Жените не разбират.

• 22 363
  • 828
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дори лекарите да са на едно мнение, жената има право да каже "не" във всеки момент. Може преди това да е подписала 1000 съгласия. Но крайното решение е на пациента. Само някои мъже считат, че това не е така.

# 166
Дори лекарите да са на едно мнение, жената има право да каже "не" във всеки момент. Може преди това да е подписала 1000 съгласия. Но крайното решение е на пациента. Само някои мъже считат, че това не е така.
Мисля че две глави мислят по-добре от една.

# 167
  • София
Ама разбира се, че бащата трябва да е включен. Но включването не е да обяснява с назидателен тон как той бил чел по темата и жената, ако е разумна, ще го слуша. Лекарите не си позволяват да се държат така. А и при тях има всякакви мнения. Двама различни да предпишат едно лечение е рядкост. Мъжът, ако иска да е наистина включен, трябва да е стълб и опора на жената, а не да й трие сол и набива вина.
И като има двама лекари с две мнения ?
Не обсъждаш ли с мъжа ти ?
Или твойто тяло твойте решения?

Моля те ! Как разбра тона ми какъв е ?
Кога съм писал да слуша? Писах да обсъдят.
Ама нищо де. Ти си знеш песента. Почвай я.

Дори в този пост си личи тонът ти. Виж си първия - обвинения, назидания, риторични въпроси. Удивителни, въпросителни, възклицания. Не разбирам защо коментараш обсъждане, като това, което демонстрираш, не прилича на такова по никакъв начин.

# 168
Ама разбира се, че бащата трябва да е включен. Но включването не е да обяснява с назидателен тон как той бил чел по темата и жената, ако е разумна, ще го слуша. Лекарите не си позволяват да се държат така. А и при тях има всякакви мнения. Двама различни да предпишат едно лечение е рядкост. Мъжът, ако иска да е наистина включен, трябва да е стълб и опора на жената, а не да й трие сол и набива вина.
И като има двама лекари с две мнения ?
Не обсъждаш ли с мъжа ти ?
Или твойто тяло твойте решения?

Моля те ! Как разбра тона ми какъв е ?
Кога съм писал да слуша? Писах да обсъдят.
Ама нищо де. Ти си знеш песента. Почвай я.

Дори в този пост си личи тонът ти. Виж си първия - обвинения, назидания, риторични въпроси. Удивителни, въпросителни, възклицания. Не разбирам защо коментараш обсъждане, като това, което демонстрираш, не прилича на такова по никакъв начин.
Защо не отговориш на въпроса ?
Не ти харесва отговора ли ?

# 169
  • София
На кой по-точно въпрос от всички искаш отговор? И продължаваш с агресивния тон. Както казах, това, което демонстрираш, не е дискусия, нито обсъждане. Ако мъжът ми действаше така, не просто нямаше да има обсъждане, а нямаше да ми е мъж Wink

# 170
  • София
Мисля че две глави мислят по-добре от една.
И три мислят по-добре от две. И т.н.
Предполагам, че ако едната глава има нужда от допълнителен акъл, ще помоли. Ако не е помолила, значи няма нужда.

# 171
Да, това "Вие сте си виновни" и иронията с мантрите и съвършенството съвсем не оставят впечатление за обмяна на мисли, по-скоро вменяване на вина.
Казваш, че всичките ти приятели са като теб, т.е. нямаш нито един реален пример, в/у който имаш наблюдения, че жената сама е решила, но директно ги обявяваш за виновни. Отстрани може да ти изгледа така, но под повърхността да се крие друго, а именно нежелание на мъжа или общо решение и на двамата, че това е техният избор.

На въпроса ти - аз споделям всичко с мъжа ми и всичко решаваме заедно, но за вида за раждане не искаше да се меси. Наясно беше с рисковете и от двата типа раждане, сподели сме си плюсове и минуси, но смята, че който ще изнесе болката и последствията на гърба си, единствено той има право да реши. Е, сега кой е "виновен"?

# 172
Аз пък не съм чувала за нито един мъж, който да е имал мнение как трябва да роди жена му, да го е дискутирал и оспорвал нейното желание. Казва жената как ще ражда и човекът приема за сведение. Въобще не си представям жена да каже , че ще ражда така  и той да почне да я убеждава, че трябвало другояче. Защото имал право  да взема участие. Ми вземи роди, като знаеш как трябва.

