Войната в Украйна 3

• 881 351
  • 19 598
  •   4
Отговори
# 4 620
Преди 3 години спомняте ли си как повтаряхте, че Русия нямало да напада? Било немислимо. Ама защо така мислехте, да не би някой да ви е казал?
"Само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна."
Мария Захарова, 15.2.2022

И после какво стана? Изведнъж се оказаха принудени, едва ли не излъгани да нападнат, точно както според Кремъл.
Очевидно никой не мисли, а цитира Кремъл като че ли е Библията.
След това има ли въобще някой да ви вярва? То няма за какво да ви чете човек, направо да слуша Кремъл, то същата работа.

Аз ако бях на ваше място нямаше да смея да правя предсказания за нападения, щото щеше да ме е срам.

Проблемът не е, че някой е повярвал на изказвания на Маша точно в навечерието на войната - от форума или извън него. Проблемът е, че целокупните ни политици НЕ ПОВЯРВАХА на Кремъл и конкретно на Путин, който повече от  10 години повтаря едно и също - че няма да допусне Украйна в НАТО и че ще вземе ответни мерки, та дори в края на 2021 г. пусна и ултиматум. Ако му бяха повярвали, може би щеше да е друго - освен разбира се, ако идеята не е била да се стигне точно до това, до което се стигна. Честно казано, и аз вече си мислех, че говори празни приказки /включително за ултиматума/, но това съм аз и от мен нищо не зависи. А се оказа, че не говорел празни приказки, а самата истина.

Затова лично аз мисля, че на Кремъл все пак трябва да се вярва, иначе получаваме това, което имаме в момента. И се вайкаме, че той взел и направил точно това, с което дълги години е заплашвал, пък ние сме си мислили, че блъфира. Иначе казано - по-добре да вярваме на това, което повтарят да припадък още отпреди Путин, вместо да избираме да вярваме на нещо, казано за дезинформация, точно преди да направят това, което са повтаряли.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 09:24 от bubanka

# 4 621
 Да се обвинява една европейска страна, че иска да се защитава и така пречи на мира, и то от Тръмп,  който с встъпването си в дъжност хвърли око на Канада и Гренландия, е меко казано смешно. Някакъв имагинерен мир,  Тръмп никога не е имал идея наистина да работи за мир между Русия и Украйна, това беше част от предизборните му брътвежи, обаче темата е злободневна и наболяла и всички го взеха на сериозно.  Костюмът (много ми хареса  "костюм без човек", в десятката) все пак е на възраст и да се вдетинява му е простено, кой си е дал играчките, ама кой повече, кой по-малко, отново и отново темата Байдън,   ама кажи и на мен "благодаря", глупости от детската градина. А и "сделката" не беше такава, на която Украйна да не може да устои, че и да бие път Зеленски до САЩ и да им нарушава комфорта. Доста изнервящо за "политик" като Тръмп е това "неуважително" очакване вече спечелил президент да изпълнява  предизборни обещания. 

# 4 622
Ами ето, Лавров казва многократно, че няма да спират огъня, докато не завземат четирите области и не разоръжат напълно Украйна, но вие нещо не вярвате...
Също не вярвате, че иска НАТО вън от Източния блок, а Путин сам го каза...

Разбира се, имаше време, когато Путин твърдеше, че Крим е украински, така че явно трябва да се вярва избирателно.

Медведев пък многократно заплашва
разни градове да ги превърне в ядрена пепел,а той все пак беше и е важна персона в Русия...въобще кога да им вярваме и кога не?

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 03:40 от Petrof

# 4 623
Ами ето, Лавров казва многократно, че няма да спират огъня, докато не завземат четирите области и не разоръжат напълно Украйна, но вие нещо не вярвате...
Също не вярвате, че иска НАТО във от Източния блок, а Путин сам го каза...

Разбира се, имаше време, когато Путин твърдеше, че Крим е украински, така че явно трябва да се вярва избирателно.

Вярвам, че може да има пазарлък - по отношение на военните действия.

На фантазии какво казал Путин не вярвам. Защото просто не е казвал такова нещо. Но на страха очите са големи. Успех!

Ако искаш да се страхуваш по-пълноценно, вярвай на това, което повтарят всичките им лидери от Елцин насетне. Показаха, че не блъфират. Без Украйна в НАТО, без нови бивши съветски републики в НАТО, без сигурност на едни страни за сметка на други. Горе-долу това е.

# 4 624
Нищо не повтарям когато и да било, а правя изявления на база собствен анализ на получаваната информация. Тогава не вярвах, че ще нападнат не защото Маша е казала така, а защото струпаните по границаат руски войски бяха нищожно малко и не стигаха да се завладее таква огромна страна. А и бяха изложени на показ на ксмическото разузнаване на американците. И след като нападнаха, и днес, съм все така убеден, че не завладяването на Украйна е целта на руснаците. Защото нито бомбардировките им са като хората, нито числеността на войските им е увеличена до необходимото ниво. Какво остава за настъпление срещу Западна Европа. Тази последната страшилка си е направо за смях. За такова настъпление е нужна многомилионна армия, което ще рече да се проведе масова мобилизацияв Русия и многомесечна подготовка на мобилизираните. Когато чуя за проведена такава мобилизация и за струпана няколкомилионна армия на западната граница на Русия от Балтика до Севастопол, ще твърдя уверено, че ще има нападение на запад. Каквото и да говорят Маша, Путин или която и да е говоряща кремълска глава.

# 4 625
Успех и на Вас да убедите някого колко надежден партньор в пазарлъка и договорите е Путин и колко скромни изисквания има при всичките доказателства за обратното.

Многомилионната армия е факт и не е струпана опасно за нас място, защото е ангажирана в Украйна. А когато я струпат, ще е късно ние тепърва да организираме отбрана.

За Полша са изчислили, че им трябва около половин милион.
Западна Европа едва ли е застрашена, Путин се цели в Източния блок. И вероятно би започнал от слабите звена.
Нищожно малката войска от 180 000 души беше при Киев.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 03:49 от Petrof

# 4 626
Ето затова не може да се говори сериозно с вас генетичните русофоби, защото ги пляскате измислиците на килограм и на тяха база строит конспирологичните си теории и прогнози. Къде я видяхте тази многомилионна армия в Украйна бе джанъм? В кои групировки влиза, каква е номерацията на частите, къде са равърнати тези части? Можеш ли да дадеш такова инфо? Явно не.
Да не говрим, че според собствените ви твърдения танковете, ракетите, снарядите и патроните на руснаците са на свършване отдавна, както и парите ена Путин, та няма как да бъде издържана и снабдявана такава армия. Или нещо не се връзва в опорките ви, а?

# 4 627
Тези, които критикуват Зеленски за облеклото, защо не критикувате и Тръмп, че не спази нормите за държавно посещение, като посрещане и т.н.? Защото посещенията на ниво държавен глава са държавни и има протокол за посрещането.
Също и защо не беше спазен протокола, относно отсъствието на медии при разговорите, да се водят при закрити врата?
От кога държавния протокол на САЩ включва телевизионно шоу?!

ПС Само да напомня, че по време на война, облеклото е военна униформа.
Да ви припомня и, че в ковид времената, ген. Мутафчийски се явяваше във военна униформа, като ръководител на НОЩ. Не си обличаше лекарската престилка, нито костюм.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 04:19 от Diorela

# 4 628
Кога съм твърдял, че Русия няма танкове и ракети? Има си достатъчно и произвежда постоянно. А което не стига, идва от Северна Корея. Доколкото съм чел, корейците дават към половината от боеприпасите на фронта в момента. И модернизират някои неща - ракети, снаряди.
А армията в момента е два милиона а половина с планове за три милиона и половина. В Украйна са около един милион. Чак да публикувам къде са разквартирувани частите, няма да стане.

# 4 629
Не прави чест на никого да разпространява и поддържа опорките на насилниците, които режисираха този театър с единствената цел да унижат, сплашат и малтретират представителя на един народ в беда, само и само да могат да го склонят да ги улесни в ограбването му. Обвинявате жертвата, величаете и оправдавате насилника. Срамно е.

Дори и ЕС да има финансовия капитал да създаде достатъчна отбрана, пътят до създаване на боеспособна централизирана армия е много дълъг. В момента не разполагаме с такава и след подписването на примирието целият ЕС, а най-вече Източният блок, и по-специално България, попадаме в много уязвима ситуация.
Русия не е сама. С Китай зад гърба си, а вече и със САЩ, тя далеч не разчита само на своя бюджет. Освен това все още не са изчерпани запасите от СССР. Подценяването на врага е опасно, както и пораженчеството. А най-опасна е блажената вяра, че братушките са ни братя. Никога не са били.
Тук вече си прав.

