Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 20 848
  • 786
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата. Днес мина по математика и музика. Другата седмица ще чакам резултати.

# 31
Аз погледнах едно портфолио на Пиза, не знам за каква възраст е. Да им имам интердисциплинарния подход- пример с графика на нивата на езерото Чад от незнамсиколко години пр. Хр. до сега и въпроси по нея. Четене с разиране, история и география в едно, разбираш ли. Ако е в такъв вид, аз бих била доволна и са даже интересни, ама това и без да си научил учебното съдържание може да се направи. Ето тук конкретния пример даже е направен във версия на български  https://liternet.bg/publish30/maia-mitrenceva/filosofia/4-6.htm По математика и те са едни...

Имаш ли някаква сламка за математиката? В нета намирам някакви (например https://www.bgtest.eu/?f=test&test_id=96 ), но не вярвам да са толкова елементарни.

# 32
Днес се връщам от родителската. Информацията от нашите учители е следната - тази година ще има регионални външни оценявания по области за 6ти и за 9ти клас. Няма да е за всички училища - нашето училище е прието да е едно от участващите училища. На база на резултатите ще се определя формата на НВО-то в 7ми и 10ти клас.

# 33
  • shumen
Нашите още нямат шкафчета.Миналата година сменяхме катинари,но тази никои не се наема.Уж скоро каза класната ще имат,но да видим.
Моя вчера се оплака,че дете от класа продължава да го тормози.По един на чин са,на столове и туй дете вече няколко пъти му дърпа стола.Моя се оплаква на учителите,правят му забележки и до там.Но кулминацията е вече тази седмица два пъти го удря зад врата и то по физическо със сила  уж на игра,и го заплашва да не казва,че щял да го пребие.Снощи говорих с класната и майката на въпросното дете и уж обещаха да говорят с него.Надявам се да се спре тормоза и да не се повтаря това повече.

# 34
Сменете ключалката? ММ оправи миналата година десетина шкафчета, че бяха със загубени ключове.

Не пускат родители в училището.

# 35
Сменете ключалката? ММ оправи миналата година десетина шкафчета, че бяха със загубени ключове.
Не пускат родители в училището.
Е да бе, това да не е затвор... Говориш с класната и се разбирате какво и как.
Не пускат в учебно време, нормално - преди/след часовете - няма как да няма 20тина мин. Ако не - да осигурят те ключове...

# 36
  • Бургас
Ми нямат ли човек за поддръжка в тия училища, та бащите трябва да сменят ключалки?

# 37
  • Варна
Би трябвало да има. Абсурд е бащата да влиза да оправя каквото и да било.

# 38
По-абсурд ми е да влачи 20 кг раница за 20 Мин и 5 лв...

# 39
Казала съм, но да видим дали  те ще сложат ключалка или ще викнат мъжа ми. Училището има поддръжка, но ...

# 40
  • Варна
И двете са еднакво абсурдни. Не знам защо трябва да е или-или. Има си човек в това училище, който отговаря за дребни ремонти, в т.ч. Ключалки. Не може всеки, който реши, да влиза и да ремонтира нещо си там. Най-малкото ще се счупи нещо и кой ще е виновен - таткото, дето влиза да оправя ключалки, без да му е работа.

# 41
  • shumen
Те и те в нашето училище имат поддръжка,но още не могат да се организират и оправят шкафчетата.Моя взе да се оплаква,че го боли гърба вече от тежката раница.

# 42
Аз съм против таткото да влиза в училище. Така, че ще ръчкам класната.

Я да Ви питам момичета ... Нашата раница е много яка - брезентов плат, хубави и стабилни шевове, но е започнала да се закъсва. Каква раница да избера за такава голяма тежест - 8,5-9 кг?

# 43
да си кажа честно моето момиче носи още раницата от 4 клас. Не е мръднала и тя за момента не иска да я сменя. Даже лятото я използвахме за излети. Марката е Габол.
Иначе съм решила, когато поиска да я сменя да взема Ташев. Аз имам такава, вярно не я ползва много често, но е на 15 години и е супер.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 08:38 от gigi-gagi

# 44
Раници сменям на 2г. Скъсани / не скъсани - взимам нещо 50-60 лв/ спира да й харесва - взимам нова. Децата растат, няма да ходи с еднорози в 6 клас 🙄

Общи условия

Активация на акаунт