Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 21 335
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
Desive, приказки дават. Имам 6 и 8 клас деца. На единия беше някаква руска приказка, която доста приличаше на Тримата братя и златната ябълка (каката). На другия (наборът) май беше от Малкият Моцарт нещо. Но за 5 и 6 клас всяко училище решава за общинския кръг и не е обща за града тема.
Иначе наборът също уж знае какво иска след 7 клас, но дали няма да смени до догодина, не се знае.
За класните, и двете години е било все преразказ при него. Даже ви завиждам, че тестове ви дават. За моето дете би било шанс да получи по-висока оценка, ако има и тест. На преразказите към момента все нещо малко не му достига. Но и аз виждам, че е така. Отделно, че края го претупва, понеже вече не му се занимава да пише.

# 736
Моето момиче иска с японски, т.е. 18 или с испански. Обаче, много и се иска да се занимава и с химия и биология, но не знам дали ще успее в НПМГ. Засега това, догодина ще видим.

# 737
Моята дъщеря вчера имаше мини криза, че не знае какво да прави с живота си нататък и накъде да продължи след 7-ми клас. Обясних ѝ, че никой не очаква от нея да знае, така че тя да гледа да се справи добре на НВО-тата за да има избор, пък има над година да реши.
На мен само езикова гимназия не ми се иска да е, че най като загуба на време ми се струва. Единствено заради средата бих я предпочела пред някое непрофилирано училище.

# 738
  • София
На общински кръг в училище дадоха една глава от Магьосникът от Оз. На областния за София - питах го сега и каза: "нещо с кукли за някакво момиче и сиропиталище ...". Ако някой има идея какво може да е това, аз не знам.😀

Здравейте, аз съм от петокласната тема. Интересувам се от миналогодишна тема от олимпиада по БЕЛ. Ако на някой детето му се е явявало, ше бъда благодарна да ми каже. . Няма значение от коя област.Доколкото разбирам, е преразказ на непознат текст Искам да се ориентирам какви текстове дават-

# 739
  • Бургас
Моята дъщеря знае къде иска да учи след 7 клас. Знае и за висшето образование (засега)

# 740
Здравейте, аз съм от петокласната тема. Интересувам се от миналогодишна тема от олимпиада по БЕЛ. Ако на някой детето му се е явявало, ше бъда благодарна да ми каже. . Няма значение от коя област.Доколкото разбирам, е преразказ на непознат текст Искам да се ориентирам какви текстове дават-

Синът ми помни "за Сара и куклата Емили" - обл. кръг в 5 клас миналата година. Ако няма друг разказ с тези "ключови думи", ще да е този:
https://chitanka.info/text/42500-malkata-printsesa

Допълвам се: със сигурност е този, прочете го сега и си спомни. До средата го е забравил, но нататък се сети. Не вярвам да е даден част от разказа, целият е бил вероятно, но той не се сети за началото.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 21:49 от Detelina S

# 741
  • Варна
Боже, нито знае синът ми къде иска да учи след 7 клас, нито се тормози от тоя въпрос. За висше да не говорим.

# 742
Това е съвсем нормално. И моят е така. Кой ли знае в 6 клас какво висше иска, това не е нормално.
Ми че аз в 7 клас исках да стана пират, и затова избрах МГ, за да мога да вляза после във военно-морското училище, за да стана капитан на кораб и после пират.

