Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 20 848
  • 786
  •   1
Отговори
# 750
Имат познания от разделите по ЧП от 5 клас - физика, химия и биология. Именно от тях моят син недолюбва химията. Засега единствената наука, за която не дава и дума да става за вбъдеще. При други деца обратно - всяко си има предпочитания отсега още.

# 751
По ЧП сега е разделено, миналата година госпожата ги насочваше , кое в коя област на познанието попада. Освен това тя гледа документални филми например за анатомията на човешкото тяло, и при. Освен това още от малка, когато ходим на някакви забавления в градинките за деца, винаги най-интересни ѝ бяха химиците с техните опити. Та има представа дали знае какво предстои е друг въпрос.

# 752
Блазе ви. Моят иска да става геймър и ютюбър или тиктокър. Той си е геймър и сега. Има геймърски слушалки, геймърски стол, специална клавиатура и геймърска мишка, от неговите си пари даде 240 лв. за мишка!!! Дори не знаех, че има толкова скъпи мишки... моята струва 10 лв. Не дава никой да му пипне геймърския лаптоп, сложил си е парола...и това е...

# 753
Блазе ви. Моят иска да става геймър и ютюбър или тиктокър. Той си е геймър и сега. Има геймърски слушалки, геймърски стол, специална клавиатура и геймърска мишка, от неговите си пари даде 240 лв. за мишка!!! Дори не знаех, че има толкова скъпи мишки... моята струва 10 лв. Не дава никой да му пипне геймърския лаптоп, сложил си е парола...и това е...
Нормално момче за възрастта си.
И синът ми беше така.
ММ също (преди 25г) Joy

# 754
  • София
Моят пък отиде уикенда на кварталния коледен базар и каза, че ще пазарува със спестените си пари. Върна се гордо закупил парче фермерски суджук и ми забрани да го ползвам за училищни сандвичи. Тоя бил специално да си го режел за “мезене” 😂

# 755
За олимпиадата по БЕЛ - явно във всички области текстът е бил един и същи (във Варненска беше за Сара и куклата Емили). На 6кл текста беше за едно момче, което се държеше лошо, не искаше да се мие, приятелите му започнаха да странят от него. После някакво духче имаше, накрая момчето стана добро (няколко майки чакахме децата да излязат от олимпиадата и на едната дъщерята беше 6кл. Тя ни преразказа текста) На общинския кръг не помня какво им дадоха.

Моята дъщеря не е ориентирана къде ще учи след 7 клас.
От една страна аз искам да е в конкурентна среда, да са добри и сериозни децата, от друга страна ме е страх да я пусна сама в големия град. В нашия град в едното училище има хуманитарна паралелка, в която учат английски както в ЕГ. Друг е въпроса какви деца попадат в нея, а и учителката, която преподаваше по английски и беше изключително добра, вече не е в същото училище. За научаването на някакъв език не ми е проблем, защото какъвто език да реши да учи, във Варна има школи, през почивните дни ще я карам до там, проблемът ми е средата.
Хобито и' е рисуване. Доста добре се справя, но пък като и' кажа, че рисуването върви с математика и и' се стъжва. 😃 Питам я къде иска да учи, каква иска да стане, не знае. 🙄

# 756
  • София
Изобщо не знае моят юнак какъв иска да стане! Миналите години имаше желание да става програмист (по примера на един такъв преуспял в родата), обаче като разбра, че няма да стане само с игрички и цъкане, а се изисква основно математика за приема, се отказа. И каза - ами ако не ме приемат в някое IT училище, ще стана готвач! Grinning Наистина го влече и му се отдава, даже е толкова самоуверен, че рецепти не чете, ами действа по усет, чуто и видяно.
Класната от 1-4 клас му предрече, че щял да стане юрист или нещо в сферата. Бил от малкото момчета в дългата й практика, който се е научил да чете в 1-ви клас, не предварително, но в края му четял свободно и пишел без грешки. Освен това вече в 4-ти клас имал самоувереност, богат речник и физически данни. Simple Smile Всичко това много добре, ако не го мързеше толкова. Да, БЕЛ му е от леките предмети, обаче изобщо не се задълбочава. Няма нито един предмет, в който се задълбочава всъщност.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 14:27 от sofyia

# 757
  • Бургас
Само моята дъщеря ли иска да стане учителка? Начална и предучилищна педагогика е избрала.
След 7 клас -Строителния техникум

# 758
София, готвач всъщност изобщо не е лошо. Много са търсени и получават много хубави пари, дори и неизвестните, а да не говорим пък такива като шеф Манчев например или шеф незнам кой си, те изкарват повече от всеки програмист. И никога няма да остане без работа. Изобщо не е лоша професия.

# 759
Какво е общото на строителния техникум и учителската професия ...
Моята иска в ТОХа ...

# 760
  • София
Да дам идея за подарък за Тайния дядо Коледа в училище - за момиче. Купихме пухкави ушанки от H&M и керамична чаша с бяла мечка.

# 761
  • Sofia
Благодаря за отговорите за олимпиадата по БЕЛ. Моят син е решил да отиде, а никога не съм се интересувала, дори не знаех, че в нашето училище се провежда по този предмет.

# 762
  • София
София, готвач всъщност изобщо не е лошо. Много са търсени и получават много хубави пари, дори и неизвестните, а да не говорим пък такива като шеф Манчев например или шеф незнам кой си, те изкарват повече от всеки програмист. И никога няма да остане без работа. Изобщо не е лоша професия.
Да разбира се, но трудна професия! И изисква свръхотдаденост.

# 763
Моята иска да става лекар на този етап. Казала съм й, че трябва да се справя с биологията и химията. Сега започнаха да учат по ЧП химия и казва, че й е много по-интересно от раздела физика преди това. Взела си е учебници за 7 клас от приятелка и учи разделите на животните от една енциклопедия.

# 764
Какво е общото на строителния техникум и учителската професия ...
Моята иска в ТОХа ...
Общото е да станеш учител по архитектура или строителство 😂

Общи условия

Активация на акаунт