Жените не разбират.

• 22 336
  • 828
  •   1
Отговори
# 240
Може би трябваше да остана и с едно дете, защото той не искаше и се дърпаше?
Ааа,...аз щом искам, получавам.
Изобщо не съм го питала.
Факт е вече на 16г.

# 241
А, знай си. Стига да не налагаш знанията си, според мен няма проблем.

Баш.
Да съм ви давал акъл вие дали да кърмите ?

# 242
  • София
Да съм написала, че става въпрос за мен?

Ти говориш от името на всички мъже и даваш акъл на жените, аз направих същото – не натрапвай знанията си (за кърмене, раждане и подобни), защото не разбираш жените.

# 243

Ти говориш от името на всички мъже и даваш акъл на жените, аз направих същото – не натрапвай знанията си (за кърмене, раждане и подобни), защото не разбираш жените.

Кой разбира жените ? Но пък и вие си нямате на идея от мъжете.
И никакви знания не съм натрапвал.
Думата беше за мъжете и за комуникацията.
Какви знание имам или нямам не е свързано с тази тема.

# 244
Добре, но ако аз например сега кажа на мъжа ми, че съм чела, че обрязването е по-хигиенично и безопасно за него, ако почнем да представяме факти, да хвърляме книги и статистики, накрая той ли ще реши дали да отиде под ножа, или двамата? Естествено, че решението ще си е негово,.
Решение се взима заедно само, когато и двамата участват наравно в отговорността и носят последствията.
Ти реално в решението как да ражда жена ти не си участвал, тъй като последната дума винаги е била нейна. Което е нормално, със сигурност има неща, за които е било обратното.
Решение може да се вземе, ако двамата имат общо право над нещо. Например, двамата теглите заем, двамата се подписвате, двамата наравно гарантирате със заплата, имущество и прочее.Двамата сте наравно отговорни и носите наравно последствията.
Не те разбирам какво се опитваш да кажеш... Раждането е един много личен момент и даже сега осъзнавам, че не е редно и жена да се меси на друга жена как да ражда и какво да прави... Решението си е само твое, защото е много важно жената да е уверена в избора си. Ако й е наложен тя няма да си повярва и оттам следват проблем след проблем в родилна зала.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 18:24 от prolet_inchen

# 245
  • София

Кой разбира жените ? Но пък и вие си нямате на идея от мъжете.
И никакви знания не съм натрапвал.
Думата беше за мъжете и за комуникацията.
Какви знание имам или нямам не е свързано с тази тема.

Комуникацията по принцип е налице. Ето, аз изкомуникирах с мъжа ми решенията си за секциото и за кърменето.  В масовия случай комуникация има.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 18:33 от milenaka

# 246
  • София
Ronin, явно ти си от хората, които обичат всичко да правят/решават/планират заедно. Жена ти е била (може би) по-дръпната, индивидуалист с нужда от лично простанство. Такива типове хора има и от двата пола и няма лошо, само да не се кръстосват Simple Smile

За кърменето има едно табу, да. То и пред жени е табу. За някои от нас е неприятно, мъчително и противно. Много срамно е да признаеш такова нещо, особено когато повсеместният натиск е да кърмиш, ако ще да си на смъртен одър. А ако и мъжът ти в тоя момент реши да те обогати с, хм, знанията си, нещата може да стигнат до депресия, до пълно отнемане на радостта от майчинството. Това може да го "знаеш", но едва ли го разбираш, за вас кърменето е една картина на Леонардо, дето струи светлина отвсякъде и жена ти е самата Дева в син воал. А тя в момента се чувства като прегазено куче, пържи се от хормони и паника и се бои да си каже, че примерно не иска, не може, не иска дори да опита да може и да, това, по дяволите, са нейните гърди и нейното тяло, колкото и да те дразни този факт.
Та, както е казал мъдрецът - нидей мноо зна.

Скрит текст:
И аз мога да ти кажа, че знам какво е да те ритнат по топките, ама вероятно ще ми се изсмееш.

# 247
Понеже за раждания говорим, да попитам колегите за малко акъл.
Взимате ли нещо по време на раждане (на жена ви) за да не препаткате, ако присъствате на събитието. Не е приятно тя да се напъва, а вие да повърнете и да стане малко неудобно. Трябва ли да се предупреди лекарския екип, че може да ви прилошее и евентуално какви медикаменти взимате и към какви сте алергични. Това са много важни неща, защото тя жена ви ще роди, то е ясно, но това дете не бива да остане без баща, ако нещо се обърка.
Смятам, че това са важни неща за всеки мъж. И жените е добре да подготвят съпрузите си за този важен момент.
Смятам, единодушно ще се съгласите, че съм прав.
Благодаря предварително.

