Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 23 012
  • 449
  •   1
Отговори
# 300
Ами правилно, бъдещето е в частните училища.
А в държавните училища е като в държавните болници, умираш си с докторска помощ.
Тоест, оставаш неграмотен преучвайки

# 301
Айде, стига с тия драми...! Много успешни хора са учили в държавни училища. И не са преучили, оставайки неграмотни.
Успехът на учещите в частни училища понякога не се дължи на собствените им усилия и знания, а, че родителите имат бизнес и възможности да им осигурят добро образование и работа. Разбира се, има и такива, постигнали много със собствени усилия.

# 302
Ами то успешни хора има и от сиропиталищата в Африка. Но не за това е темата. Нашите деца са в държавни училища и са успешни, защото са умни. Имат умни родители. И ще си изкарат отлично НВО то без никакъв стрес.
А в държавните болници, даже в тази Сунгурларе, има хора, които оздравяват. Божа работа, казваше личния ми лекар, оздравя човекът, ние го бяхме отписали.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 10:56 от Априлски душ

# 303
  • София
Успехът и напредъкът на децата в училище (независимо кое) се дължат на усилията и способностите на самите деца и на уменията и труда на техните учители. Родителите могат да помогнат, но техният принос не е основен.

# 304
Айде, стига с тия драми...! Много успешни хора са учили в държавни училища. И не са преучили, оставайки неграмотни.

Ама твоето не е държавно, а общинско😅 И е едно-единствено за цяла София. Другите държавни не са като него. Движат се от мега-зле до прилично посредствени.
Имам предвид до гимназия. После има 10-тина добри гимназии и това е. Крайно недостатъчно за цяла София.

# 305
То от това общинско училище по времето на малката, когато кандидатства в 4 клас, се отказаха от записване около 30 деца, ние включително. Сега, като претеглям везните, не съжалявам, получихме си по-спокойната по неконкурентна  среда, повечето свободно време. Учителите ни са зле по един начин, но в общинското са зле по друг.
Ако можех да върна времето назад, щях и аз да търся частно училище, въпреки, че щях да се напрегна с парите.
И има нещо, което не разбирам. В общинското за 10 часа учат същия обем математика, като в държавните за четири часа. Да се чудиш училище за бавно развиващи се ли е, та трябва повече време за същия материал, или има проблем с материала.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 11:13 от Априлски душ

# 306
Ами то частното си е на далавера, защото парите яко се обезценяват. Таксата ни в 1 клас беше наполовина на сега. И си казвам, я гледай, че то в първи и втори клас сме били направо без пари 😅 а децата без стрес и напрежение си знаят прекрасно материала, на уроци никога не са ходили, в къщи не учат освен малко домашни само за уикенда, през седмицата нямат домашни, няма агресия, няма хулигани, моето дете до 4 клас не беше чувало мръсна дума и не знаеше какво значат. Научи се да псува чак в края на 4 клас, и то от децата в квартала 😅 в държавните още от 1 клас ги знаят всички тези думи😅 и се бият почти всеки ден😞

Доп. А, Априлски душ, само с последния ти абзац не съм съгласен. Не учат същия обем математика в общинското. Задачите, които решават там, са на космическо ниво. Знаеш какъв голям "фен" съм на общинското училище, но правото право.
И ние в частното имаме по 10 часа математика седмично, обаче нивото специално по математика не може да се сравнява. Много по-добре сме от държавните училища, но в общинското математиката е светлинни години напред. Ние пък сме много по-добре по български и английски...и по математика сме добре, но не колкото тях.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 11:21 от Татко Мецан

# 307
И има нещо, което не разбирам. В общинското за 10 часа учат същия обем математика, като в държавните за четири часа. Да се чудиш училище за бавно развиващи се ли е, та трябва повече време за същия материал, или има проблем с материала.

М да, имат проблем. Не им стигат 4 часа, трябват им 10.... Не се чувате, какво говорите.

Татко Мецан, ако обичаш, не се обръщай директно към мен. След глупостите, които изписа по мой адрес, нямам желание нито да ти отговарям, нито да чета, нещо, адресирано до мен. Предварително благодаря!

# 308
Нищо никога не съм писал по твой адрес, а по адрес на любимото ти училище и не глупости, а всичко е било вярно. Е, писал съм, че родителите там са като секта, което не е обида, а си е чиста истина.
Скрит текст:
Кукувици сте, правото право 😅
Скрит текст:

# 309
Явно в момент на делириум не помниш какви ги пишеш. Жалко, че половината неща ги изтри, другите ти ги изтриха модераторите (вероятно), та не мога да ти цитирам. Отново и за последно ще те помоля, да не се обръщаш към мен или да коментираш мои постове. В обществен форум не мога да те задължа да се съобразиш,  но се надявам да има достатъчно постове на други потребители, които да коментираш.

Не знам кое училище на кого е любимо, аз моето съм си го изучила преди 20+ години.

Нищо никога не съм писал по твой адрес, а по адрес на любимото ти училище и не глупости, а всичко е било вярно. Е, писал съм, че родителите там са като секта, което не е обида, а си е чиста истина.
Скрит текст:
Кукувици сте, правото право 😅
Скрит текст:
Понеже детето ти учи там и имаш лично наблюдение ли....?

Не ти прави чест, това, което пишеш, ама ти си знаеш....

