Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 21 354
  • 449
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз написах още в началото, че за мен стреса от НВО го правят родителите. Последните примери само доказват тезата ми.
Не само, ама са главният виновник, да..Но има и учители, стресиращи по един или друг начин децата. В познатото ни училище имаше една дама по БЕЛ, която за лош късмет се падна да е класна на моите девойки. Слаба по предмета,  проявяваща  видими пристрастия при оценяването (тоест ощетяваща едни, а  толерираща  други с мазнещи се родители), позволяваща си коментари  пред учениците, че  родителите им били крайно неориентирани и вместо да се доверят на нейната  "супер" подготовка, плащат луди пари за школи/уроци, а децата им  финално нищо не знаят. Тонове тези  и преразкази за домашно даваше,  в мнооооого редки случаи биваха проверени, регулярни заплахи отправяше, че  Х може само да сънува 6 за годината,  изхвърли се веднага след  НВО, че едикой си щял да има макс  точка-две на тезата на база на казаното какво е написал.. И т.н. Ми в такава стресова среда  също не се вирее лесно.
На същата дама синът след 4 клас  влезе  в  детайлно  дискутираната по- нагоре гимназия с  връзки, че иначе беше 200-300 души под чертата.. И после се жалвала, че и там се налагало да се ходи на уроци... Такива хора  са токсични и като учител, и като родител. Защо невъзможното правиш да натикаш дете в училище, за което явно много не му е стигнало?  Нездравословна амбиция му се вика на това...

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:31 от Просто русалка

# 196
Черна Станция, Симеонов каза майка-син. Наблюдавано през последните години. Не е казал майка-дъщеря.

И каква е разликата??? Искал е да каже "майка - дете", но така му е дошло. Нима дъщерите са нещо второ качество или какво?

Нека просто се пише за НВО, без да се делят децата на богове и простосмъртни, защото нито е така, нито някому прави чест

И кажи ми ако може кой заговори за Олимп, за богове и прочее?  Върни се и потърси назад, ще се учудиш, че никой от нашия лагер не е това Simple Smile

В дуелите предлагам да ги разбия по математика тези псевдоматематички, дето смятат, че които деца не са в СМГ, не стават за нищо, защото те така смятат! Това е смешно, не ядем всички доматите с колците...

И това никой никога не е казвал. Все си съчинявате и после се приема, че съчиненото е истина. И теб не те разбирам каква е тази обсесия към СМГ, че и към мен и детето ми. То не са спомени какво било писано преди десет години, не са спекулации къде била учила, каква била станала...  Аз съм явно пристрастна с положителна нагласа, защото СМГ е дало много на детето ми, факт. Но ти защо си толкова пристрастен с негативна нагласа, какво ти е отнело СМГ на теб лично, че така да се фокусираш???

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 19:42 от Черна станция

# 197
Именно, докато пиша, браво, Априлски душ! Детето на ЧС по мои сметки е на 27-28 години. По инфо само от форума. Какво общо има с нещата сега?! Каквото е било тогава, нищо общо няма със сега. Родителите, дето раздават шамарите, са тези с деца в СМГ. Истинска секта! Вредни, та вредни и за собствените си деца. Не че нещо. 1% от децата там са без мъки, щото си го имат. Останалите са жестоки. И си мислят, че са хванали Господ за шлифера, ама не са.
Аз ако бях премиер, тази гимназия с тези критерии щях директно да я закрия.
Аз съм завършил математическа гимназия със златен медал.
Призовавам на състезание Соул Фрий и Алисса. Те най-много ме дразнят. На състезание по математика. Абсолютно съм сигурен, че ще ги разбия и двете с много. Вие тук да сте журито - дайте задачи, ще ги отвея като куцо пиле домат. Математик съм! Прахът ми ще дишат...

Лутиен, извинявай, и сигурно си права, ама това вече не е твоята тема, нали. В дуелите предлагам да ги разбия по математика тези псевдоматематички, дето смятат, че които деца не са в СМГ, не стават за нищо, защото те така смятат! Това е смешно, не ядем всички доматите с колците...

