Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 21 327
  • 449
  •   1
Отговори
# 165
Ето какво мисля за България и българския народ, както виждате, писано е преди 5 години, та не е по повод тази тема...

https://bg-mam.ma/p/1134563/39199452

Апропо, аз не съм споменал по име или Ник никой потребител и никое училище... така че горното е непредизвикано с нищо... просто мисля, че всеки има право на мнение и аз пък имам право да съм съгласен с Априлски душ, с изключение на изводите й за страната, за които смятам, че и тя не ги мисли😂 а са просто хиперболи за подсилване на ефекта.

# 166
Татко Мецан, пак ти задавам въпроса с кое точно си съгласен от всичките тези плювни?
НВО е индустрия за пари? Гадните учители обират нещастните родители.
Защо има състезателен ефект.
С кое точно си съгласен така и не ми отговори. С плювните по България и българите ли? Тя Априлски душ е марсианска.

# 167
Мале, хора, много сте се превъзбудили....Татко Мецан, ще пиша на лично малко.

# 168
Ти линка ми не го ли отвори, Динчо? Това е линк към мое мнение от 2019 година, старо е и не мога да го дам в цитат. За България става дума. Ако беше го видяла, нямаше да напишеш това...

# 169
Напротив, точно защото го прочетох, не мога да разбера защо защитаваш подобни плювни.

# 170
Ама ти четеш написаното  така, както Дяволът евангелието. Кой е казал, че описаното от теб не става. Става и още как. Успели хора  има  от всяко училище - "елитно" или не. Бедни и богати - също. Моят въпрос беше друг. Защо пък  да не излизат от СМГ певици, балетисти, художници, ако сами решат да поемат по този път след 12 клас и имат  таланта за целта?  Или пък медици, юристи, икономисти?  Конкретно  училище до 12 клас не те задължава да продължиш в  тази посока.  Предоставило ти  е някакъв обем от знания и умения за усвояване, ти си поел толкова, колкото си могъл от даденото, а  после вече е въпрос на избори...

Да, мога да потвърдя, че лекари и стоматолози има доста от СМГ в МУ София и именно те заемат челните места в приема ДП. Тази година например, в първи курс медицина първите двама приети, които са с еднакъв бал - 41,85, са момиче и момче от СМГ. Имаше и второ момиче с този бал, но то явно не се е записало в университета, защото щеше да бъде споменато и наградено като тях с по 1 000 лв.
При стоматолозите първото влязло по бал момиче го познавам лично, и то също е кадър на СМГ. Изобщо умни и успешни деца в това СМГ.
Ако някой се интересува, приетите държавна поръчка медицина тази година са около 50 % от първата десятка училища в София - тоест всички езикови, СМГ, НПМГ... Останалите 50 % са от елитни училища в цяла България - езикови, МГ, ПМГ. Рядко има някое и друго дете от т.нар. неелитни училища, тоест по изключение.
С Русалката имахме стар спор за приетите платено, които естествено са почти само момичета, защото няма квоти . Ами потвърждава се това, което твърдях, но все ме плюеха, че платеното се представят доста по-зле на занятията. Обичайно слагат по двама от тях в група от 7-8 човека. Вече информацията ми е от първа ръка - дъщеря ми.

# 171
  • София
Една статия за НВО, какво иска бизнесът https://www.segabg.com/hot/category-education/biznesut-poiska-po … cheskite-gimnazii

# 172
Ама ти четеш написаното  така, както Дяволът евангелието. Кой е казал, че описаното от теб не става. Става и още как. Успели хора  има  от всяко училище - "елитно" или не. Бедни и богати - също. Моят въпрос беше друг. Защо пък  да не излизат от СМГ певици, балетисти, художници, ако сами решат да поемат по този път след 12 клас и имат  таланта за целта?  Или пък медици, юристи, икономисти?  Конкретно  училище до 12 клас не те задължава да продължиш в  тази посока.  Предоставило ти  е някакъв обем от знания и умения за усвояване, ти си поел толкова, колкото си могъл от даденото, а  после вече е въпрос на избори...

Да, мога да потвърдя, че лекари и стоматолози има доста от СМГ в МУ София и именно те заемат челните места в приема ДП. Тази година например, в първи курс медицина първите двама приети, които са с еднакъв бал - 41,85, са момиче и момче от СМГ. Имаше и второ момиче с този бал, но то явно не се е записало в университета, защото щеше да бъде споменато и наградено като тях с по 1 000 лв.
При стоматолозите първото влязло по бал момиче го познавам лично, и то също е кадър на СМГ. Изобщо умни и успешни деца в това СМГ.
Ако някой се интересува, приетите държавна поръчка медицина тази година са около 50 % от първата десятка училища в София - тоест всички езикови, СМГ, НПМГ... Останалите 50 % са от елитни училища в цяла България - езикови, МГ, ПМГ. Рядко има някое и друго дете от т.нар. неелитни училища, тоест по изключение.
С Русалката имахме стар спор за приетите платено, които естествено са почти само момичета, защото няма квоти . Ами потвърждава се това, което твърдях, но все ме плюеха, че платеното се представят доста по-зле на занятията. Обичайно слагат по двама от тях в група от 7-8 човека. Вече информацията ми е от първа ръка - дъщеря ми.

