Войната в Украйна 3

• 701 360
  • 15 897
  •   5
Отговори
# 15 870
Ех, и Русия много иска мир, но заради Джонсън и тялото му продължава тая война и до днес.

# 15 871
Питай Зельо кой му е началник. Фактите са такива - предварителното споразумение на масата - подписите готови само да се сложат, долита Борис и всичко спира.
А тогава и Донбас щеше да си остане украински, и милион човешки животи щяха да се спасят.
Но спокойно, Ню Йорк Таймс и Гардиън лъжат явно.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 19:06 от Arwen Amarantha

# 15 872
  • Paris, France
Войната започна чак през 2022 г., а Янукович бе изгонен през 2014 г. Кой им пречеше на украинците през тези 8 г. да влязат в ЕС и НАТО?  Та дори и днес няма дори и намек за скорошно членство в тези съюзи, а някакви смътни уверения. Пък вместо свобода и демокрация в Украйна има бусификация и наложена диктатура на Зеленски, извън конституционния срок на пълномощията му.
Попречи руzия с нахлуването и анексирането на Крим и със създаването на сепаратистки движения в Донбас. В ЕС не можеха да влязат докато в законните им граници има конфликт или докато имат конфликти за граници със съседи. По същата причина не приемаме Молдова, Грузия и Армения. Ако руснята не беше нахлула да се бие срещу Румъния през 1992г и не беше сътворил "приднестровската република", сега Молдова щеше да е част от Румъния, както е била до 1940г и да е в ЕС.

В Молдова защо влязоха и защо седят? Защо отцепиха и после забраниха Северна Осетия?????

Не знам колко са силни, но от два стола се пада на земята. Така са се разпаднали повечето империи.

# 15 873
Каквото и да е било (не съм била там, нито ти) това не прави Русия по-малко агресор. Или не започнаха те войната?
Това е основното и най-важното - РУСИЯ ИЗВЪРШИ АГРЕСИЯ СРЕЩУ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА. Всичко останало са подробности и интерпретации.

# 15 874
Ок, приемаме, че не Русия е започнала войната, макар че де факто точно тя я започна и всичко го знаем и помним. И въпреки че при това положение Русия излизат много, много глупави - повтарям се не само днес, дискутирали сме го неведнъж това и Русия не изглежда в особено добра светлина, ако приемем това за истина.

Приемаме, че Джонсън с мощното си тЕло е спрял подписването на мирния договор.

И остава въпросът: защо Русия продължава тази война, при положение, че Джонсън не е актуален от толкова много време и не може да пречи на полагането на подписи под мирен договор с тЕлото си? Поради какви точни причини Русия продължава да убива хора в Украйна?

Звънче, благодаря, ще прочета с интерес.

# 15 875
Само да ви припомня поведението на Бойко Борисов пред Путин през 2018 г., по време на откриването на Турски поток, след като преди това смело и решително сме ликвидирали проекта "Южен поток". (от 16-та минута нататък)
"Южен поток" не сме го ликвидирали ние, а Путин се фръцна, че го карат да спазва правилата на ЕС и няма да стане неговата. И добре се получи, защото иначе сега щяхме да плащаме кредити за тръбопровод, върху който нямаме контрол и не носи приходи.

# 15 876
Цитат
Украинският стартъп за дронове току-що набра 17,9 милиона долара от американски инвеститори, за да позволи на един оператор да контролира едновременно над 20 дрона.
Изкуственият интелект на Swarmer вече е изпълнил 82 000 бойни мисии, доказвайки, че технологията работи, преди да се мащабира производството.
https://euromaidanpress.com/…/ukrainian-drone-swarm…/

# 15 877
А поради какви причини да спре, при положение, че печели, постига си целите, а цялото нато лае безспир закани, провокациите са ежедневни и никой отникъде не говори за честни преговори и мир, а за “война с Русия”?
Русия губела войната, ама никой не може да я принуди да капитулира и да приеме чуждите условия. Странна работа… Joy

Какво е постигнала последната година? А и май забравихте първите цели, да не би вече да са постигнати? А какво губи? Или нищо не губи, всичко е цветя и рози. Там някакви си милион мужици - на кого му пука? Бабы новых нарожают. Ама май нещо и демографията е зле. Ами икономиката?  Аз не виждам баланс между спечелено и загубено, за вас не знам.
А и какво разбирате под честни преговори? Украйна да отстъпи на всички искания на Путин. Който даже не иска да запази завладяното, а да му отстъпят и незавладяна територии. Плюс други искания. Той нали каза, че отстъпки няма да направи никакви. Това ли за вас са честни преговори?
То и Русия не може да накара Украйна да капитулира, че да им приеме ултиматума.

# 15 878
Причини много - не Русия е започнала тази война; сал един Джонсън попречил на мира, т.е. Русия иска мир; войната е скъпа, отразява се финансово, създава проблеми, икономиката не цъфти; има жертви, ранени; Русия не успява да я спечели веднъж завинаги тази пуста война, въпреки заявките. Да, да, знам, че ако иска, може да срине Украйна за три дни, но вече три години явно не иска, незнайно защо.

Честни преговори? Joy Ама по руски, нали? С руските условия, с руските ултиматуми, с руските заплахи не само към Украйна? С руските неспирни провокации?

# 15 879
А поради какви причини да спре, при положение, че печели, постига си целите, а цялото нато лае безспир закани, провокациите са ежедневни и никой отникъде не говори за честни преговори и мир, а за “война с Русия”?
Русия губела войната, ама никой не може да я принуди да капитулира и да приеме чуждите условия. Странна работа… Joy
Не печели, но в Русия е диктатура, и при диктатура войната може да продължава докато не се срине всичко. САЩ във Виетнам изобщо не са били победени, но заради недоволството се изтеглят, защото виждат че са затънали и не му се вижда края. Русия също е затънала, но вътрешното недоволство се смазва още в зародиш.

# 15 880
  • София
На Русия условия не се поставят, никой нищо не ѝ ще. Искат да спрат да убиват хора - и свои и чужди.
Отварят крематориуми, това отварят. За свои.

# 15 881
САЩ се изтеглят от Виетнам поради вътрешни интриги в американския елит... С едно изречение казано...

# 15 882
Даже в Магадаскар има повече демокрация от русия.
Можеш да протестираш  и да изгониш   и президента.
https://offnews.bg/sviat/prezidentat-na-madagaskar-izbiaga-ot-st … 1xQACwYvWocdl7DMw

# 15 883
Е, това е новата "пандемия". Страх, страх, страх.
На мен пък ми е чудно как живеят тия хора с тоя ужасен страх, че всеки момент Путин ще им прати дрон.
Аз от дронове и нападение не се страхувам в момента.

Мен пък ме е страх.
Животът е непредвидим.
А малко неща са по-страшни от това да завие сирената през нощта и да чуваш взривовете наблизо.
Като заиграе мечката в съседа, вероятността да заиграе и в твоя двор не е нулева.
Така че, да, страх ме е и не ме е срам, че ме е страх.

# 15 884
Ако нарушаването на въздушното пространство на някои други страни е довело до това повече/много страни да заискат бързо да се сдобият със собствена дронова/анти-дронова индустрия, то това си е автогол за Русия.

Общи условия

Активация на акаунт