Скрит текст:
Как да си изберат децата, като не знаят? За момчетата особено. Момичетата са по-зрели, но аз и един приятел в 7 клас искахме да ставаме пирати. Искахме сами да си построим кораб, както капитан Немо, и мислехме от корабите, които плячкосваме, да раздаваме всички пари и богатства на бедните и онеправданите, а за нас да си оставяме само колкото да си поддържаме кораба. Но бяхме наясно, че за да направим това, трябва да завършим Военно-морското училище (бяхме от Варна), защото оттам излизаш хем инженер, за да можеш да си построиш кораба, хем капитан, за да можеш да го управляваш. А там се влизаше с математика и физическа подготовка. Затова трябва да кандидатстваме в МГ, като същевременно се катерехме по водосточните тръби, за тренираме как ще се катерим по мачтите. И аз поне решавах яко задачи. Влязох в МГ на шесто място, като това ми беше мотивацията. Аз не знам да има момиче 7 клас да е толко шантаво, но момчетата така бяхме. Той обаче не можа да влезе в МГ и идеята умря😂😂😂
Защо влязох на шесто място, също показва колко ми е бил акъла (не че и сега е повече 😂). Умишлено не реших едното подусловие на последната задача, за да не ми е всичко вярно, за да не си помислят, че съм преписал или нещо такова...и имах 5,88 на изпита, а можех да имам пълно 6, но ме достраша...седми клас момче, колко му е акъла!!!! А вие искате да знаят какво ще следват и т.н.....
Скрит текст:

Доп. Изобщо не исках в тази тема да го пиша, обърках темите... поне го скрих, извинявайте

# 743
  • shumen
Месечинке,все едно моя описваш.И той не знае какво иска след 7 клас,а камоли висше.
Мецане,благодаря.Не съм видяла,че има обявено кога ще излязат.

# 744
А също и това 😂

https://bg-mam.ma/p/1673986/48313577

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 22:31 от Татко Мецан

# 745
  • София
Видях текста, ама е страшно дълъг и с много подробности за 5 клас. Те имат само 15 минути да запомнят текста, както е на НВО, след това им го взимат. Нашият беше казал тогава, че било лесно. И се беше справил доста добре. Това с линка ми се видя трудничко, може да е бил откъс само.

Синът ми помни "за Сара и куклата Емили" - обл. кръг в 5 клас миналата година. Ако няма друг разказ с тези "ключови думи", ще да е този:
https://chitanka.info/text/42500-malkata-printsesa

Допълвам се: със сигурност е този, прочете го сега и си спомни. До средата го е забравил, но нататък се сети. Не вярвам да е даден част от разказа, целият е бил вероятно, но той не се сети за началото.

# 746
Може да е било само част, никаква идея нямам. А така и не се сети за началото наборът, а памет има, щом помни имената. За 6 клас също каза, че "имал спомен" (може би е говорил с някого или е чул тогава)  - сбит преразказ на Елин Пелин, непознат разказ с много описания. За това обаче изобщо не гарантирам за достоверност - чул, пък дали е чул, пък дали е запомнил... пак за областен иде реч.

# 747
  • София
Да, ей сега се сетих, в изискванията за Олимпиадата пишеше тогава - трансформиращ преразказ на печатен текст, който е 2 страници А4, едикаква си големина на шрифта. Откъс трябва да е бил,  но коя част - някъде, където пише за куклите и куклата Емили  ...

Може да е било само част, никаква идея нямам. А така и не се сети за началото наборът, а памет има, щом помни имената. За 6 клас също каза, че "имал спомен" (може би е говорил с някого или е чул тогава)  - сбит преразказ на Елин Пелин, непознат разказ с много описания. За това обаче изобщо не гарантирам за достоверност - чул, пък дали е чул, пък дали е запомнил... пак за областен иде реч.

# 748
  • София
И моят не знае къде иска да учи.
Аз клоня към езикова гимназия, защото техникум е много специфично.
Някой беше писал, че детето иска биология и химия. Как знае, като още не са ги учили, просто ми е интересно, не е заяждане.
Относно руския, искам  да ви кажа, че работя във фармацевтичния бранш и 70 процента от износа и сделките са д рускоговорящи страни. Шефовете ми знаят руски и това клиентите ги привлича още повече.

# 749
  • у дома
За 5 кл нямам спомени,но ЧП в 6 кл си е точно разделено на три части- физика,биология и химия,та все пак и преди 7 кл се добива някаква представа...

Общи условия

Активация на акаунт