Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 22 916
  • 449
  •   1
Отговори
# 330
Ми нападайте, щом ви олеква. Но нали знаете за кучетата и кервана?

# 331
Соул Фрий затова не ме понася, защото й предложих да се състезаваме по математика и й казах, че ще я бия 100:0

Отново ме намесваш. Не, че не те понасям, безразличен и смешен си ми в напъните си да се доказваш.

За пореден път казвам, че никога не съм твърдяла, че съм математик, нито имам някакви претенции за това, еле пък да се състезавам с някой си....

Ми нападайте, щом ви олеква. Но нали знаете за кучетата и кервана?

....и за лисицата и гроздето.

# 332
Само можете да ме карате да се смея. Има една книга Панаир на суетата, на Уилям Текери, не е зле да я прочетете.

# 333
  • София
Ако беше съвсем нормално съществуването на това училище от 5 до 7 клас и средата там, надали щеше да се стигне до тоталното изтрещяване на женицата с онеправданото дете в НПМГ. И там може да учи детето математика на високо ниво, ама видиш ли всички му пречат да се състезава и да докаже колко е супер дупер по-умен от всички деца.

# 334
Априлски душ, почти всеки ден чета твои мнения колко е лошо в СМГ. Нали нямаш желание детето ти да учи там? Защо си толкова въвлечена в темата?  Гледай си твоето дете и неговото училище и остави другите да си преценяват.

Който си е за там, той ще си остане. Който не - ще отиде другаде, дори и да му стига бала. Много деца развиват други интереси, дори и да учат там - химия, физика, програмиране, някои отиват в АК, други решават, че искат да учат езици.... Защо е това напъване да се доказва, как в СМГ е ужасно при положение, че дори децата ви не са там?

Magenta2022, вадиш някакви генерални заключения по една луда майка?

# 335
А другите майки от общинското не сте ли като нея? В друга посока може би, но сектата ви е все такава.
Бухал и светулка. Светят, братче! Само те светят...смях...жалко е и тъжно.

# 336
Вашите в частното нали са добре, какво се вълнуваш за чуждите?

# 337
Вече и по училища ли ще се делим ..
Имам усещането че предимно търсим по-малко лош вариант, не че има оптимален такъв.

# 338
Говорим за НВО. Няма как като се говори за НВО да не се зачекне тази тема, защо там куца цялата система. Нито СМГ вече е математическо училище както беше преди, нито изпита за подбор е качествен.  Това е причината да се пише, не е защото ни е кисело гроздето. Аз това грозде го ядох и му знам вкуса

# 339
  • София
Ааа, това, че търсим по-малкотэ зло е напълно ясно отдавна.

А СМГ какво да пречи на някого, винаги ще има училище, което съсредоточава болни родителски амбиции на първо място. С лицея в Горна Баня беше същото, но на него май му мина модата.
Вече и по училища ли ще се делим ..
Имам усещането че предимно търсим по-малко лош вариант, не че има оптимален такъв.

# 340
Подборът след 7 клас е сбъркан, в това не виждам да има две мнения. След 4 клас и е добре. И преди, и сега в СМГ е имало различни деца с разностранни интереси. Не е задължително всички 160 от набор да са участници по състезания и да решават задачи за два класа нагоре.

Имала си дете в СМГ? ...кога това? И защо не ти хареса вкуса на гроздето?

А СМГ какво да пречи на някого, винаги ще има училище, което съсредоточава болни родителски амбиции на първо място.

Е, ама, разбира се! Как може едно дете да е успяло в нещо, без това за е плод на "болна родителска амбиция"?

# 341
Подборът в четвърти клас е чрез състезателна математика, но после учат същото, каквото във всички останали училища, като единственото предимство е броят часове. Повтарям, учат същия материал за 10 часа, а другите училища за 5 часа.
Имат безплатни школи по състезателна математика, но амбициозните деца си плащат допълнително. Училището се е превърнало в подготвително за НВО, школа за НВО плюс обикновено квартално в едно, с доста напрягаща среда от ръчкани от родителите си деца и безкрайни часове. Голямата като беше следобед на училище, излизаше от къщи в11,30 и се връщаше в 20.00.
Език не се научава никакъв, всички ходят на школи по език, кога успяват не знам. Робия, а какво получават насреща за това? Така и не разбрах. Задачите за НВО може съвсем спокойно да си ги решава вкъщи, НВО вече го опростиха максимално.
При този формат на НВО СМГ 5-7 клас е тотално безсмислено. Ще има смисъл само, ако има отделен изпит за СМГ след 7 клас, за който да се готвят.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 15:04 от Априлски душ

# 342
  • София
Ами как да кажа, надали децата сами решават да се подготвят няколко години по-рано, за да държат много труден изпит на 10 годишна възраст за прием  в училище. Без родителски амбиции няма как да стане. Училището съсредоточава болни амбиции, защото има много родители, които просто не осъзнават, че това са малки деца и ги бутат непременно да са там. Трудът на децата никой не омаловажава.

# 343
Родителска амбиция, но защо "болна"? Може би около 1200*2, т.е. 2400 родителя са болно амбициозни, за да искат децата им да учат в МГ от 5 клас...
Защо изобщо го коментираме това? Който смята училището за гадно, съсредоточаващо "болни родителски амбиции", просто стои далеч от него. Защо трябва да си доказва (най-вече на себе си), че там е ужасно място?

Ако не ми харесва дадено училище, не се интересувам от него, не го коментирам, не ми дреме какви деца или родители са там.

Априлски душ, продължаваш да сипеш злост, неясно защо..... Какво не е научило твоето дете, че си толкова озлобена?

# 344
Какво общо има НВО след седми клас, за което е темата и СМГ прогимназиален курс?

Общи условия

Активация на акаунт