Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 21 351
  • 449
  •   1
Отговори
# 180
https://bg-mam.ma/p/1676609/48339566

Ето какво имам предвид

Колко реши...защо не ги?...шамари...рев...това не са мои думи....
Това са родителите в СМГ...не ми пука и да ме изтрият, това е истината...ненормалници братче...

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 18:13 от Татко Мецан

# 181
Цялата система в момента е сбъркана и във въпросното мега хипер супер дупер училище влизат само деца, които са побъркани от решаване за сметка на други базисни умения....но въпросът е в техните ненормални родители, които мислят, че само това е върхът и издевателстват над децата...да ви дам линк на потребителка, която не познавам... шамари...рев...ето това е ненормално...

Ами не е така, не системата, а родителят раздава шамарите, нали? Системата е принудена да вдига нивото за да има класиране. И колкото повече се упражняват децата и си вдигат нивото, толкова летвата трябва да се вдига за да не я прескочат всички. като във физиката - акция и реакция.
А и това с побърканите деца е просто твоя обсесия. Даваш един пример и аз мога да ти дам. Моето дете не е нило побъркано, а се забавляваше. И съучениците и също. Имаше един или двама недоволни и след 7 клас се махнаха. Нищо фатално. Но поне единият беше с големи амбиции, после се оказа, че няма качества да е топ и амбициите се трансформираха в озлобление. Пак не е нещо ненормално, случва се Simple Smile

Стресът с уроците няма да се намали. Децата от СМГ в момента ходят на уроци по математика, да по математика, и то точно за НВО, не за международна олимпиада, така, както имат 10 часа мат в училище. В курса по Мат на моята има три деца от СМГ, няколко от НПМГ.
Винаги има изключения. Все пак паралелките станаха 6 от 4 , а това значи, че не всички деца са на ниво. Има и напомпани деца без математическа жилка. Има и парашутисти... какво доказва това, че няколко деца ходят? Много го правят и за да се запознаят със спецификите  за оценяване и да се застраховат срещу рязането на точки за глупости.  Но децата, на които мястото им е там, нямат реално нужда от уроци.

И защо все СМГ? Не ви ли байгъняса
Има и друго, сега ако въведат състезания като определящи бал за СМГ, ще почне яко истерясване по специални уроци за състезателна математика и ето ви още и още клиенти за бизнеса с уроците. То това искат бизнесмените явно.
Не, не го искат, защото бизнесът им е друг и не печелят от уроци. А и състезателната математика не е за всяка уста лъжица и напливът няма да е същият. Там който не се е готвил още от трети клас няма шанс да настигне другите.  Няма изявен състезател, влязъл в СМГ след 7 клас и дошъл от нормално училище.
Като лудата надпревара в четвърти, но сега и за седми. Ще почне едно учене на висша математика още в седми клас, за да може да се изкарат точки от олимпиада и прочее извращения.
А как да стане? Как да се отсеят справедливо и обективно имащите право да влязат?

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 18:19 от Черна станция

# 182
Татко Мецан, това си е диагноза. Не виждам вина в училището. Където има струпване на много хора е неизбежно да има и болни психически.

# 183
Черната Станция пак със стари данни работи. Само преди седем години нямаше шамари. Аз съм следила трудността на изпита. От 2016 скочи драстично. А другите училища взеха да западат. Иначе, много е дразнещо, как все към Боговете на Олимп се завива, не е като да не ги знаем. Симеонов даже го казваше, да, за конструкцията майка-синче в СМГ, и как мама бърше сополи на златното яйце до 11 клас. Моля, да не се приема лично от потребителите. Симеонов го е казал, не аз. Нека минем към НВО то и към темата все пак. Стига вече , разбрахме колко са гениални някои, но си има тема за СМГ, там да си гладят егото

# 184
Черната Станция пак със стари данни работи. Само преди седем години нямаше шамари. Аз съм следила трудността на изпита. От 2016 скочи драстично. А другите училища взеха да западат. Иначе, много е дразнещо, как все към Боговете на Олимп се завива, не е като да не ги знаем. Симеонов даже го казваше, да, за конструкцията майка-синче в СМГ, и как мама бърше сополи на златното яйце до 11 клас. Моля, да не се приема лично от потребителите. Симеонов го е казал, не аз. Нека минем към НВО то и към темата все пак. Стига вече , разбрахме колко са гениални някои, но си има тема за СМГ, там да си гладят егото

И защо да го приемам лично??? Не съм бърсала сополи и макар да съм горда с детето си не съм го третирала като златно яйце.  И забележи, че не за започвам спорове, само отговарям! Та не в моята градина камъните за СМГ.

Както писах и преди - нивото скача според нивото на децата. Ако не скочи 500 деца ще имат максимални точки и тогава какво правим?
То и нивото на IMO скача. Лично моето дете ми е казвало, че в ранните години нивото на задачите е било даже под нивото за национален кръг на нашата олимпиада. Та какво ненормално има?

# 185
Именно, докато пиша, браво, Априлски душ! Детето на ЧС по мои сметки е на 27-28 години. По инфо само от форума. Какво общо има с нещата сега?! Каквото е било тогава, нищо общо няма със сега. Родителите, дето раздават шамарите, са тези с деца в СМГ. Истинска секта! Вредни, та вредни и за собствените си деца. Не че нещо. 1% от децата там са без мъки, щото си го имат. Останалите са жестоки. И си мислят, че са хванали Господ за шлифера, ама не са.
Аз ако бях премиер, тази гимназия с тези критерии щях директно да я закрия.
Аз съм завършил математическа гимназия със златен медал.
Призовавам на състезание Соул Фрий и Алисса. Те най-много ме дразнят. На състезание по математика. Абсолютно съм сигурен, че ще ги разбия и двете с много. Вие тук да сте журито - дайте задачи, ще ги отвея като куцо пиле домат. Математик съм! Прахът ми ще дишат...

# 186
Черна Станция, Симеонов каза майка-син. Наблюдавано през последните години. Не е казал майка-дъщеря.

# 187
  • София
Темата вече дори няма общо с НВО след  7 клас по принцип, независимо дали  и защо въпросното е стресово или не какъвто трябваше да е акцентът..  Стигна се до 4 клас и прием в  СМГ.  За това си има тема.

Иначе, Мецане, грешиш...  Може  в  СМГ  да са събрани по- концентрирано свръх амбициозните родители, понеже нека не се лъжем - далеч не всичките  деца от 6 паралелеки  стават и лягат с идеята за мат, та напъните са родителски в значителна част. Но и за прием  във всякакви други места, където подборът има състезателен храктер, винаги има  родители, които  реагират крайно неадекватно при някакава стпен на несправяне. Почни с  прием в ПУК за СС,  Питагор и подобните им,  мини през изпита в НУКК, после през този за СМГ след 4 клас,  стигни до НВО в 7 клас и  то пред квартални училища вече, че даже не пропускай и родителски реакции в    елитни гимназии след текуща родителска (ако детето чака  майката/бащата долу, че да си ходят заедно с кола към някой по-отдалечен квартал).

Излизат деца от НВО, току-що разбрали примерно от съученик или учител, че са сгрешили нещо, а навън ги чака  родител, който като чуе за грешката, започва яко да се зъби и пени.  И ако не раздава шамари, то често атакува вербално и без това силно резочарованото дете, при това без  никакво неудобство пред хората...Поне да го прави  вкъщи. Била съм да си чакам децата в двора  след   двете НВО-та,  била съм и  с приятелки за техните  деца, защото после  отивахме обикновено  на пицария/разходка/ сладкараница, та децата да си проветрят главата.... И   сигурно от всеки такъв престой помня  разни реплики от типа:
"Е, не , не мога да повярвам, че си направил тая малоумна грешка. И аз обяснявах, и в школата, и на пробния го сгреши и сега пак... Сбогувай се  с желанието за училище Х. Жалко, понеже   У не е по-добър от теб, ама ще се намести в хубава гимназия, сега майка му каза, че май нямал грешки.."
" Нямам думи, цяла година  изнемогваме с баща ти да ти плащаме уроците, а ти така здраво  да се *сереш. Нищо не заслужаваш, наистина."
" Предупредих те,  всяко нещо си има цена,  провалът ти от днес  също.Нов компютър/игра/ телефон  ще видиш през крив макарон" и подобни..
И после защо имало стрес..

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:13 от Просто русалка

# 188
Ама, Мецане, ти направо изплиска легена вече. Много лично го приемаш, какви са тези дуели, какво ти стана?! Аз не видях никой с нищо персонално да те е провокирал. Че чак и много да те дразнят - тя Алисса почти спря да пише вече, то не беше хейт, дето се изля, всеки път, щом се спомене абревиатурата, дето не трябва да се споменава.

# 189
Нека просто се пише за НВО, без да се делят децата на богове и простосмъртни, защото нито е така, нито някому прави чест

# 190
Аз написах още в началото, че за мен стреса от НВО го правят родителите. Последните примери само доказват тезата ми.

# 191
Лутиен, извинявай, и сигурно си права, ама това вече не е твоята тема, нали. В дуелите предлагам да ги разбия по математика тези псевдоматематички, дето смятат, че които деца не са в СМГ, не стават за нищо, защото те така смятат! Това е смешно, не ядем всички доматите с колците...

# 192
Татко Мецан, успокой се малко, че утре ще се срамуваш. Даже не вярвам какви неща пишеш, срамувам се заради теб.

# 193
  • София
Само не разбрах защо Русалка си оправи грешката - беше си супер с "родителските еракции" след родителска...

# 194
И утре, и вчера, все така мисля. Във вашата седмоклсна тема го писах преди два месеца. Откога трябва да се срамува човек да си каже мнението? Това беше през комунизма.

Общи условия

Активация на акаунт