Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 21 243
  • 449
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ами нали те посещава на място преброител - така беше при последното преброяване. Или пък ти даваха някакъв номер да се "Преброиш" сам онлайн, но платформата май не работеше от чужбина.
Абе много сме си, но не би било чак проблем с толкова много хора, ако имаше достатъчно училища, детски градини, достатъчно и нормални болници, добра инфраструктура. И най-вече чист въздух...

# 436
  • София
Ми не знам, честно казано. Моите деца са навън  и гласуват там. Но със сигурност знам за човек, живеещ принципно в  Австрия, който гласува тук. Не знам по каква схема.

# 437
  • София
За гласуването е друго. Но статистическото преброяване на населението беше май преди 5-6 години и за него мисля, че не можеше от чужбина да те преброят. Все едно.

Ми не знам, честно казано. Моите деца са навън  и гласуват там. Но със сигурност знам за човек, живеещ в  Австрия, който гласува тук. Не знам по каква схема.

# 438
Нямаше да е проблем, ако имаше планиране и разрастване. Има обаче презастрояване на старите площи и като цяло експлоатиране на положението, защото всички отговорни са на хорото за комисионна. Екстраполиране на бъдещето на база последните 20-30 години не носи никакъв оптимизъм.

Но обратно по темата - чува ли се нещо за промяна в матурите за 7ми клас? Simple Smile

# 439
  • София
Едва ли ще има такава...скоро. Говореше се за интегриран изпит с включване на  въпроси и от други предмети, като въпросите щели да бъдат с интердисциплинарани връзки.. Като гледам тенденцията от последните  години към постоянно опростяване на формата - цял първи модул за заграждане в частта с мат,  по-лесни въпроси/задачи, удължено време за  първата част,  не вярвам да  се направят  съществени промени в близко време.

# 440
  • София
И при матурите - както при планирането за развитието на София.

Ще плеснат нещо ново от МОН във формата на изпитите в последния момент - за някой от следващите випуски, завършващи 7ми клас, и да се оправят децата, както могат.

# 441
Едва ли ще има такава...скоро. Говореше се за интегриран изпит с включване на  въпроси и от други предмети, като въпросите щели да бъдат с интердисциплинарани връзки.. Като гледам тенденцията от последните  години към постоянно опростяване на формата - цял първи модул за заграждане в частта с мат,  по-лесни въпроси/задачи, удължено време за  първата част,  не вярвам да  се направят  съществени промени в близко време.
Интергалактически връзки, направо. Тежко им на децата, вместо в училище да трупат знания, ще трупат умения как да се справят с нелепи цели - като лабораторните животинки в "научни" експерименти.

И при матурите - както при планирането за развитието на София.

Ще плеснат нещо ново от МОН във формата на изпитите в последния момент - за някой от следващите випуски, завършващи 7ми клас, и да се оправят децата, както могат.
Абсолютно права сте - всичко трябва да бъде ценен и блянуван скъп ресурс. Стига с този комунизъм и безплатно образование. Simple Smile

# 442
  • София
Не  мисля, Магента, такива приумици с нещо ново в последния момент  имат  висшите учебни заведения. Примерно късно стана  ясно (в хода на кандидатстудентската кампания преди две години май), че  ДЗИ БЕЛ ще участва в бала на някои медицински университети.  При НВО е друго, няма да рискуват  да лъсне същинското ниво на обучение ( и на знания също).  Те и сега, с  до болка  познатото като формат, правят всичко възможно да замажат реалната картина, какво остава да си навлекат сами белята с нещо ново и различно..

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 11:29 от Просто русалка

# 443
  • София
Не  мисля, такива приумици с нещо ново в последния момент  имат  висшите учебни заведения. Примерно късно стана  ясно преди две години май, че  ДЗИ БЕЛ ще участва в бала на някои медицински университети.  При НВО е друго, няма да рсикуват  да лъсне същинското ниво на обучение.  Те и сега, с  до болка  познатото, правят всичко възможно да замажат картинката, какво осатва да си навлекат сами белята с нещо ново..

Русалка, да видим - може сега да направят и по БЕЛ да е по-лесно НВО и да има нововъведения и там. То вярно, че сега е доста глупаво направено, но поне е познато ЗЛО. На нас ни предстои съвсем скоро, но каквото е, такова.

# 444
За НВО и аз така разсъждавам, въведат ли нещо ново, ще е само за една година. Само се молиш да не участваш в експеримента.

Какво означава ще ги "хванат"? Ако имаш жилище в София, нали при покупка те знаят, ако го декларираш като основно, плащаш по-малък данък. По-добре софийското да ти е основно, вместо това в Симитли да кажем. Или има друга причина да не си сменяш адрес? Не ми е ясно.
А, де. Личното ми предположение беше, че ако са под наем, договорът им не е бил обявен от наемодателя или пък, ако са със собствено, не са си сменили адресната регистрация и се притесняват да не ги глобят.

# 445
Алфа Центавърът ме разби с интергалактическите връзки. Представих си Янка Такева да лети на метла към нови галактики, а плеяда експерти в скафандри се опитват да запалят кривата си ракета, като капитан на кораба е, разбира се, директорът на 119 то.

# 446
Или както се казваше в едно куклено шоу:
Очаквайте следващия епизод на "Прасета в Космоса" ..

# 447
А, де. Личното ми предположение беше, че ако са под наем, договорът им не е бил обявен от наемодателя или пък, ако са със собствено, не са си сменили адресната регистрация и се притесняват да не ги глобят.

Наемодателите, дори и да си плащат данъците, отказват да регистрират хора на адреса, поради трудностите за отписване.

Не си длъжен да си с постоянен адрес на имота , който ти е собствен.

Имаше идея (не знам доколко е работено върху нея) за 2012 набор да има НВО освен БЕЛ и мат, включени и другите предмети.
Като гледам как нямаме правителство, а и не се очертава излизане от този кръг, така че НВОто им е последна грижа....

# 448
В случаите, за които аз знам, не си сменяха регистрацията от чист мързел, имотите си бяха техни. То и аз никога не съм живяла на един адрес със съпруга ми по документи по същите причини. Шегуваме се, че може да искаме разтрогване на брака, заради неконсумирането му.

Априлски душ, много готино, но слагай предупреждение, че щях да се задавя от смях.

# 449
  • European Union
Ние също не сме на един адрес по документи, но на преброяването се преброихме електронно, където живеем. Не мисля, че изобщо имаше изискване хората да се броят по постоянен адрес.

Общи условия

Активация на акаунт