Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 23 046
  • 449
  •   1
Отговори
# 210
Случва му се злоупотреба с алкохол. То човещина де, ама не е красиво. Иначе е готин.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 22:59 от Dincho

# 211
Ахааа....това изяснява много неща!

# 212
Глупости! Динчо, прекали го. Не 50:49, а и теб ще бия 100:0. Човек, който си позволява такива приказки, не може да е математик.
Тези, които възхваляват най-великото училище, мислят, че са хванали Господ за шлифера. Това много ме дразни. А както стана ясно, не разбират от математика. Като не разбират, защо смятат, че е върхът? Че те самите не работят с математика.
Езиците във въпросното върховно училище са зле, българският например, всички деца ходят като изоглавени на уроци по БЕЛ. Английският въобще е 0. Дори за математиката има къси клечки... смените са отврат. Децата не могат да ядат здравословно...но понеже разни майчета, дето самите те не вдяват от математика, си мислят, че това е върхът... 80% от децата там са зверски изтормозени и биха били много по-щастливи на друго място...жалко е просто и горките деца. Много родители има ненормалници...и 99% от тях са във въпросното училище.
Съжалявам ги. Иначе нищо лично...

# 213
  • София
С долното предлагам мир и успокояване на страстите Simple Smile Още повече, че  тези три признака съм ги доказала за себе си в годините  на база личен опит и наблюдения по емпиричен  път.

Първи признак за еднаквост на потребители в бг мама:
Ако ентусиазмът  на двама потребители да защитават отново и отново определена теза за образование (дори и въпросните две наглед да са  диаметрално противоположни, демек взаимно изключващи се Laughing) и настървението,  с което   провеждат тази защита във форума, са еднакви, а в пространството между ушите им (ако се  съди по  начина им на писане) има равно количество гънки, то  двамцата, които сравняваме, са всъщност много еднакви, поне що се отнася  до това колко милеят за обучението/развитието на отрочето.

Втори признак за еднаквост на потребители в бг мама:
Ако двама  потребители много държат на стабилна общообразователна подготовка като база за детето си и паралелно с нея осигуряват  допълнителна с цел  надграждане посредствем учене на мат и бел за НВО ( а и далеч не само за него) с повече часове седмично в ЧУ/МГ или  пък същата, но с уроци/школи по  БЕЛ и мат, то  двамцата, които сравняваме, са всъщност много еднакви, поне що се отнася  до това колко милеят за обучението/развитието на отрочето.

Трети признак за еднаквост  на потребители в бг мама:
Ако двама потребители  следят темите за образование години наред ( от детскоградинска възраст на отрочето, та чак до  приема му в университет), ако се включват активно в разните дискусии по темата и  са доста добре запознати с плюсовете и минусите на образователната ни система, то тези двамцата, които сравняваме (въпреки някои съществени разлики във вижданията и нагласите им на тема образование), са всъщност много еднакви, поне що се отнася  до това колко милеят за обучението/развитието на отрочето.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 23:30 от Просто русалка

# 214
Тези, които възхваляват най-великото училище, мислят, че са хванали Господ за шлифера. Това много ме дразни. А както стана ясно, не разбират от математика. Като не разбират, защо смятат, че е върхът? Че те самите не работят с математика.
Аз не съм математик, а инженер по автоматика. И в автоматиката се използва един модел на "черната кутия". И при него не е важно да разбираш какво става вътре в кутията, а като влезе нещо какво излиза. И в Библията е казано - по делата ще ги познаете. Та за да оценим  СМГ не е нужно да сме математици, а да видим какво излиза на изхода. И аз съм видяла. За разлика от теб.

Езиците във въпросното върховно училище са зле, българският например, всички деца ходят като изоглавени на уроци по БЕЛ. Английският въобще е 0. Дори за математиката има къси клечки... смените са отврат. Децата не могат да ядат здравословно...но понеже разни майчета, дето самите те не вдяват от математика, си мислят, че това е върхът... 80% от децата там са зверски изтормозени и биха били много по-щастливи на друго място...жалко е просто и горките деца. Много родители има ненормалници...и 99% от тях са във въпросното училище.
Съжалявам ги. Иначе нищо лично...
Да, бе. Повярвах ти. Само човек с дълбоко лична обсесия към нещо може да хейти така. Не знам в цялата мама дали има друг като теб с такава обсесия към някое училище.

