Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 20 845
  • 786
  •   1
Отговори

Линк към тема 1:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1672015

Ваканции и неучебни дни за учебната 2024 – 2025 година

Начало и край на ваканциите с изключение на лятната през учебната 2024 – 2025 година:

31.10.2024 г. – 03.11.2024 г. вкл. – есенна
21.12.2024 г. – 02.01.2025 г. вкл. – коледна
05.02.2025 г. – междусрочна
29.03.2025 г. – 06.04.2025 г. вкл. – пролетна за I – XI клас
04.04.2025 г. – 06.04.2025 г. вкл. – пролетна за XII клас

Начало на втория учебен срок на учебната 2024 – 2025 година:

06.02.2025 г. – I – XII клас

Неучебни дни през 2025 година:

21.05.2025 г. – задължителен държавен зрелостен изпит по български език и литература (ДЗИ по БЕЛ)
23.05.2025 г. – втори задължителен държавен зрелостен изпит и държавен изпит за придобиване на професионална квалификация

Край на втория учебен срок на учебната 2024 – 2025 година:

15.05.2025 г. – XII клас (13 учебни седмици)
02.06.2025 г. – І–III клас (14 учебни седмици)
16.06.2025 г. – IV–VІ клас (16 учебни седмици)
30.06.2025 г. – V–VІ клас (18 учебни седмици за паралелки в спортни училища)
30.06.2025 г. – VII–XI клас (18 учебни седмици + 2 или 4 седмици за производствена практика в периода 01.07.2025 г. – 31.08.2025 г. за паралелки с професионална подготовка или с дуална система на обучение в Х и XI клас.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 21:58 от П@нди

# 1
Цамбур първа.
С 2 шестици сме напред. С нетърпение чакам да ми донесе тестa по математика, за да го видя.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 07:59 от Лятo

# 2
  • Където морето целува небето...
При нас последните две входни минаха в понеделник и чакаме развръзката. За сега драма в класа има само по история, защото смениха учителя, а старият ги остави с цял непредаден раздел за Древен Рим. Новата учителка реши това да е основно във входното ниво и оценките не са никак добри.

# 3
Отчет и от мен - 11 шестици и 1 петица. Повечето са от участия в час, чакаме няколко скорошни, трудните минаха.
А как се дава входно на непреподаван материал? Новата учителка не е знаела, преговор, нещо? В тази връзка аз пък не съм съобразявала досега да се пазят тетрадките от предния клас. По всичко. БЕЛ и математика пази, другите сме ги изперкали. Няма да се повтори.

# 4
И при нас по история миналата година половината учебник не го взеха. Входното беше на целия материал. Девойката има 4 и е доволна, защото каза, че масово били зле оценките и в двата класа.

От днес пък се тръшна с някакъв чревен вирус и днес и утре ще си е вкъщи.
Пак нещо с медицинската ни бележка не е наред и не излиза в Школо и утре баща ѝ ще ходи да се обяснява с лекарката. За втори път се случва. Уж трябваше да е по-лесно с тези бележки...

# 5
  • shumen
И при моя по История мина и чакам да видя и там какви ги е сътворил.По Математика днес са искали да си видят входящите,но господина казал,че щели да ги проверяват и други и тогава.
От няколко дни си връща това,което му сложа за ядене и тази вечер го попитах защо и ми каза,че с тази кабинетна система няма време за ядене.То 10 минути малко междучасие и докато се преместят,отидат до тоалетна и извадят учебниците за часа и е свършило.Голямото им е 20 и каквото успее да хапне тогава.
Мишленце,моя другата цялата седмица ще отсъства,че ще е но турне в Гърция от танцовата.Вчера са им дали бележките и днес я дял на класната.

# 6
Благодаря за новата тема!
При нас още не са върнали всички входни! От върнатите дотук съм като цяло доволна. На пълно естествено по БЕЛ оценката е по-ниска, но аз и тук многократно се оплаквах от миналогодишната учителка. Новата засега ми прави добро впечатление и прояви разбиране към децата и е започнала да им преподава граматиката от пети клас. Каза, че ще им трябва на НВО и те трябва да я знаят, щяла да се справи. Да видим....
Детето засега е щастливо, вчера е имало базар за книги на Славейков и тя се забавила там след училище. Даже си купила, аз съм доволна, че започна и сама да си търси книги без да я ръчкам.

# 7
Благодаря за новата тема 🌺
При набора нищо ново. Посвикна със ставането, спортува си, засега нямат много домашни. Входните може би да минаха, но се чакат оценките от някои. Засега съм доволна. Отново иска школа по математика, а имат доста интересни други, които можеше да пробва, но както е преценил.
Аз пазя тетрадките една година, но май няма много смисъл. Никой не ги отваря, а и вече има електронно четими учебници, уча.се и много други варианти да преговорят, ако се наложи или имат желание.

# 8
Благодаря за новата тема!
Минаха входните. Остана по КМИТ в понеделник. Моята се падна в другата група, доволна е как обяснява учителя.
Доволна съм от резултатите от входните. Тетрадката за работа в клас по ЧП от миналата година помогна за преговора.
По история им беше дала презентация какво да преговорят (чакаме оценката още).
Моята дъщеря пише в същите тетрадки за работа в клас по ЧП, история, география, КМИТ, технологии.
Учиха наизуст цялото "Хубава си, моя горо" и ги изпитваха.

Училището е голямо, учениците малко, та имат възможност да си оставят голяма част от учебниците и каквото не им трябва в тяхната класна стая (имат шкафчета).

# 9
Входните бива, всичко 6, само по математика 5,45 😁 как го изчисли не знам 😊
Наборката се оправя съвсем сама от началото на годината, не мога да я видя изобщо, постоянно съм в движение и буквално се спасяват сами с батко си.
Правят тестове във формата на НВО по бел и мат от миналата година, та се надявам да посвикне поне със формата, явно няма да го променят (то на кой ли му се и занимава, като няма един министър повече от няколко месеца да се задържи....)

# 10
  • Бургас
При нас още миналата година класната каза,че се обсъждало за нашият набор изпита след 7 клас да е с променена форма. Тоест не български ,отделно математика, а да е като вариант PISA. Вие има те ли такава информация

# 11
Духи ме подсети, че щях да ви питам.
Каква информация имате от вашите учители? Вярно, че нищо не се знае, но споделиха ли, че може да се смени формата по математика? Нашата учителка сподели на РС и каза, че ще ги подготвя и по новия формат. Още от миналата година им дава по някоя задача с практическа насоченост.
Да се редактирам - не е споменавала за PISA.

# 12
  • Варна
По повод входните 😜:

# 13
  • shumen
За Пиза не е споменавано и при нас.
По Български входното е било като НВО.

# 14
  • София
На нас на родителската ни казаха, че НВО ще е по Пиза и ще ги готвят по нея. Кой знае какво ще измислят догодина.

Общи условия

Активация на акаунт