Жените не разбират.

• 22 358
  • 828
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Начинът, по който авторът води темата, никак не кореспондира с предположението, че е радетел на дискусията и диалога.
С такива коментари как да я води. Едно си баба знае, едно си бае.

# 181
Повечето потребителки скочиха, защото тонът е повелителен и като някак жената да няма акъл/преценка и е добре да послуша някой с акъл. И то за собственото си тяло. А, както знаем – без значение колко си умен или глупав, можеш да правиш, каквото ти решиш със себе си и живота си.

# 182
  • София
Още в първия пост темата е поставена накриво.
Аз лично съм човек, готов за комуникация и компромиси, дори промяна на мнението.
Случвало се е в теми тук някой да ми даде аргументи, които да ме накарат да си променя мнението.
От друга страна, БМ беше човек, който си е наумил нещо, "защото така" и гледаше да си наложи мнението по всякакъв начин. Но дори и той знаеше, че има някои територии, в които не се стъпва - раждане, кърмене, повечето от отглеждането, училището...

# 183
Всъщност, авторът разведен ли е с жената, с която са вземали решения заедно, за кърмене и начин на раждане?

# 184
Начинът, по който авторът води темата, никак не кореспондира с предположението, че е радетел на дискусията и диалога.

Да бе, жените са му виновни, че е такъв несретен и вечно неразбран. И после питате защо ви ритат из темите.

# 185
Що му се връзвате на човека? Скучае, това е. Той сам го каза - мъжете са не-сложни създания и няма нищо кой знае колко комплексно в тях, което да бъде анализирано. Явно съди по себе си и най-близкото си мъжко обкръжение.

Аз го разбирам пък него... Като е бил женен е бил Самурай, сега е разведен и затова е Ронин. И проси прегръдки в съседната тема. Нищо сложно няма. Къде-къде по-сложни казуси ми се мятат из личната Вселена - те това ли ще ме затрудни?! Joy

# 186
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не че нещо, но какво ще правиш жена си, ако откаже да кърми? Ми… нищо не можеш да направиш.
Същото е с раждането, аборта, цикъла. Ей затова жената решава, а ти можеш само да изкажеш мнение и толкова.

Има банки за кърма. Въпросът е дали е решил, че непременно жена му трябва да го кърми или, че бебето трябва да се храни с кърма. Едва ли ще има нещо против жена му, ако се заеме с логистиката по осигуряването на кърма и даването ѝ на бебето от шише.
Понеже при мен кърменето тръгна с много зор, даже консултант по кърмене си докарах вкъщи, това което коментирахме с мъжа ми, че ако не успея да кърмя аз, минаваме на АМ, бяхме резервирани към банка за кърма.
А и преди две, три години видях в една група бебе на 10 дни, хранено с донорска кърма, беше направило реакция към нея, вероятно е супер рядко нещо, но ми стана много жал.
 Но идеята е, че двамата сме говорили за това нещо, даже си докарахме от Англия, Аптамил UHT, директно готови за упореба, слагаш биберона на шишенцето, и даваш на бебето. Да не джуркаме АМ по нощите.

# 187
  • София

Да бе, жените са му виновни, че е такъв несретен и вечно неразбран. И после питате защо ви ритат из темите.
Бързичко лепите етикети тук.

# 188
А, да, в тема как 4 милиарда жени не разбират, намерил да се засяга от името на мъжете...

# 189
  • София
Скрит текст:
Според мен един от най-важните елементи в брака/връзката е доверието. Доверие не в смисъл, че няма да забие някой/я, а че е компетентен да се справи в определени ситуации. Наблюдавал съм връзки, в които такова доверие липсва (оправдано или не) и според мен Ронин визира точно такъв тип отношения, в които няма дискусии, няма споделяне, а има предимно налагане на собствената перспектива за това кое и как трябва да се случва. Мисля, че ако една връзка стигне до това положение, то тя е обречена.

От друга страна смятам, поне от личен опит, че при взимането на решения не винаги и не във всички случаи "компетентността" е равна. Жена ми например е по-интуитивна, по емпатична, повече усеща динамиката и нюансите в човешките взаимотоношения (вкл и с децата). Когато има някакъв казус в тази връзка ние обсъждаме, казваме си мнението, но в крайна сметка аз разчитам повече на нея и имам доверие в нейната преценка. Ако нямах това доверие и не "получавах" от нея допълване, просто нямаше да избера нея за партньор. Откъм разбиране мисля, че получавам абсолютно достатъчно. И не само от нея, ами и от другите мои много близки жени в живота ми Simple Smile

В нашата връзка също е така - той е практичният, здраво стъпил на земята човек. Аз съм емоционална, с по-добър подход към околните, по-комуникативна.
Споделям с него всичко, често се допитвам, особено в трудни за мен ситуации.
Но описаното от автора просто не е "нашето нещо".

# 190
Не успях да прочета абсолютно всичко, но бих искала да попитам засегнахме ли темата за вазектомията вече? Щото аз отдавна мисля, че моя мъж трябва да я направи, за да са ни мирни главите, ама той не ще. Какъв мъж е сега като не ми се подчинява на желанието? Ами че то е за благото на семейството ни, не е еднолично за мене....страх го било, тялото си било негово....ей с такива ала-бализми ми излиза.

# 191
Не успях да прочета абсолютно всичко, но бих искала да попитам засегнахме ли темата за вазектомията вече? Щото аз отдавна мисля, че моя мъж трябва да я направи, за да са ни мирни главите, ама той не ще. Какъв мъж е сега като не ми се подчинява на желанието? Ами че то е за благото на семейството ни, не е еднолично за мене....страх го било, тялото си било негово....ей с такива ала-бализми ми излиза.
Аз го споменах някъде из предните страници - https://www.bg-mamma.com/?topic=1697616.msg48635244#msg48635244

Но, разбира се, дори не бях отразена от господата...

# 192
Да, сега видях Erebus. Ама то е така, щото това което искаме от жените, те са длъжни да го правят. А мъжете…те са друга бира. От тях не е хубаво да искаме нищо, щото какъв мъж ще е щом се съобразява с някаква си там жена Rolling Eyes

# 193
  • France
Никога не съм имала проблеми с разбирането на срещуположния пол, дори напротив. Разбираме се идеално с неговите представители. Колеги, приятели, партньори, роднини...

За изборите около възпроизвеждането съм се водила по едно - моето здраве и комфорт са ми първостепенни по важност. Клиниката и АГ ги избрах също по този принцип. ММ ако не беше съгласен, просто нямаше да сме заедно.

# 194
  • София
Ейй, какво ме подсетихте. Платих си за екип за второто раждане, БМ хич не беше съгласен.

Общи условия

Активация на акаунт