За втори път се опитваш да ми сложиш думи, които никога не съм писала. И за втори път ти казвам, ако не цитираш такова мое мнение, очаквам извинение (което ти така и не направи предния път, просто си затри мненията).
Никога не съм твърдяла, че съм математичка, още по-малко написаното от теб за децата. Единственото ми мнение е, че всички деца в СМГ след 4 клас са си заслужили мястото поради изключително трудния прием тогава. След 7 клас нещата не стоят така, но такъв е подбора, съобразяваме се.
Винаги съм смятала, че във всички училища може и има добри и старателни деца. В СМГ просто са на едно място, защото са влезли след подбор и всички са на ниво, при което се дърпат едно друго напред.

С какво точно те дразня? Че имам мнение, различно от твоето? Че детето ми е доволно от училището си? ....не избивай личните си комплекси върху другите. Нападките не ти правят чест.

# 198
  • София
Всъщност, ЧС, може и да има разлика, но не в смисъла, който ти вложи за първо и второ качество.. Аз нямам момчета, ти доколкото знам също, но имам доста приятели и с момче , и с момиче. Дали е  съвпадение не знам (може би), дали е друго,  но една и съща майка различно подхожда към децата си в един и същи възрастов период. Не говорим за различна обич, подчертавам, някой да не ме разбере криво,  а за това докога мама е на "стража" при момчето - купува учебници/тетрадки, следи неща, които тийнът вече следва да може да си проверява/урежда сам, контролира в малка или по-голяма степен учебния процес -  с две думи малко (доста) overprotective e,  каквато с дъщеря си по-рано опредлено не е била. И като се има предвид И.Симеонов колко собствени деца има, може да е  констатирал  човекът подобна тенденция и  по метода на математическата индукция да е стигнал до извода за всяко мъжко n  и майка му...Laughing

# 199
....а за това докога мама е на "стража" - купува учебници/тетрадки, следи неща, кото тийнът вече следва да може да си проверява/урежда сам, контролира учебен процес -  с две думи overprotective e,  каквато с дъщеря си по-рано не е била. И катос е има предви Симеонов колко собствени деца има, може да е  констатирал  подобна тенденция и  по метода на математическата индукция да е стигнал до извода за мама и син...Laughing

Момичетата на тази възраст са по-оправни и отговорни, факт. Затова мамите обгрижват повече момчетата, просто щото са завеяни....

# 200
Не е точно така. Жените сме прецакани по рождение.

# 201
Не е точно така. Жените сме прецакани по рождение.

Каква глупост! Поне за България и за ЕС. Тук не сме Афганистан! Вече почвам да се съмнявам верно ли си математик.

Soul Free,  извинявай! Ето извинявам се. Нищо от написаното не е срещу теб.
Твоето дете си е влязло, защото заслужава. Тези деца са 2%. Цялата система е сбъркана
И никой от влезлите не е хванал Господ за шлифера...чай да видиш дали ще влезе и в 8 клас...5-7клас е ужас, не го пожелавам на никого....

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 20:41 от Татко Мецан

# 202
Симеонов каза майка-син, не майка-дете.
И защо тази реакция?  Жените са виновни за това, с мисловната си конструкция как синовете били разсеяни и трябвало да ги обгрижват. Ами разсеяни са, защото ги обгрижват. Не ги обгрижвайте толкова и ще останете изненадани колко са умни и оправни.