# 4 630
И ми писна да ми се прави на интересен с начина, по който се облича. Аз също бих го изгонила от дома си.
Крал Чарлс и всички други политици нищо не разбират, сал един клоун, един мъжчо с очна линия и една рангелова знаят етикет.
На този ще посмеете ли да му искате костюмче?

За арабина това е официално облекло.

# 4 631
Путин няма полезен ход. Путин,а не Тръмп или Зеленски. Дали войната ще продължава или ще има примирие е все тая за Русия,тя ще продължава да пропада към дъното...

# 4 632
Скрит текст:
Тези, които критикуват Зеленски за облеклото, защо не критикувате и Тръмп, че не спази нормите за държавно посещение, като посрещане и т.н.? Защото посещенията на ниво държавен глава са държавни и има протокол за посрещането.
Също и защо не беше спазен протокола, относно отсъствието на медии при разговорите, да се водят при закрити врата?
От кога държавния протокол на САЩ включва телевизионно шоу?!

Скрит текст:
ПС Само да напомня, че по време на война, облеклото е военна униформа.
Да ви припомня и, че в ковид времената, ген. Мутафчийски се явяваше във военна униформа, като ръководител на НОЩ. Не си обличаше лекарската престилка, нито костюм
.
Което дава посока, че всичко е било предопределено, ход на САЩ в лицето на Тръмп и Ванс да притиснат Зеленски да направи това, което те решат.

Не разбрах, какъв е плана на САЩ за спиране на огъня, все пак Русия е съгласна на преговори, Украйна също, като последните две разчитат на посредничеството на първия.

# 4 633
  • Русе

Не разбрах, какъв е плана на САЩ за спиране на огъня, все пак Русия е съгласна на преговори, Украйна също, като последните две разчитат на посредничеството на първия.
 То и САЩ още не е разбрал според мен. Тръмп досега говореше. Тепърва ще взема решения. До мисъл не знам дали ще се стигне, предвид за кого иде реч

Путин няма полезен ход. Путин,а не Тръмп или Зеленски. Дали войната ще продължава или ще има примирие е все тая за Русия,тя ще продължава да пропада към дъното...
 И от моята гледна точка е така. Но за Путин ,както Ким Чен Ун,  не е важно какво са натворили, важно е да го представят пред избирателите си като победа. Не знам как преглъщат индоктиринираните руснаци хапката с обещанията за ресурси на Тръмп, като до преди седмици - най-главния аргумент на Кремъл беше че Русия е велика сила, ама я използват за ресурсите и.

Европа би могла да се защити. Но това, което е сила на демокрацията, в случая застрашава единството във вземането на решенията.

# 4 634
  • Paris, France
Ако искаш да се страхуваш по-пълноценно, вярвай на това, което повтарят всичките им лидери от Елцин насетне. Показаха, че не блъфират. Без Украйна в НАТО, без нови бивши съветски републики в НАТО, без сигурност на едни страни за сметка на други. Горе-долу това е.

СССР се разпадна. Бившите републики са бивши. Вече са независими и имат право да се развиват както пожелаят. Нормално е да се стремят към ЕС и НАТО, особено със съсед като Русия, за която нейното си е нейно, а това на бившите пак е нейно. Така, както Русия иска сигурност, сигурност искат и Грузия, Армения, Молдова и Украйна. Преценили са, че могат да я имат в НАТО и ЕС. Русия да се навира като мутра и да изнудва е грозно и не работи в дългосрочен план. Ако можеше да им предложи икономическия морков като ЕС, вероятно щяха да искат да останат в нейната сфера. Не я щат. Русия е ядрена държава и едва ли някой ще я нападне ей така.

По твоята логика Турция, като наследница на Османската империя може да поиска половин Евразия, от Монголия до Мароко, да не влиза в никакви съюзи, защото, видиш ли, са си били нейни.

Какъв беше смисъла от разпада на СССР ако ще продължават да са зависими от Русия?

Общи условия

Активация на акаунт