# 310
Мецане, чак на космическо ниво. Голямата като беше в 7 клас решаваха от Коала прес В група, в час обръщаха А и Б група. Тогава коала прес имаше и В група, сега са само А и Б. Може би Просвета беше с В група, не помня. Нищо космическо. Космическите задачи им бяха на школата по желание, не в час. Сега малката също решава от Коала прес Б група и Архимед В група и скучае, щеше да скучае и в общинското. Честно, не виждам разлика. Материалът е един и същ, задачите от един и същ сборник. Просто много родители смятат, че с общинското ще си спестят уроците за НВО, но всъщност не се получава точно така, много деца от СМГ също ходят на уроци по Мат, аз лично не разбирам защо го правят, но е факт, явно и тях форматът ги притеснява, не толкова самите задачи
Опитах се да кажа, че има профилиране по математика, но само по способности на децата, не по материала, не учат нищо повече, просто дъвчат по-голям обем задачи, имат време да се упражняват, което си е голям плюс. И учат като луди информатика, с++ с това започнаха, тя, моята, направо откачи, ненавижда информатиката.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 12:52 от Априлски душ

# 311
Завиждате ли им на децата, че ние сме се бръчкали по цял ден, и сме работили и учили, а те сега не се бръчкат? Ами завиждайте им. Толкова по-зле за вас, Да, айляк са, и по-успешни от вас ще станат. 21-ви век сме! Ами в 18-19 век са работели по 16 часа на ден всички, включително и децата. Гении ли са станали? Напротив, много по-неграмотни са били от хората в 20-ти век, а сега от 21-ви пък съвсем.
Вие като искате, работете по 16 часа на ден и карайте и децата си. Само ще се амортизирате и ще свършите по-рано.
От много работа гърбат се става, богат не се става.
Супер е, че децата ни не се бръчкат като преди два века. И са по-умни от всички предходни поколения. По-умни са. За готвене , изпиране и прахосмукачка, като им дойде до гъзъ, ще се справят по-добре от вас, гаранция. А дотогава всичко това ще се върши от роботи.
Дайте сега всички да орем на нивата с Белчо и Сивушка, защото трудът е добродетел!...
Глупости са това. Като оре тракторът с вътрешно програмиране, с което дори няма нужда човек да стои в него, а сам оре, не ти трябват Белчо и Сивушка. А и те са живи същества, защо да ги мъчим да орат! В 21 век сме. Който възхвалява бръчкането, да се върне да живее в 19 век.
От работа гърбат се става, богат не се става.
Оставете децата на мира. По-богати ще са от вас и по-успешни. И ще се бръчкат много по-малко. Свиквайте. Да се бяхте родили в 21-ви век.
Как да не те обича човек?😊

# 312
Нали? Кажи го на Соул Фрий 😅
Априлски душ, ами ако е така, още по-зле значи за общинското училище 😅 там си е ужас. Голям кеф ми направи да те прочета. Сигурно е така, но няма да го признаят...Нали виждаш и родителите там колко са възпитани и изискани, колко са учтиви...😀 Апропо, една майка, която сега побърква целия колектив на една друга елитна гимназия, също са били в общинското до 7 клас... такива са си.

# 313
И пак, като задъвчем Нво по математика, няма как да не споменем СМГ и големия усер на МОН. Защото това е математическо училище. Нека там си учат вероятностите, сложните задачи с разлагане на многочлени, може и материал от осми клас да им свалят, средна отсечка, квадратен тричлен, могат да го разберат в седми клас. А сега всички учат едно и също, но едните за пет часа, другите за десет, заради това е и голямата натискация в СМГ и затова там има съвсем посредствени по Мат деца, които завършват с отличен.  Ако в НВО имаше трети модул за математическите училища с повече и по-сложен материал, го разбирам, но сега самото МОН създава неравнопоставеност.

# 314
Мецане, чак на космическо ниво. Голямата като беше в 7 клас решаваха от Коала прес В група, в час обръщаха А и Б група. Тогава коала прес имаше и В група, сега са само А и Б. Нищо космическо. Космическите задачи им бяха на школата по желание, не в час. Сега малката също решава от Коала прес Б група и Архимед В група и скучае, щеше да скучае и в общинското. Честно, не виждам разлика. Материалът е един и същ, задачите от един и същ сборник. Просто много родители смятат, че с общинското ще си спестят уроците за НВО, но всъщност не се получава точно така, много деца от СМГ също ходят на уроци по Мат, аз лично не разбирам защо го правят, но е факт, явно и тях форматът ги притеснява, не толкова самите задачи
Опитах се да кажа, че има профилиране по математика, но само по способности на децата, не по материала, не учат нищо повече, просто дъвчат по-голям обем задачи, имат време да се упражняват, което си е голям плюс. И учат като луди информатика, с++ с това започнаха, тя, моята, направо откачи, ненавижда информатиката.

Не ми се намесваше, ама все пак темата не е за ЧУ а и понеже ми е странно да те чета ще напиша малко постче. искам да кажа, че ,оето дете никога не е ходило на уроци по МАТ. Ходи на уроци по БЕЛ веднъж седмично само в 7 клас и пак, въпреки много ниското ниво в СМГ, я сложиха в най-напредналата група и на записването казаха, че от тази група децата влизат без проблем и курсът е  само за застраховка и фини детайли. А що се касае за задачите, които е решавала, аз на половината не съм разбирала какво се търси, а на които съм схващала поне това съм нямала идея как се решават и откъде се започват. И дъвкане на много задачи не съм забелязала - написваше си домашните в училище и у дома беше бая лежерно. И за лудото учене на информатика сега научавам. Понеже не съм забелязала да е луднала, но пък в университет си програмираше всичко нужно без никакви проблеми. А да, и с английския не е имала проблем, даже проверяваше и редактираше курсовите работи на родените в Англия колеги. Но сега чета, че май сме били в различно училище...

Общи условия

Активация на акаунт