Войната в Украйна 3

• 764 657
  • 17 404
  •   6
Отговори
# 120
Трябва ли да припомням как Русия до последния момент отричаше че ще напада Украйна?
Скрит текст:
Та къде са тези гаранции че тя, при едно успешно завоевание, няма да продължи да воюва? Хич не са страшки а една реална опасност която ни чука на вратата. Хората които не мислят че има опасност сигурно още вярват в легендата за Добрия Голям Брат
Да си припомним и колко пъти обещават на Украйна членство в НАТО.

Скрит текст:
Ах, бедният глупавичък Путин, те го подстрекавали и той се хванал... И макар да разбрал, че е сгазил лука, не иска да се поправи.
А вие ако не искате могъща Русия защо ги защитавате? Макар да виждате, че не са прави? Аз не виждам друга причина.
Това е твоето разбиране от написаното.

# 121
Историята на членството на Украйна в НАТО е много дълга, но там няма лъжи. Просто в даден момент, преди Мейдана, Украйна решава че не иска в НАТО. След Мейдана се възобновяват преговорите, но после ситуацията в Крим стана. Така че лъжи тук не виждам

# 122
Рюте казва ,че ще я приемат с окупираните територии, екстремни обстоятелства, нестандартни решения.

Тя русия бяла и добра и няма да си връща  соц блока. Не че не желае вече, не може вече.
  А се надяваше.
  Лицемерие е  и да   подхвърлиш  една голяма, най-голямата европейска държава на   място , дето не иска.
 И през Втората са се включили късно , но съществено. без това - втори фронт, ленд лийз, няма да е същият изход.
 И наистина не ги караме ние - нито да нападат едните ,нито да се защитават другите.
 То и доста трудна защита, отстъпват позиции.

Какво значи подстрекатели, пречещи да бъде анексирана  една нападната страна ли или нещо ново значение има?
И какво ще стане - решават те, не ние.

# 123
Струва ми се че в една хипотетична ситуация в която Русия напада НАТО ще има хора които ще казват че НАТО са я предизвикали и Русия всъщност не е виновна. Или поне не е единствената виновна

# 124
...CNN твърди, че Русия произвежда около 3 милиона снаряда годишно...

Сколько снарядов мы производим для нашей армии
Тук трябва да се добави уточнението, че новопроизведените снаряди използват метали и взривни вещества от държавния резерв, т.е. отдавна произведени. Реалното производтво е това, което може да се произведе от А до Я. А то е под 100 хиляди годишно.

# 125
Каквото да питаме , кое наложи нападение над Украйна, отговор няма. Освен да си приберат пияниците, от руски произход там.
 Ние казваме, че е имперската политика, мерак да се върнат на върха като влияние, вие   не приемате ,нямало опасност.
 Майдан и  подстрекатели - нищо сериозно  не се казва по това, защо има майдан, какво пречи той на русия,  освен на плана да превзема, поставя    кукли на конци там, които да  ръководи.
 Нищо от това не оборвате смислено. Сляпа  соц вяра, дето ни е позната, но на запад  настанени.
 Таджиките също  говорят като украинците и оценяват по същия начин събитията  у тях.

# 126
  • София
Днес, след 30+ години виждаме, че каквито едните, такива и другите
Категорично не виждам такова нещо. Разликите са огромни, както в материално, така и в морално отношение. Това че всички "са маскари" са внушения, които умишлено се прокарват. Хайде моля да не ни забивате отново в руска орбита, че и без това не сме се отскубнали съвсем за толкова години.

# 127
Кой е изказал твърдението, че НАТО присъединява някой насила?
Не разбрали, че подхода на Русия е тояга, а на Запада морков.

Сама го казваш. И после питате защо хората бягат от тоягата към моркова??? Не е ли ясно?
Много пъти писах - хората предпочитат life пред жизнь. И мразят насила да ги насочват в пътя, каквато е руската традиция още от 1917 година насам. Съвсем просто е.

И не е вярно, че не сме влезли от страх. Напротив, на всички беше ясно, че имаме много слаба армия и на практика сме беззащитни, дали от Русия, дали от Турция или от друг. И затова всички искаха НАТО, без промитите от комунизма мозъци.