Шшшшт, тихо! Недей да казваш.... Много е гадно в СМГ, не го пишете в желанията!!!!

# 173
  • София
Темата за стреса от НВО в 7 клас ли е или за СМГ? Във форума все до СМГ ли се стига, когато се коментира нещо за образованието в прогимназия и гимназия?
Има всякакви хора с всякакви интереси и виждания. И не, СМГ не е върхът на сладоледа за всички, както не е и никое друго училище, независимо дали тук или по света.

# 174
Искат, защото им избягаха инженерите. Очевидно никой с висше инженерно образование, не иска да го натискат разни "бизнесмени" да работи за без пари, но най-вече да носи отговорност за без пари. Конюнктурата е такава, че тези кадри бягат. Но пък иначе инициативата е похвална. Когато директорите искаха същото и се внасяха петиции в МОН беше пълно мълчание

# 175
Но това искане на бизнеса противоречи напълно на мнението на ЧС. Аз по-скоро съм на нейното мнение. Ако увеличат приема, ще падне нивото. Пък и няма съвсем пряка връзка с инженерните кадри, защото голяма част от студентите в МЕИ и в чужбина са от други гимназии, също и от АК...

# 176
Само на половина Simple Smile
ОК съм за сложен изпит след 7 клас, но съм против нови паралелки след 4 клас. Обаче ако имат предвид не още нови паралелки в СМГ, а просто разкриване на математически паралелки в много други обикновени училища (май в 125 имаше нещо такова) съм ОК. Няма лошо и тези, които нямат ниво за СМГ, да учат повече математика ако искат. Това ще намали и стреса и истерията с уроците.  Тоест да не пипат това, което работи, а само лошо работещото.

# 177
  • София
Всъщност за 5 клас не  са непременно неработещи/лошо работещи и вариантите като 125-то и 107-мо с мат паралелките им (не принципно), в  които при добри учители  по предмета в годините се получаваха много добри  резултати с деца,  които не са се преборили за СМГ. Ама за какво да се отварят паралелки на кг  при настоящата картинка и извън СМГ, ако няма учители за целта.. В класа на  едната ми девойка в  ЕГ имаше дете от 125-то, ама било всичките  3 прогимназиални години  при Д.Данков в мат паралелката. Ми на доста хора може да не им хареса, но беше по-добър  младежът  по мат от   дошлите от СМГ и ПЧМГ (при това не по неволя заради недостатъчен бал за  МГ, а  по собствен избор).  Така че не е  само до капацитета на децата. Има такива, на които малко не им е  стигнало за СМГ, има и такива, които просто не са се пробвали, а имат достатъчен потенциал. И при работа на такива деца с качествен учител и извън  СМГ  може да се постигне много. Но къде са тези учители, това е въпросът.. Недоволстващи от преподаване  по мат в определени паралелки има  и  в самата СМГ, какво остава  за навън... 

# 178
Черна Станция:
https://bg-mam.ma/p/1651482/48028520

Цялата система в момента е сбъркана и във въпросното мега хипер супер дупер училище влизат само деца, които са побъркани от решаване за сметка на други базисни умения....но въпросът е в техните ненормални родители, които мислят, че само това е върхът и издевателстват над децата...да ви дам линк на потребителка, която не познавам... шамари...рев...ето това е ненормално...

Ето го

https://bg-mam.ma/p/1676609/48339566

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 18:04 от Татко Мецан

# 179
Стресът с уроците няма да се намали. Децата от СМГ в момента ходят на уроци по математика, да по математика, и то точно за НВО, не за международна олимпиада, така, както имат 10 часа мат в училище. В курса по Мат на моята има три деца от СМГ, няколко от НПМГ

И защо все СМГ? Не ви ли байгъняса
Има и друго, сега ако въведат състезания като определящи бал за СМГ, ще почне яко истерясване по специални уроци за състезателна математика и ето ви още и още клиенти за бизнеса с уроците. То това искат бизнесмените явно
Като лудата надпревара в четвърти, но сега и за седми. Ще почне едно учене на висша математика още в седми клас, за да може да се изкарат точки от олимпиада и прочее извращения. Само и само да не направят едно нормално НВО, че да ги отсеят

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 18:15 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт