"Само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна."
Мария Захарова, 15.2.2022
И после какво стана? Изведнъж се оказаха принудени, едва ли не излъгани да нападнат, точно както според Кремъл.
Очевидно никой не мисли, а цитира Кремъл като че ли е Библията.
След това има ли въобще някой да ви вярва? То няма за какво да ви чете човек, направо да слуша Кремъл, то същата работа.
Аз ако бях на ваше място нямаше да смея да правя предсказания за нападения, щото щеше да ме е срам.
Проблемът не е, че някой е повярвал на изказвания на Маша точно в навечерието на войната - от форума или извън него. Проблемът е, че целокупните ни политици НЕ ПОВЯРВАХА на Кремъл и конкретно на Путин, който повече от 10 години повтаря едно и също - че няма да допусне Украйна в НАТО и че ще вземе ответни мерки, та дори в края на 2021 г. пусна и ултиматум. Ако му бяха повярвали, може би щеше да е друго - освен разбира се, ако идеята не е била да се стигне точно до това, до което се стигна. Честно казано, и аз вече си мислех, че говори празни приказки /включително за ултиматума/, но това съм аз и от мен нищо не зависи. А се оказа, че не говорел празни приказки, а самата истина.
Затова лично аз мисля, че на Кремъл все пак трябва да се вярва, иначе получаваме това, което имаме в момента. И се вайкаме, че той взел и направил точно това, с което дълги години е заплашвал, пък ние сме си мислили, че блъфира. Иначе казано - по-добре да вярваме на това, което повтарят да припадък още отпреди Путин, вместо да избираме да вярваме на нещо, казано за дезинформация, точно преди да направят това, което са повтаряли.