# 128
За поддръжниците на русия и путин свободата не значи нищо. Те си искат ботуша, искат някой да им казва какво да правят, работата да е сигурна, нищо че парите са малко и изобщо уравниловката да си върви в пълна сила. Затова и мразят Запада, затова и се присмиват на свободата на Запада, че даже и твърят, че не е свобода, а диктатура. Тях свободата ги смущава, даже направо ги плаши. Затова и вървят тези спорове тук - за или против НАТО, за или против ЕС, за или против (либералната) демокрация, защото се сблъскват два коренно противоположни светогледа. И проблемът не е, че техният светоглед е различен, а че го възприемат като единствено правилен. Затова и имперските амбиции на русия им импонират - там е здравата ръка, "традиционните ценности", там няма "джендъри", там ако слушкаш и папкаш всичко ще е наред и никой няма да те закача. Е, мили мои сънародници, поддръжници на путин - приемете, че на голяма част от хората не им харесва да живеят в диктатура, искат да пътуват свободно, да говорят свободно и да мислят каквото си искат. Приемете го и ни оставете на мира!

# 129
Никога не съм отричала, че Путин е агресор, но че съюзниците позволиха да смачка Украйна за мен е факт.

A как можеха да го спрат без риск от ядрена война? Нали знаеш, че ако притиснеш едно животно в ъгъла без изход то хапе.

# 130
Никога не съм отричала, че Путин е агресор, но че съюзниците позволиха да смачка Украйна за мен е факт.

A как можеха да го спрат без риск от ядрена война? Нали знаеш, че ако притиснеш едно животно в ъгъла без изход то хапе.
А как допуснаха да бъде нападната държава, на която са гаранти за суверенитета и териториалната й цялост?

# 131
Тъй де, някои хора наистина вярват, че Русия ако каже че ще спре като завладее Украйна - значи наистина ще спре. Чистата истина. То Русия не е лъгала досега.

# 132
Скрит текст:
С Мама Нана съм комуникирал и в други теми и не мисля, че е платена. От това, което съм чел  от нейни постове в темата за България оставам с впечатлението че по принцип е с леви убеждения, и това си е нейна принципна позиция.Прави ми впечатление на интелигентен човек. Но и аз не изключвам да има руски корени в рода си и затова да ги защитава. Другият вариант е в семейството ѝ да има яки комунисти и така да е възпитана. (всъщност това дори го допускам повече.)

Мама Нана, кой точно е гарант за суверенитета на Украйна? Освен Русия която е дала клетвена декларация че срещу 600 ядрени глави дава гаранции за неделимостта на Украйна?
Когато се разпада СССР, САЩ и НАТО не остават безразлични за риска ядрените оръжия, държани в съветските републики да попаднат във вражески ръце. От тук насетне може да намериш и прочетеш, кой какво иска, обещава, гарантира.

# 133
Скрит текст:
С Мама Нана съм комуникирал и в други теми и не мисля, че е платена. От това, което съм чел  от нейни постове в темата за България оставам с впечатлението че по принцип е с леви убеждения, и това си е нейна принципна позиция.Прави ми впечатление на интелигентен човек. Но и аз не изключвам да има руски корени в рода си и затова да ги защитава. Другият вариант е в семейството ѝ да има яки комунисти и така да е възпитана. (всъщност това дори го допускам повече.)

Мама Нана, кой точно е гарант за суверенитета на Украйна? Освен Русия която е дала клетвена декларация че срещу 600 ядрени глави дава гаранции за неделимостта на Украйна?
Когато се разпада СССР, САЩ и НАТО не остават безразлични за риска ядрените оръжия, държани в съветските републики да попаднат във вражески ръце. От тук насетне може да намериш и прочетеш, кой какво иска, обещава, гарантира.
В крайна сметка Русия са подписали такава декларация.

През 1994 г. в Будапеща под председателството на Ядрения клуб, Украйна доброволно се съгласява да се откаже от ядрения си арсенал, останал ѝ в наследство от СССР, и да го върне на юридическия наследник на Съветския съюз – Руската федерация. В замяна на този акт Великобритания, САЩ и Русия стават гаранти за суверенитета и териториалната цялост на Украйна.
- от уикипедия

Великобритания и САЩ не са нападали Украйна.

# 134
  • София

Лесно, като оставеха Борис Джонсън в Лондон, вместо да ходи в Киев да проваля мирният договор. ама не им изнасяше войната да съврши за 40 дни.

Общи условия

Активация на акаунт