Стресът около матурите в 7 клас - нарочно ли се цели?

• 22 871
  • 449
  •   1
Отговори
# 390
леле, а аз влязох в темата за успокояване на стреса

# 391
  • София
По-скоро майките сме стресирани, седмокласичката хич, щом разсъждава ,че  четворката е добра оценка, защо иначе ще се казва Добър 4 😀

леле, а аз влязох в темата за успокояване на стреса

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 15:25 от milka22

# 392
Моят е същият. "Добър" 4 пишело. Какво искам аз? Мхм? Знам ли аз, че Жоро има двойка, а Мимето - тройка?

# 393
Това е редовен отговор:  Какво искаш има само една петица и после съм аз с четворката , другите са с три и две .
И се радваме на четири

# 394
Кои са елитните гимназии в София сега? Когато аз бях 7-ми клас през 2012 на първо място по спомен беше СМГ. Майка ми също ми плащаше частни уроци по БЕЛ и по МАТ, за да успея да влезна в 1 НЕГ, та даже по спомен последните 2-3 месеца ходих по 2 пъти в седмицата и на двете. Нашият набор малко ни прецакаха тогава, защото зимния срок решиха да вкарат някаква тъпотия ПИЗА ( не знам дали я има още де ). Както и да е, стана ми мило да видя такава тема. Върнах се в 7-ми клас, когато и аз треперех от стрес покрай матурите. 😄 Всичко така или иначе минава, та даже и заминава. Успех на всички седмокласници тази година!

# 395
Това е редовен отговор:  Какво искаш има само една петица и после съм аз с четворката , другите са с три и две .
И се радваме на четири
хахаха Все едно нашата слушам, учителката каза , че съм добра по математика , разбирай имам 4 Simple Smile

# 396
Ами, логично, цитирали сте себе си Wink

# 397
Седми клас е стрес от поне две поколения назад, визирам моето, на брат ми, за майка ми е било лежерно и е било 8-ми клас. За по-чувствителни хора направо е изпитание. Аз затова съм си казала за дъщерята, че няма да я стресирам, както и себе си. Каквото, такова. Има и частни училища, и на достъпна цена.

# 398
Е, за някои е достъпна....

# 399
  • София
Все пак има хора с две (понякога и повече) деца в училищна възраст (при това в гимназиален курс) и достъпността на ЧУ  е доста под въпрос. За  много хора с едно дете също е така. Затова доста родители/деца искат или не участват във въртележката НВО, като просто регулират сами скоростта, с която въпросната се върти. А и като ще се плаща - поне да е сигурно, че си струва.А истината по-скоро е, че всъщност  малко училища в гимназиален етап си заслужават парите. За София (според мен поне) се броят на пръстите на едната ръка. За други градове  пък съвсем. Но там  поне истерията покрай НВО е значително по-малка. 

Позната ми сподели вчера, че Регалия си отворили платформата за пробни   на 06 или 07.01. 2025. Тя се опитала да регистрира сина си на 9-ти, нямало места, при това ставало дума за цялостния пакет с всичките им пробни, възлизащ на близо 400 лева.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 15:05 от Просто русалка

# 400
Да, луда работа е просто. И аз ги платих, при положение, че отсега знам, че на два няма да може да отиде.

# 401
..... за майка ми е било лежерно и е било 8-ми клас. За по-чувствителни хора направо е изпитание.

Извинявай, ако не е тайна, на колко години е майка ти? За ЕГ се кандидатстваше след 7 клас, за техникумите след 8. За другите ученици имаше ЕСПУ.

# 402
  • София
С две думи - за който не кандидатстваше за ЕГ или МГ, нямаше стрес - нито за техникумите, нито за ЕСПУ. Сега има стрес за всички деца - поне в София. И за двете желани частни гимназии също има изпити. Другите частни не са особено търсени.

..... за майка ми е било лежерно и е било 8-ми клас. За по-чувствителни хора направо е изпитание.

Извинявай, ако не е тайна, на колко години е майка ти? За ЕГ се кандидатстваше след 7 клас, за техникумите след 8. За другите ученици имаше ЕСПУ.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 15:49 от Magenta2022

# 403
  • European Union
Русалке, не съм сигурна, че истерията е само в София. В София просто придобива нечовешки размери.

Ние сме в малък град, но аз не успях да убедя дъщеря ми, че няма нужда от допълнителни уроци. Каза, че всичките ѝ приятелки ходят още от пети клас, после те ще влязат, където си пожелаят, а тя ще рони сълзи вкъщи. Натискът е от всички страни.
Поне ме послуша, че няма нужда от пробни матури.

И след цяла година БЕЛ и мат в една от големите софийски школи, изкара резултат, който ѝ стигаше за всяка една паралелка в областта, но в София щеше да е по-ръба на елитните.

# 404
  • София
КетиВ, аз  затова написах значително по-малка.. А не че я няма.

Общи условия

Активация на акаунт