# 203
Татко Мецан, започна много да се излагаш вече. Лягай си
-  утрото е по-мъдро от вечерта.

# 204
  • София
Мецане, Мецане, ми прецакани са си тук девойките и без да сме в  Афганистан.. Имаш момче и си късметлия.  Още в  7 клас  квотите за езиковите (макар да гарантират някакъв баланс между половете в пубертета точно) ощетяват момичетата, които  имата определен бал и той не им достига със съвсем малко. А младежът Х влиза с бал  30-35 точки по-нисък. Много важно, че момата е показала повече знания реално...Иди после  при  медицината и виж момчетата с колко влизат, а девойки с много добри резултати  как остават навън и ако искат точно това да следват - имат 2 избора. Кандидатстват  догодина наново с надеждата да влязат или минават платено, ако  родителите могат да покрият  "скромната" сума от 12-13 000 лева на година, ако не и повече. Wink Да не говорим, че и доста работодатели  у нас,  а и в  Европа  по принцип, не само  по описаните от теб ширини, проявяват скрита (или не толкова) полова дискриманация при наемане/заплащане на квалифицирани кадри, предпочитайки мъже.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 21:26 от Просто русалка

# 205
Soul Free,  извинявай! Ето извинявам се. Нищо от написаното не е срещу теб.
Твоето дете си е влязло, защото заслужава. Тези деца са 2%. Цялата система е сбъркана
И никой от влезлите не е хванал Господ за шлифера...чай да видиш дали ще влезе и в 8 клас...5-7клас е ужас, не го пожелавам на никого....

Не само моето дете. Всички до последния 156ти са си заслужили местата. Но за външни хора може и да изглежда по друг начин. Как точно определи, че 5-7 клас е ужас, след като нямаш преки наблюдения?

Дали ще влезе в 8 клас вече си зависи от него. Може да реши да остане, но може и да се насочи другаде. Ще видим...

# 206
Татко Мецан, започна много да се излагаш вече. Лягай си
-  утрото е по-мъдро от вечерта.

Ти се излагаш. Аз дори тук във форума имам Теорема на Мецан 😂 като вижте и постовете и преди и след, за да стане ясно😂

https://bg-mam.ma/p/1154754/39612238

Всички тук без Русалката ще ви разбия по математика.
Русалката е по-добра от мен. От нея ще загубя. Обаче от другите не. И затова си казвам мнението и мога да го подплатя с реално състезание с всички вас. И ЧС ще я бия, гаранция. Че тя си беше признала, че не помни как се решават логаритми, а аз ги решавам наум.
Приведох ви всички във вид, удобен за логаритмуване - без Русалката. То и само тя ще разбере израза де😂
Правете се на интересни колкото си щете.

Изцяло подкрепям мненията на Априлски душ.
Ще ме изкефи Соул Фрий и Алисса да се явят срещу мен по математика. Ще ги бия 100:0.

И теб, Динчо, ще те бия (на математика). Може да е 50:49, но ще те бия (на математика, не иначе).

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 22:34 от Татко Мецан

# 207
Мецане, няма да те цитирам, за да ти дам възможност утре сутрин да ги изтриеш тези срамни писаници. Симпатичен си ми.

# 208
Всички тук без Русалката ще ви разбия по математика.
Русалката е по-добра от мен. От нея ще загубя. Обаче от другите не. И затова си казвам мнението и мога да го подплатя с реално състезание с всички вас. И ЧС ще я бия, гаранция. Че тя си беше признала, че не помни как се решават логаритми, а аз ги решавам наум.
Приведох ви всички във вид, удобен за логаритмуване - без Русалката. То и само тя ще разбере израза де😂
Правете се на интересни колкото си щете.

За мен, за разлика от теб, математиката е просто етап от пътя. Отминала съм го и каквото не ми трябва съм забравила. Помня каквото ми трябва сега и за да вървя напред. Освен това аз не съм завършила МГ, че да ме предизвикваш. Изобщо какво общо има това с темата?

П.П. Знам какво значи "вид удобен за логаритмуване". Но не виждам какво значение има това.

# 209
Ще ме изкефи Соул Фрий и Алисса да се явят срещу мен по математика. Ще ги бия 100:0.

Нещо явно си се заблудил. Не съм математик и никога не съм твърдяла нещо подобно. Нямам никакво желание и/или намерение да доказвам нещо на когото и да било.

Да не ти се случва нещо?

Общи условия

Активация на акаунт