Виж с роденото вече бебе, може да почва веднага, никой няма да му се разсърди.

# 173

И да аз като баща на детето съм пряко засегнат ако жената без причина откаже да кърми.
Скрит текст:
Защото това дете е и мое.
И както искам жена ми да е здрава искам и детето ми да е здраво.

Гледам сътворили сте доста измислици по темата и не по нея.
Забавлявайте се. Ако не друго

Съжелявам че не може всички теми пък да ви харесват и да има единомислие винаги.

Каква е разликата преди да се роди и след като се роди детето ?
Защо преди да се роди детето бащата няма право да каже какво мисли ?
Бащата е част от всичко това от самото начало. Незнам как решихте че преди раждането мъжете не участват във взимането на решения ?

Щом тя така е решила, значи има причина.
Пак не разбирам как това засяга пряко бащата.

# 174
  • София
Звучи сякаш на него му е отказано да бозае.

# 175
За мен е абсурдно МОЯТ мъж да изразява мнение по въпроси свързани с раждането. Той е човек, за щастие, който не се прави, че разбира от всичко и няма желание да получава половин диплома по акушерство от интернет, като има достатъно лекари, които имат цяла.

Аз споделям всичко с мъжа ми, нямам против да си изкаже мнението, че дори и да го приема. Ама някак си ми е по-логично да му приема мнението за спорт, здравословно хранене, технологии и всякакви други неща, от които той разбира, отколкото да седне и да започне да ми търси гинеколог в нета. Както аз не се смятам за запозната с мъжките проблеми, така не смятам, че и мъжете, изключвам тези, които са учили 10 години по въпроса и реално са израждали деца, са достатъчно компетентни по темата.

# 176
Не че нещо, но какво ще правиш жена си, ако откаже да кърми? Ми… нищо не можеш да направиш.
Същото е с раждането, аборта, цикъла. Ей затова жената решава, а ти можеш само да изкажеш мнение и толкова.

Има банки за кърма. Въпросът е дали е решил, че непременно жена му трябва да го кърми или, че бебето трябва да се храни с кърма. Едва ли ще има нещо против жена му, ако се заеме с логистиката по осигуряването на кърма и даването ѝ на бебето от шише.

# 177
Според мен един от най-важните елементи в брака/връзката е доверието. Доверие не в смисъл, че няма да забие някой/я, а че е компетентен да се справи в определени ситуации. Наблюдавал съм връзки, в които такова доверие липсва (оправдано или не) и според мен Ронин визира точно такъв тип отношения, в които няма дискусии, няма споделяне, а има предимно налагане на собствената перспектива за това кое и как трябва да се случва. Мисля, че ако една връзка стигне до това положение, то тя е обречена.

От друга страна смятам, поне от личен опит, че при взимането на решения не винаги и не във всички случаи "компетентността" е равна. Жена ми например е по-интуитивна, по емпатична, повече усеща динамиката и нюансите в човешките взаимотоношения (вкл и с децата). Когато има някакъв казус в тази връзка ние обсъждаме, казваме си мнението, но в крайна сметка аз разчитам повече на нея и имам доверие в нейната преценка. Ако нямах това доверие и не "получавах" от нея допълване, просто нямаше да избера нея за партньор. Откъм разбиране мисля, че получавам абсолютно достатъчно. И не само от нея, ами и от другите мои много близки жени в живота ми Simple Smile

# 178
  • София
Ронин говори за разбиране и общо вземане на решения, но демонстрира налагане и то по въпроси, които засягат непропорционално другия човек и тялото му.

Ако беше написал, иска ми се мъжете да се чувстват по-включени, да участват през целия процес, мнението им да се чува и взема предвид, да срещат разбиране и притесненията им да се отчитат преди финалното решение, щеше да е друго. А той пише, аз съм чел, аз съм учил анатомия две години, аз съм гледал подкасти с Джордан Питърсън и жената, ако има акъл, ще се съобрази, та после да не реве. Мисля разликата е повече от очевидна.

# 179
Начинът, по който авторът води темата, никак не кореспондира с предположението, че е радетел на дискусията и диалога.

Общи условия

Активация на акаунт