Войната в Украйна 3

• 764 272
  • 17 395
  •   8
Отговори
# 60
Не знам коректна ли съм или не, но бих си стояла на село в мизерията, пред това да ида да живея в такава къща, пък макар и най-хубавата.
Да ме кълнат хората, че съм им взела дома, не е за мен това.
Даже няма значение законно или незаконно е, защото хората могат да напишат всякакви закони, ама такива не минават пред съда горе.
Хората, които ще го направят, са хора безскрупулни, които знаят какво става, но изгодата им е на първо място.
Това е за мен от човешка гледна точка, така че никаква коректност не дължа, аз не съм политик и не изнасям речи по телевизиято, че да внимавам.

# 61
  • софия
"С кръв сме я взели, с кръв ще я дадем."

# 62
Украйна загуби Крим и Донбас без някой да се загрижи. Грижата дойде, когато русия ги нападна и Западът изведнъж се сети, че след Украйна е ред и на цяла Европа.

# 63
русия прави с Украйна това, което в началото на миналия век е правено срещу България - заграбване на земи, прогонване на населението и етническо прочистване. Обаче българите одобряваме това. Двойни стандарти му се вика.  Wink

# 64
  • София
не знам дали Вугледар има стратегическо значение, но за да не падне града по време на посещението на Зеленски в САЩ, едно от най-боеспособните поделения на ВСУ 72-ра Бригада, бе принесено в жертва и практически ликвидирано

# 65
Когато войната свърши, ще разберем кого са настанили руснаците в домовете на украинците, избягали от войната. Иначе принципно такъв начин на действие е отвратителен и е прилаган и към българи много пъти, в земи, които сега са гръцки или турски. Македонските българи са бягали само  с това, което са успели да вземат, а домовете им са останали, заграбени са и там са настанени други хора. Още наследниците им искат компенсации, които няма да бъдат изплатени никога. Същото се е случвало и след 1944 година, когато много интелектуалци са били интернирани в забутани селца, а домовете им заграбвани и там са настанявани всякакви ниско културни представители на нашия етнос с извинение за израза. Не  е нещо ново това и е правено и друг път на много места, така са се завземали земи и имущество, което не намалява факта колко е отвратително. Засега мога да коментирам само това, защото все още не е ясно какво точно става там.

ПП Неприятно впечатление ми правят хората, които пишат укри, също и русня и подобни. Говори ми за злоба, която не намирам, че е насочена точно към определени хора, а си е признак на характера на пишещия. Твърде далече сме и от едните, и от другите, за да сме лично засегнати и това да рефлектира дори в изказа. Първо мислех, че укри е съкратено на украинци и дори го използвах 1-2 пъти, преди да разбера, че е подигравателно определение за тези хора. Русня не било  правописна грешка, а също израз на някакво отношение. Не може ли да се въздържате?

# 66
ПП Неприятно впечатление ми правят хората, които пишат укри, също и русня и подобни. Говори ми за злоба, която не намирам, че е насочена точно към определени хора, а си е признак на характера на пишещия. Твърде далече сме и от едните, и от другите, за да сме лично засегнати и това да рефлектира дори в изказа. Първо мислех, че укри е съкратено на украинци и дори го използвах 1-2 пъти, преди да разбера, че е подигравателно определение за тези хора. Русня не било  правописна грешка, а също израз на някакво отношение. Не може ли да се въздържате?
Според мен не става въпрос за злоба, или каквото и да е лично отношение към която и да е от цитираните националности. По-скоро иде реч за еднозначно позициониране на изказващия се по темата. Такъв е повика на времето. Защото днешната либерална идеология мигом обявява за враг всеки, който не приема и огласява нейните постулати. Няма средно положение и това е - или си с нас, или си против нас.

# 67
Защото днешната либерална идеология мигом обявява за враг всеки, който не приема и огласява нейните постулати. Няма средно положение и това е - или си с нас, или си против нас.

Какви постулати? Не става дума за дискусия и сблъсък на гледни точки, а за ВОЙНА. Една държава напада друга само защото се чувства по-силна и може. Това е нещо отвъд всякакви постулати, това е престъпление срещу човечеството.

# 68
Ако не различаваш правилно и грешно, добро и зло - няма помощ. От чисто човешка точка да прецениш, нито политически, нито  каквото и да е  друго.
 От цялата тази мерзост, война,  нахлуване,  убийства, страдат и двете страни ,но едната масоов  въобще не се замисля.

# 69
Аз лично използвам укри за назоваване на престъпния режим, който е установен за момента в тая страна. Нямам предвид обикновените украинци, голяма част от които отдавна избягаха, включително и в Русия.
А тези украинци, които не могат да избягат и са ползвани за пушечно месо, те страдат най-много от въпросните укри.
Така или иначе, времето на укрите намалява с всеки ден, така че ще ги преживеем.

# 70
Скрит текст:
Защото днешната либерална идеология мигом обявява за враг всеки, който не приема и огласява нейните постулати. Няма средно положение и това е - или си с нас, или си против нас.

Какви постулати? Не става дума за дискусия и сблъсък на гледни точки, а за ВОЙНА. Една държава напада друга само защото се чувства по-силна и може. Това е нещо отвъд всякакви постулати, това е престъпление срещу човечеството.
Престъпление, което никой не може да накаже или спре реално, само приказки.

# 71
Престъпен режим в Украйна? Сериозно?
 Коя война е спряна,  без жертви?

# 72
Русня означава руснаци, които окупират чужди територии, убиват, грабят, изнасилват, отвличат деца. Кое ти се струва обидно в термина?
Скрит текст:

Мисля, че думата е изкована от чеченците по време на сепаратисткия им период именно като обидна и никой не твърди, че е някакъв термин.  Русня по аналогия с Чечня, докато те самите се наричат Нохчийн, както грузинците се наричат Сакартвело.

ПП А защо този, който го е вписал в сайта с дефиниции,  го е определил като глагол /ако и много обиден/ определено ми се губи.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 17:50 от Vapor

# 73
  • София
Скрит текст:

Това него прави по-малко престъпление, виждам, че явно е за предпочитане дори и да не се споменава проблема, да не се казва, че Русия е агресор, защото това не можело да спре войната...войната по принцип може да я спре най-лесно, този който я започна, но не виждам сериозно услиле от всички, хленчещи, че уж искат мир, да вземат да седнат и да убедят Путин, та да се спре тази война. Напротив, всички "неутрални" само облъчват с мантрата "ми то няма смисъл да се помага"...Парадокс...или псевдозагриженост???

# 74
Скрит текст:

И какво? Да не го наричаме с истинското му име заради това ли?

Аз лично използвам укри за назоваване на престъпния режим, който е установен за момента в тая страна.

А непрестъпният режим щеше да се предаде ли? Какво ли щеше да стане, ако в СССР беше имало непрестъпен режим когато ги напада Германия през 1941 година? Или онези бяха герои, умрели за родината си, а украинците днес са престъпници?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 18:02 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт