?

# 14 161
Има ли реален шанс за край на войната в Украйна

Защо Путин не може да спре войната, вътрешни заплахи за Русия, Путин ще загуби властта си.

# 14 162
  • София
Какво означава да се съгласят да им вземат територията? Това не е предмет на съгласие, територията е взета с военни действия, те не могат да изтласкат руснаците от там. Това са фактите. Дали ще се съгласят или не, няма да си върнат земята. При войните е така, победеният никой не го пита. Ние в България най-добре го знаем. За пръв път виждаме конфликт, при който губещите тропат по масата и искат да поставят условия. Ами не, не са в позиция да го правят, колкото и да се тръшкат. Зеленски се опитва да се задържи на власт, това е. Оттегли ли се, може да бъде съден, защото е подложил на унищожение собствения си народ за кауза, която не може да бъде спечелена.

# 14 163
  • София
Легитимирате военни престъпници и погазвате всичко, което човечеството е постигнало към 25 август 2025г.

Със сила вече не става, съжалявам, че ви разочаровам.

Иначе, да има три държави, робство, подтисничество и разпад на човечеството.

# 14 164
  • София
Легитимирате военни престъпници и погазвате всичко, което човечеството е постигнало към 25 август 2025г.

Със сила вече не става, съжалявам, че ви разочаровам.

Иначе, да има три държави, робство, подтисничество и разпад на човечеството.

Може би трябва да го обясниш освен на Путин, също и на Израел, САЩ и всички държави, които водят военни действия по света.
Не ние легитимираме нещо, то си е факт, така или иначе. Разбира се, спорът пак ще се обърне на лични нападки и квалификации, не се съмнявам.

# 14 165
Територията не е "взета", окупирана е, което на чист български език означава, че е временно заета от чужда войска украинска територия.

# 14 166
  • София
Военните действия са за грабеж на територии ли?
Коя от изброените държави го е направила?

Ако може обоснован отговор, благодаря.

# 14 167
  • София
Територията не е "взета", окупирана е, което на чист български език означава, че е временно заета от чужда войска украинска територия.
Колко пък да е временно? Не ми изглежда като да имат намерение да се изнасят руснаците от там. Кой ще ги изгони? Украйна ако можеше, да го е направила. Скоро ще станат 4 години. Слезте на земята.

# 14 168
Jusmin,  проблем е, че руснаците не се задоволяват само с това, което вече са завзели. Те искат да им отстъпят и тези територии, които не са под техен контрол. Коя държава в света би се съгласила на подобно нещо?

# 14 169
Да питам отново, тия дето така лесно раздават територии, колко и кои територии от нашата държава бихте дали?
И ще се бием ли ако ни нападнат или директно се предаваме.
Защото това е което предлагате на Украйна.
Не знам кой трябва да слезе на земята.

# 14 170
Жасмин, не си разбрала, че става дума за земи, в които украинците са изградили укрепления, бодлива тел, окопи, която е и врата към други части на Европа, това искат варниците, но няма кой да им я даде.

# 14 171
  • София
Нищо няма да дадат, ще ореват орталъка.
Ако комшията им разбие вратата, изнасили дъщерята и каже - аз ще живея тук, защото съм по-силен и мога да си го позволя, ти ще рабитиш за мен и ще ми плащаш сметките.

Аналогията е същата и в правовия съвременен свят е недопустима.

Или за война може, ама за мен не?!

# 14 172
  • София
Какво означава да се съгласят да им вземат територията? Това не е предмет на съгласие, територията е взета с военни действия, те не могат да изтласкат руснаците от там. Това са фактите. Дали ще се съгласят или не, няма да си върнат земята. При войните е така, победеният никой не го пита. Ние в България най-добре го знаем. За пръв път виждаме конфликт, при който губещите тропат по масата и искат да поставят условия. Ами не, не са в позиция да го правят, колкото и да се тръшкат. Зеленски се опитва да се задържи на власт, това е. Оттегли ли се, може да бъде съден, защото е подложил на унищожение собствения си народ за кауза, която не може да бъде спечелена.
Не, путин иска территории, които няма да може да вземе и след 2-5-никога години. Да му подарят земя, на която до война живяли повече от половин милион украински граждане. Няма как да стане това.

# 14 173
  • София
Ние нищо не предлагаме, не обръщайте пак нещата срещу потребителите тук.
Предложенията идват от другаде. И ясно се вижда, че ако не се приемат сега, после се влошава положението на Украйна. Пък те колкото искат да упорстват, тяхна работа, не ги карам аз нищо да приемат. Така или иначе съдбата им ще се реши от по-силните, харесва ли им или не.
На Русия и е все едно, ако няма мир, продължава си с бойните действия. Очевидно е кой има преимущество на бойното поле. Факти. Всичко останало са емоционални етикети - не е честно, не е справедливо, лоши агресори.
Ако бяха спазвали Минските споразумения нямаше да се стигне до тук, но Меркел сама призна, че са сключени с цел печелене на време и подготовка на Украйна за война. Това е.

# 14 174
  • София
Да, да, Киев за три дни, как забравих Laughing

Общи условия

Активация на акаунт