Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 20 866
  • 786
  •   1
Отговори
# 765
  • Бургас
Какво е общото на строителния техникум и учителската професия ...
Моята иска в ТОХа ...
Трябва да има ли? Каквото желае това да учи

# 766
Моята от малка винаги е знаела каква иска да стане, когато порасне. Естествено първо искаше да стане кралица, всяка година различно, но твърди вярва, че ще стане това, което иска до следващото желание.
Иначе и тя не става от компютъра освен филми, сред тях и документални, играе, сама програмира игри, анимации и какво ли не. Според мен всичко е нормално за възрастта. Аз и баща ѝ се опитваме да подпомагаме желанията, които има в конкретния момент. Иначе интересът ѝ към човешкото тяло е от ранна възраст. Вкъщи и а няколко енциклопедии за различни възрастта за човешкото тяло. В крайна сметка каква ще стане бъдещето ще покаже.
А за гимназия в София ще влезе в зависимост от резултатите, едно е да искаш, друго е да го постигнеш.сутринта се карахме. Два часа танци и имала време за учене, кога е това време не разбрах. С танци и програмиране няма да влезе в желаните училища трябва БЕЛ и математика, но кой ли ми обръща внимание.

# 767
Ми не, не трябва да има общо... Ама това по-скоро означава, че не знае какво иска...
+ строителство и НУП ..
Бе да са живи и здрави Simple Smile

# 768
  • София
Хич не е за подценяване да комбинираш образование в строителството с образование по педагогика. Ако стане насищане със специалисти в единия сектор, ще се търсят хора в другия и обратно. Хубаво е децата да имат умения в различни сфери, никога не се знае какво ще им потрябва и към какво ще се ориентират в бъдеще.

Моята иска в ТОХа ...
Общото е да станеш учител по архитектура или строителство 😂

# 769
Хора, много ви благодаря, как ме успокоявате, че не само моето е геймър... честно казано, притеснен съм. Имах нужда да ви прочета! Особено Духи-пухи, дето каза- нормално момче за възрастта си, всички били така,...да си жива, Духи! Така добре ми дойде..
Fortuna, давай я във Варна в ЕГ и въобще не го мисли.Там й мястото.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 21:15 от Татко Мецан

# 770
И моите играят, и аз едно време играех - от 3-ти клас ходех по клубове с компютри, защото само там имаше компютри в началото на 90-те. Ами като ми подариха Нинтендо в 7 клас... няма ставане. Руските игрички с яйцата и Тетриса кой не ги е играл? Десеттина години по-късно, когато вече имаше компютри във всеки дом - до сред нощите играех. Всички играят, тук-там някое момиче ако има, което не харесва игрите, момчета не познавам, които да не играят.
Моето има интереси и засега се е насочил къде да кандидатства след 7 клас, надявам се да успее. Но не е категоричен - можело да му омръзне и друго да избере. Каквото - такова. Пък видиш ли, и химията може да заобича, а това ще е голяма изненада. 😅

# 771
  • София
А, не всички играят или са играли. Според мои наблюдения, играят поколението след моя набор, т.е 8-10 години по-млади. Винаги ми се е струвало безмислено губене на време. Wink Брат ми е пет години по-малък, също никога не е играл. Не е от липса на устройства или възможности.
Но децата - да, абсолютно всички играят.

# 772
Детелина, да си жива! Да си жива и здрава! Много ти благодаря.

# 773
  • Някъде по Дунава
Моят преди искаше да стане ветеринарен лекар. От малък гледаше къде що има за животни, особено за д-р Пол. Не се гнуси от змии и под., пробвал се е да дои с дядо си. Но напоследък само компютри в главата му и нищо вече не го интересува. За мен е ок ако избере езикова гимназия и после профил биология, но ще видим.

# 774
И моята дъщеря искаше да стане програмист, докато не се сблъска в 5-ти клас в училище със C++. Тогава рязко реши, че това е супер скучно.  И не мога да ѝ кажа, че не е така, защото и аз след като влезнах с изпит по информатика в университета повече не исках и да видя C++.
Вкъщи всички играем игри. Всеки месец си взимаме поне няколко нови за плейстейшъна и цъкаме. Всеки си има различен любим жанр, но и много мултиплеър игри имаме. Преди и настолни игри бая играехме, доста стабилна колекция имаме. Това си е време, прекарано със семейството, така че за мен не е загубено.
За мен загубено е времето в безсмислено гледане на тик ток, ютюб, инстаграм и прочее, та него гледам да ограничавам.

# 775
Момичета, толкова много ви благодаря за мненията за игрите. Благодаря от сърце! То детето си е добро, отличник и цял ден е на училище, ама пусто тези електронни игри, много бях притеснен. Благодаря ви много! То и ние си говорим, и други неща, и на спортове ходи, на плуване и баскетбол, и на рисуване ходи, ама пусто този Фортнайт и други такива 😂 върнахте ми живота, честно, много ви благодаря...Ами играе братче, момче е ...и с другите деца, говорят си през компа и играят

Аз играя само шах. Нали съм математик😂 и думино, в една решетка пишеш думи...само тези две неща играя. Бия ги яко на шах като се ядосвам, над 1800 ми е рейтинга в chess.com Неговите игри да ме убиеш, няма да ги играя

# 776
  • София
Татко Мецан, изобщо не виждам повод за притеснение! Момчето има толкова много активности и допълнителни занимания, браво!
Както съм писала, моят играе умерено и изобщо не го спирам, въпреки личното ми отношение към тази дейност. Ясно ми е, че всички играят. Той си го приема като неговото време и право на почивка.
Но има и пристрастени, там става вече опасно. Важното е да не се минава границата. А тя е загърбване на всичко останало за сметка на игрите.

# 777
  • София
Моята иска в ТОХа ...
Имам колежка от работата, чието дете отиде там след 7ми клас. Още не може да свикне. Средата не е нейната и не и харесва. Чалга подражание, пушене на съучениците и и т.н.

# 778
Знам го това. Аз казвам какво иска.
Средата ми е ясна безкрайно Simple Smile За пушенето - насякъде е така. А пък в езиковите са наркомани Simple Smile Simple Smile
Търся междиден приемлив вариант.. че дребното е много рогато (аз също) и отсега водя тиха битка...
Лошото е, че в Пловдив няма никакви нормални техникуми за момичета. Всичко е или езиковите или компромис.. Та си разсъждавам..

# 779
То и в София няма ...
Няма да забравя братче като му купих слушалки за 250 лв. За мен всички слушалки бяха еднакви, той имаше слушалки за 10 пъти по-ниска цена от това, нали се чува? И той ми обясни спокойно и съвсем сериозно защо иска други. Понеже в игрите, там във виртуалния свят, някой се промъквал зад гърба му да го застреля и той не го чувал с простите слушалки! Затова така го убивали в игрите. Сериозен аргумент! Отидохме в мола и му взех слушалки за 250 лв. То и по-скъпи има...и с тези слушалки той чува, ако някой се промъкне зад гърба му в играта, обръща се и стреля братче, та не могат да го убият. Гушна ме и каза - тати, много ти благодаря за тези слушалки, така вече не могат да ме убиват, каза. С тези слушалки чува, ако някой се промъква зад гърба му. В играта, на екрана това, а не в живия живот, разбира се. Леле Боже...аз като съм раснал, нямаше такива неща 😂
То преди 2 години му ги купих, даже и не помня вече. Ама за него е много важно това...

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 16:50 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт