Войната в Украйна 3

• 693 416
  • 15 696
  •   3
Отговори
# 15 690
Ms.Gorgeous, уникална находка. После нека искат доказателства в темата. И нека говорят, че нямало хибридна война.
Къде е пуснато това?

# 15 691
  • София
Коментар под статия във Факти бг Laughing

Иначе си има и чиста пенсионерска любов ❤

# 15 692
Ако е само тази - на брошка да я направиш. Много са. Ниво на населението.

# 15 693
https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgarka-e-osydena-na-3-godini-zat … -2-meseca-6240347

В Русия всеки който каже, че Крим принадлежи на Украйна според международно признатите граници и е незаконно окупиран - отива в затвора за три години. Rage Пожелавам и най-искрено да излезе от там жива и здрава.

# 15 694
  • Paris, France
Украински дронове камикадзе с голям обсег „Морок“ летят над Белгород в момента. 07.10.2025 г. Според @belpepel в телеграм.
Морок са аналози на Bober, с обсег до 800 km и 30 kg бойна глава. Morok се изстрелва с помощта на ракета и може да постигне респектиращите 290 км/ч. Използвани са многократно срещу руски военновъздушни бази, включително шест руски самолета в Морозовск в Ростовска област и A-50 в Таганрог

Звукът е умопомрачаващ. Лека нощ на всички белгородчани и приятен сън им желая. И дано да се събудят скоро от десетилетната хибернаzия!

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 03:15 от Nevena Virolan

# 15 695
19 г. от убийството на Политковская. Джуджакът е рожденик днес явно. Интересно, че и клането, което спретна хамас е баш на Р.Д. на сатрапа. Съвпадение?

"На 7-ми октомври е рожденият ден на Путин. Преди 19 години беше поздравен (и вероятно зарадван 😠) с ужасяващ подарък – главата на Анна Политковская. 😢
Що за "човек" би бил удовлетворен от подобен средновековно-азиатски дар?
Самата Анна Политковская го описва най-добре ("Русия на Путин", 2004):
"Много съм се чудила защо така съм се заяла с Путин. Какво е това, заради което толкова много не го харесвам, че чак да напиша книга за него? Не съм сред политическите му опоненти или съперници, а просто една живееща в Русия жена. Аз съм 45-годишна московчанка, която е била свидетел на най-големия позор на Съветския съюз през 70-те и 80-те години на XX век. Наистина не искам да се връщам там.
...
След няколко часа Путин, типичният подполковник от съветското КГБ, двойникът на Акакий Акакиевич, смачканият герой от „Шинел“ на Гогол, ще се възкачи отново на трона на Русия. Мирогледът му е плитък и провинциален, напълно отговарящ на чина му, на неприятната му личност на подполковник, който така и не е успял да стане полковник. Има маниерите на съветски таен агент, който по навик души около своите колеги. И е отмъстителен: нито един негов политически опонент не е поканен на церемонията по встъпване в длъжност, там няма да има представители на нито една политическа партия, която е направила и крачка встрани от неговата линия.
 Брежнев беше противна личност, Андропов — кръвожаден, въпреки че имаше демократично лустро. Черненко беше тъп, а руснаците не харесваха Горбачов. На моменти Елцин ни караше да се кръстим, докато се чудим накъде ни водят неговите действия.
 Ето го и техният апотеоз. Утре бодигардът от 25-и ешелон, човекът от охранителния кордон край кортежите, Акакий Акакиевич Путин ще мине по червения килим на тронната зала в Кремъл, сякаш той е господарят там. Край него ще блести лъснатото царско злато, слугите му раболепно ще му се усмихват, бойните му другари, подбрана селекция от най-ниските чинове в КГБ, които при него получиха възможност да се издигнат, ще се подуят до пръсване от важност.
 Все едно гледаме Ленин след революцията, който крачи като собственик из превзетия през 1918 г. Кремъл. Официалната комунистическа история — а ние друга и нямаме — твърди, че походката му била всъщност доста скромна, но мога да се обзаложа, че скромността му е била нагла. Вижте ме мен, незначителния и скромен човек! Мислехте, че съм нищожество, но аз успях да се издигна. Покорих Русия точно както възнамерявах. Принудих я да ми се кълне във вярност.
 Утре един доносник на КГБ, който дори в това си качество не е направил кой знае какво впечатление, ще мине през Кремъл също като Ленин. Ще е постигнал отмъщението си.
...
Ако считаше някого за по-нискостоящ от себе си, не очакваше да му опонира, а ако му опонираше, той се превръщаше във враг. Путин не избира поведението си. Той не е роден тиран и деспот, просто е възпитан да разсъждава в категориите, втълпени му от КГБ. А това е организацията, която смята за идеален модел, както неведнъж е заявявал открито. Затова щом някой му противоречи, Путин веднага го призовава „да спре с истериите“. Това е причината за отказа му да се включи в предизборните дебати. Дебатът не е неговата стихия. Не знае как да води диалог. Неговият стил е военният монолог. Щом си подчинен, ще си държиш устата затворена.
...
Дори на Великден вместо възкръсналия Христос, пак Путин се яви на хората. В Църквата „Христос Спасител“, построена от бетон върху открит басейн от съветско време, беше отслужена литургия. Беше изминал почти месец от преизбирането на президента. Там рамо до рамо, като на военен парад, се бяха наредили Путин, премиерът Фрадков и Дмитрий Медведев — новото кремълско протеже и началник на президентския кабинет, дребен човек с огромна глава. Тримата несръчно и комично се кръстеха, а Медведев първо докосваше челото си, а после гениталиите си. Да ти се догади."
...
"Телевизионният коментатор, вярващ и вещ човек, обясняваше на зрителите, че църковните двери трябва да бъдат затворени преди полунощ, защото символизират входа към пещерата, в която е поставено тялото на Исус. След полунощ миряните от процесията очакват отварянето на храмовите врати. Патриархът е застанал на стъпалата над главите им и влиза пръв, за да възвести вече случилото се възкресение.
 След като патриархът казва първата молитва след полунощ пред вратите на църквата, те се отварят и какво да видим вътре: Путин, нашия скромен президент, рамо до рамо с Фрадков, Медведев и Лужков.
 Не знаеш да се смееш ли, да плачеш ли. Низ от комични ситуации, и то точно в Светата нощ. Кажете ми, какво да му харесвам на този човек? Той профанизира всичко, до което се докосне."

# 15 696

Общи условия

Активация на акаунт