Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 21 388
  • 786
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Наркомания в чист вид са игрите. Или поне при моето. Затова телефон с копчета, конзолата е хванала прах, понеже контролерите “изчезнаха” някъде и всеки да си знае възрастта и учебниците.
Пубертет има ли при вас вече?

# 616
Е как да няма... Девойката си е пубер с цялата си прелест.. и с цикъл...
Синът го бях пуснала на 6 в 1 клас... Изкара 7ми като послушно хлапе (което беше целта) и яко го млатна пубертета в гимназията 🤣🤣

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:36 от duhi_puhi

# 617
Нашите конзоли отдавна прашасаха, но не и компютрите. Общуването им е там, не е толкова заради игри. Не че не се играе, де, съвсем не, основно обаче се говори.
Пубертет още не. Момчешка работа.
Подаръците за РД отдавна са само пари. И при даване, и при получаване, без училищните, разбира се. Сигурно е скучно така, но наборът от малък събира пари за... кола. Иска за 18-я си РД да си купи кола сам, без чужда финансова намеса. Баткото пък за моя изненада си купи парфюми, а не (както очаквах) глупости по игрите.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:58 от Detelina S

# 618
И моята я тресе здраво пубертета, но откакто й дойде цикъла сякаш има подобрение. Няма ги нервните изблици и повече се съобразява с родителското тяло. Единствено брат й много я дразни Stuck Out Tongue Winking Eye С баткото извадих късмет - едва сега го трясват хормоните и мързела в 8 клас. За НВО-тата беше прекрасно и старателно дете. Следя я да не вдигне температура и ще се будува тази нощ Cry

# 619
  • shumen
Моя не е казал още дали ще си разменят подаръци в училище,а и аз този път не съм питала в групата все още.Ще поизчакам още малко и ще видя дали ще организират нещо сами или пак в последния момент като миналата година ще опрат до нас.
За подаръци и моя предпочита пари и си купува с тях неща за колелото,но в училище няма как.Миналата година му се беше паднало момче и подари чантичка на Найк,а той получи картина,но тя така и няма къде да я сложа и стои и събира прах.

Jsed,моя и той е болен.При него Т няма,но кашля и снощи беше с разтройство.Сега спи,но се върти и пъшка нещо.
Моя тази седмица в Четвъртък ще имат онтролно по ИУЧ Български,а класното по Български ще е на 17.12.
Пубертет и моя яко го тресе.Отговаря се за всичко и все някои му е крив.Направо понякога откачам и ми иде да избягам от вкъщи.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 00:52 от danaeka

# 620
  • София
Харесвам идеята за подарък-ваучер. Да, всеки се радва на подарък, децата още повече, но в тази възраст вече не са много деца. Simple Smile
Аз самата не обичам особено подаръци, особено от роднини, защото обикновено по Коледа се подаряват поредните прахосъбирачки, ненужен парцал или козметика, която не използвам. Ако е нещо такова, предпочитам да е по поръчка, не ми е проблем липсата на изненада.
Иначе моят също играе, но умерено. Преди три години успяхме да го убедим, че е по-добре да вземем хубав компютър, който може да се надгражда. Има и родителски контрол, който му пречи да играе някои игри и много време протестира срещу него. Е, вече го е заобиколил с нови акаунти!
Но повечето зяпа разни канали, срещу които нямаме нищо против - Айде Бг, Бричка, някакви риболовни.

# 621
  • София
При нас няма интернет от вчера - прекъснат кабел, та вечерта имаше лека криза какво да правел - няма Стрийминг платформа, няма PS, няма комп. А телефон знае, че не трябва да ползва освен за чат и разговори. Да не им се чудим на децата, допамин има в повече в тази възраст, та компютърните игри са добър начин за екстремни преживявания без риск (така поне им се струва). По цял ден са на училище плюс допълнителни ангажименти. Нашият  skins и подобни за игрите не купува, каквото си спечели при играта. Някои екстри обаче са само с пари, ама той няма интерес да си купува.
Днес - контролно по Мат. И само брои вече дните до ваканцията.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 09:15 от Magenta2022

# 622
Моята щерка навлиза в пубертета, но засега все още е сговорчива. Супер разсеяна, спокойна и вече с цикъл.

Ще подарява подарък на момче в училище. То харесва енциклопедии, вълнува се от коли. Преди няколко години ходи на негов рожден ден и му подари енциклопедия за корабите, много му харесала. Та, лесно ще ни е с избора.

Много често и аз прибягвам до подарък ваучер. Щерката изработва и нещо дребно за този, на когото ще подарява и се получава много добре.
Моята и част от нейните приятелки са суифтита, дори прави презентация за Тейлър Суифт на компютъра за себе си.
За подарък иска книга за нея.

Играе мърдър мистъри, събира робокси (пари не даваме, колкото събере в играта). Изработвала предмети и ги продавала в играта. Ограничила съм играта на телефона само в петък вечер. Говорим си за играта и', тя се радва, че проявявам интерес.

Другата седмица ще има класно по математика, а по-другата по БЕЛ.

# 623
Моята е извадила късмет с подаръка. Ще подарява на най-добрата ѝ приятелка,  вече е решила какво да подари.
Иначе е те ще имат класно по математика другата седмица, по Бел е догодина.
Настроението вече е коледно.
Пубертета се проявява още от миналата година. Направо съм щастлива за редките случаи, в които реши да седне при мен да си говорим.

# 624
  • shumen
Моя е болен и не е на училище,но сега говори със съученик и засега му каза,че нищо още не са организирали.

# 625
Олимпиадата мина, била елементарна. Ще видим дали е така. Вярвам на преценката му като цяло, но нищо не изключвам.

# 626
  • shumen
Моя Събота е на олимпиада по Математика.
От 2 дни не е на училище и яко го е налегнал мързел.Днес с 300 зора го накарах да реши задачите от урока по Математика.Имат и по Литература да правят сбит преразказ на Малкият Беломорец,но така и не пожела да го направи нали не бил на училище.Ще му излезе през носа ми се струва другата седмица тоя мързел.

# 627
  • София
Проект "Декартова координатна система, 6 клас" Трябваше да има минимум 30 точки и фигурата да бъде с Коледен мотив.

# 628
  • Варна
Мхм, и нашите имат такъв проект, но фигурите трябва да са три. Една фигура е за четворка. Нямам думи просто за дивотиите им.

# 629
  • София
Не следя план-приемите в годините назад и не мога да направя сравнение. Д-р Янка Такева и тя била на обсъждането, та не знам..не знам Smile
"Над 60% от паралелките в средното образование се предвижда да са професионални през следващата учебна година. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на кръглата маса „Връзката между образованието и пазара на труда: Изграждане на привлекателни професии и адресиране на текущите предизвикателства – необходими промени и реформи“, организирана от Асоциацията на индустриалния капитал в България. План-приемът за следващата учебна година все още се обсъжда. Освен за увеличаването на приема в професионалните паралелки, ще се работи и за популяризирането им, отбеляза министърът."

https://www.mon.bg/news/nad-60-ot-paralelkite-v-srednoto-obrazov … sa-profesionalni/

Общи условия

Активация на акаунт