# 248
  • София
Такава практичност е за пример.

# 249
Абуто, много ме кефиш.

# 250
  • София
Понеже за раждания говорим, да попитам колегите за малко акъл.
Взимате ли нещо по време на раждане (на жена ви) за да не препаткате, ако присъствате на събитието. Не е приятно тя да се напъва, а вие да повърнете и да стане малко неудобно. Трябва ли да се предупреди лекарския екип, че може да ви прилошее и евентуално какви медикаменти взимате и към какви сте алергични. Това са много важни неща, защото тя жена ви ще роди, то е ясно, но това дете не бива да остане без баща, ако нещо се обърка.
Смятам, че това са важни неща за всеки мъж. И жените е добре да подготвят съпрузите си за този важен момент.
Смятам, единодушно ще се съгласите, че съм прав.
Благодаря предварително.

Ракия?

# 251
  • волно калдъръмче
Алегриq,
Пак минаваме на пресонално ниво.  Разговора е принципен.
Но ще ти кажа.
до 3-4 месец моята жена не можеше да яде почти нищо и постоянно  и се гадеше.
Хранил съм я с печен хляб и сирене. Ходихме заедно на всички прегледи. Получи най-доброт медицинско обслужване. Ходили сме на курса преди раждане заедно......
Ако пропускам нещо питай.
Ако питаш дали  съм се грижил за бебето повече от жената.
Да така е. Ама бебето не може само да се грижи за себе си.
Ох, нещо маняшко виждам в теб при това бременеене. Все едно не тя, а ти носиш бебето, че и цялата отговорност по неговото раждане, кърмене и отглеждане на теб се пада. Извинявай, но ти нямаш доверие на жена си, че ще го износи нормално, че ще си избере нормален лекарски екип, с чиято помощ да роди, както тя си прецени, че детето ще е лишено от майчино внимание след раждането, че няма да е кърмено. Фикс идея ли ти е това бебе? Жена ти средство ли е, или пълноправен партньор?

Въпросите ми са съвсем резонни и просто доразвиват основната идея на разказа ти. Винаги можеш да промениш или да допълниш параметрите по свое усмотрение, но и нови въпроси ще изникнат. То и затова е дискусия.

# 252
Аз си мислех че повечето татковци се лекуват с това и без специални уговорки Grinning
Иначе Абуто за пореден път показа много практична мисъл, харесва ми...
Ако вземе да подбелва очите, има вариант и за свестяване с шамари пък, ако толкова е зор работата, не са оставили никого да се спомине от вълнението, поне не сме чули Grinning

# 253
Ронин, това се опит ада ти се каже.
Че колкото и да се смяташ за прав, нямаш правото над тялото на друг човек. И претенциите към него. Нас не означава собственост и принадлежност.
А представи си, че по време на естественото раждане, което сте обсъдили на дълго и нашироко с жената, лекарски заключения и тънъ, тя вземе, че получи усложнения или недай си, БОже се спомине.
Опитваш да се месиш в личните избори и малко съдбовно го раздаваш. Жена ти не е ние, тя е тя – с нейното си тяло. Може да обсъждате ипотеки, коли, имоти, къде да учи детето и дали да му се дават по 10 кинта на ден.
Но всяко действие, касаещо чуждо тяло или живот, не касае теб, колкото и да ти е близък, първият избор е негов. Ако тръгне да мре, в несвяст е, търси се близък. Ти ли ще си, роднина друг, дете, който е. Докато е в съзнание или с акъла си, нямаш право да налагаш воля над решенията и изборите му, да накланяш, манипулираш, убеждаваш. Това не е ок.
//
Мъж ми не требе да ми свети като раждам. Най-много да изяде шамарите. Трябва ми за опора после.

# 254
Нищо не му е трябвало на мъжа ми по време на раждането. Извикаха го през последните 30 минути, стоеше ми до главата и му бяха дали задача да натиска някакво копче, което спираше алармата на машината, която следеше тоновете. Даваше ми голям кураж неговото присъствие и това, че ми повтаряше, че се справям отлично и че остава още малко. По-полезно от няколкото забележки от персонала, че в тяхното отделение не се викало (в родилното не се викало, моля ви се). Sunglasses Тук в Чехия си е класика присъствието на бащата, режат пъпната връв без да им мигне окото и никой не припада. Стоят само до главата на родилката. Благодарна съм, че беше до мен.

Общи условия

Активация на акаунт