# 215
И аз съм инженер. Завършил с пълно 6. И нямам никаква обсесия, защо да имам? Просто не бих си дал детето в тази отровна среда.
И имам пряк поглед, от доста съученици, които са там. И на врага си не го пожелавам.
А ти, ЧС, просто не знаеш как е сега. 20 години пишеш едни и същи неща с едни и същи аргументи. В момента те просто са нерелевантни.
И завършилите математически далеч не са най-добрите инженери. По-скоро обратното. От най-лошите са.

# 216
И аз съм инженер. Завършил с пълно 6. И нямам никаква обсесия, защо да имам? Просто не бих си дал детето в тази отровна среда.
И имам пряк поглед, от доста съученици, които са там. И на врага си не го пожелавам.
А ти, ЧС, просто не знаеш как е сега. 20 години пишеш едни и същи неща с едни и същи аргументи. В момента те просто са нерелевантни.

Ами не го давай, кой те кара? То и първо трябва да влезе, де. Но защо тогава все те тегли да нападаш СМГ?
Релевантни или не, СМГ има моята благодарност, аз от там само добро съм видяла. И няма как всичко да се е срутило. Учителите на моето дете още са там.

# 217
Снощи хич и не бях пил. Да не би да пия всеки ден? Обаче сега съм на две ракии. И не мога да преглътна гадните намеци на Динчо. Не за друго  , Ами Soul Free какво си помисли,.. може и трета ракия след малко да си сипя, ама ще да е дотам. Ако това е злоупотреба, добре.
Ами просто казвам на обзетите от обсесията СМГ, че там има страшно много недостатъци. Аз проблем нямам, всички съвременни родители с умни деца се ориентират към АК или Испанската или НЕГ...никой не иска СМГ.
Аз говоря за 5-7 клас. Трагедия е с езиците...бръчкат децата... егати и училището... не ща да ги знам.
Жените били прецакани по рождение, казва Динчо...аз по-сексистко изказване не съм чувал.  Колко жени има на високи позиции и успешно реализирани тук...и учителите, които страшно уважавам, повечето са жени...каква глупост...ако Динчо лично не се е реализирала, едва ли проблема е в женския й пол...и по математика съм по-добър от нея не защото е жена... ето Русалката е жена, обаче е по-добра от мен. По математика ще ме разбие по всички параграфи. Нищо общо няма полът...в България жените са не само равноправни, но има цели професии, които са женски. (Обаче пък всички освен Русалката аз ще ви разбия по математика).
Апропо, жена ми изкарва повече пари от мен.
И не пише в бг-мама, което значи, че е по-умна от мен.
И не чете дори в бг-мама, което значи, че е поне два пъти по-умна от мен.
Жените в БГ са успешно реализирани хора, поне в големите градове.
Изказването на Динчо, че жените били прецакани по рождение, е е най- грозното и сексистко нещо, което съм чел.
Отивам да си купя трета ракия, досега съм изпил една малка от 150 г, ще си купя още 150, та да може Динчо с по-голямо основание да твърди, че съм алкохолик. Зер затова се заяждам...
Казвам си квото мисля.
Чай че сега няма да отговоря, че отивам за ракия. Има и пластмасови бутилчици от 100 г, такава ще си купя. Колкото да мога да се кефя на простотиите на Динчо.
Математик ли била... математиците са етични хора. За професор Ярослав Тагамлицки ако сте чували...

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 20:56 от Татко Мецан

# 218
  • София
Мецане, наздраве! Не се връзвай толкова. Понеже темата е за стреса при децата, ще ти кажа какво мисля аз за училища от типа на СМГ - силно конкурентната среда не е най-доброто за малки деца, на 11-13 години има и по-важни неща да научиш от това непрекъснато да се сравняваш с другите, да побеждаваш по състезания, да решаваш хиляди задачи. Преди МГ бяха от 8ми клас, голям зор  сега да ги почнат от 5ти големите математици. Много близък имам - математик със златен медал на най-голямото международно състезание преди много  години, да ти кажа не е нещо много важно в живота.

Снощи хич и не бях пил. Да не би да пия всеки ден? Обаче сега съм на две ракии. И не мога да преглътна гадните намеци на Динчо. Не за друго  , Ами Soul Free какво си помисли,.. може и трета ракия след малко да си сипя, ама ще да е дотам. Ако това е злоупотреба, добре.
Ами просто казвам на обзетите от обсесията СМГ, че там има страшно много недостатъци. Аз проблем нямам, всички съвременни родители с умни деца се ориентират към АК или Испанската или НЕГ...никой не иска СМГ.
Аз говоря за 5-7 клас. Трагедия е с езиците...бръчкат децата... егати и училището... не ща да ги знам

# 219
Да, така е. Баща ми едно време казваше, че прекаленото залитане към математиката води до тежък алкохолизъм или лудост. Хубаво нещо е математиката, полезна, за интелигентни хора е, но в умерени количества, също като алкохола.
А състезателната математика си е чиста проба спорт, като шаха. Нали се сещате защо шаха не е наука, ами по същата причина и състезателната математика не е математика. Ако детето ви не е някакъв гений, причинете му състезанията по математика в умерени количества, за да не се стига до изтрещяване. А и гений да е, пак е добре да се спира чат пат.  Все пак не сме китайци. Повярвайте ми, изтрещяването съм го видяла с очите си и на родители, и на деца.

# 220
Мецане, въпреки нападките ти пак си ми симпатичен да знаеш.  😛

# 221
И ти си ми симпатична! Ти ме нападна. снощи написа, че съм едва ли не алкохолик и аз онемях. Соул Фрий само това чакаше!
И аз съм кандидат-майстор по шах, навремето имаше, сега не знам.
И тази вечер вярно 200 г ракия съм изпил. Каквото си е истина, истина си е. Сигурно затова сега и по-умерено ще се изказвам...а снощи се бъзиках с тези, дето са хванали Господ за шлифера.
СМГ не е панацея.

# 222
А, такива работи не съм писала. Написах, че като човек прекали с огнената вода може и да му се случи да пише глупости. СМГ никога не ме е вълнувало особено. Виж НПМГ е друга работа. В момента една политическа сила се опитва да се възползва от очевидно неуровносена майка и детето й.

# 223
Да, така е. Баща ми едно време казваше, че прекаленото залитане към математиката води до тежък алкохолизъм или лудост. Хубаво нещо е математиката, полезна, за интелигентни хора е, но в умерени количества, също като алкохола.
А състезателната математика си е чиста проба спорт, като шаха. Нали се сещате защо шаха не е наука, ами по същата причина и състезателната математика не е математика. Ако детето ви не е някакъв гений, причинете му състезанията по математика в умерени количества, за да не се стига до изтрещяване. А и гений да е, пак е добре да се спира чат пат.  Все пак не сме китайци. Повярвайте ми, изтрещяването съм го видяла с очите си и на родители, и на деца.

Tук като цяло съм съгласна с теб - състезателната математика е спорт. И точно както изоставаме в спорта, така започваме да изоставаме и в състезателната математика (на световните олимпиади), защото там имат много по-добра подготовка, треньори, система... А у нас са едни динозаври от института по математика, дето само личния си интерес гледат. Иначе децата са умни, но с толкова подготовка, толкова. На всичко отгоре и мотивацията спада, защото медал вече не значи сигурно приемане и пълна стипендия в топ университет.
И за да бъде едно дете шампион по математика трябва не само да е умно и да знае, но и да е психически устойчиво, да умее да се мобилизира под стрес, да е бързак, а не флегматик и прочее. Тоест не само медалистите са добри математици. И не всеки го влече да е състезател.
От друга страна кое точно е прекалено? Малко сложен въпрос.

# 224
Динчо, въпросната майка е точно на смгеец 5-7 клас 😂😂😂 и многократно писала и казвала, че децата от там много превъзхождат другите деца....(нали ви казвам, че там родителите са такива).
От друга страна, аз не знам къде е истината, защото звучи ли ви достоверно отличник математик да получи три двойки поред на три изпита по география, и то като е знаел, че ще ходи на изпит? Никак не ми изглежда достоверно. Тройка да не може да изкара...

Общи условия

Активация на акаунт