Жените не разбират.

• 22 306
  • 828
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Пак казвам - Джордан Питърсън. Червен флаг! Огромен!

# 406
Пак казвам - Джордан Питърсън. Червен флаг! Огромен!
Ох, това ми напомни една случка. Някъде в периода на пандемията излизаме с една позната и тя ми спомена, че приятелят й харесва Питърсън. Аз невинно (наистина!) се изпуснах, че съм чела статии, че много от феновете на Питърсън впоследствие се радикализират и забиват в сексистка пропаганда. Тя нещо се притесни и май ми се нацупи, защото след това спря да ме търси. 🤧🤧🤧 Оттогава съм лично сърдита на въпросния.

Научих си урока. Вече дори да съм убедена, че някоя близка е във връзка със сериен убиец, нищо няма да кажа, защото няма да ме чуе и без това. 😀

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 16:36 от Анонимен

# 407
  • По света и у нас
Относно Джордан Питърсън - и аз съм го слушала, обяснява разни неща с които съм съгласна. Но той обяснява на Американците, защото тук нещата са съвсем наопаки. В Бг ние си ги знаем тези работи и не се замисляме дори. Питърсън обаче обяснява с много заобикалки, загубваш края на дискусията и не помниш от къде сте тръгнали. Отделно веднъж с приятеля ми си говорихме - той слушал въпросния и се депресирал, защото онзи казал че като си на средна възраст с деца и разведен, толкова много ти била паднала цената направо си полу човек. И аз му се изсмях и му казах - Напротив, сега е много по-добре положението - на времето сме стреляли в мрака, хващаш някой млад зелен, не знаеш могат ли да имат деца, какви точно деца ще излязат, дали не е скрито психо, като се разведете дали няма да изостави децата си, сега като излизаш с разведени - им виждаш  абсолютно всичко - колко точно са били гадни с жените/мъжете си, колко мразят, какви са им децата, какви кариери имат, как са се развили. За мен това е пълно улеснение. И той милия светна.

# 408
 Той знаел, кое е по-добро за нея и за тялото й понеже той ще го ражда това бебе. Думи нямам.

# 409
Аз само от речта за какво знае за двата типа раждане - а именно най-базовото, което може да чуеш от почти всяко интервю и лекция по темата, ми стана ясно за какво философстване иде реч. Сигурно би се шокирал, ако разбере, че масово жените, които имат бебе в корема си 9 месеца също попрочитат едно друго преди да стигнат до родилна зала. Плюс, че все пак имат някакво усещане и за собствените си физически възможности, праг на болка и физиологични особености. Малко се присетих за тия инфлуенсъри - ballerinafarm дето жената сбъдва мечтата на мъжа си за живот в ранчо и ражда 8 деца като самостоятелно поддържа цяла ферма с животни, земеделие и тн. Та той "забранявал" да ползва епидурална упойка и всичките осем раждания са минали без каквото и да е обезболяване. Не, защото тя е преценила, че ще се справи и може да издържи, а защото той така заповядал като че през неговите чаркове излизат 3.5-4 кила бебе.

# 410
  • По света и у нас
Какво толкова им пречи епидуралната упойка - не разбирам?
Много от тези единични случаи като балерината, са 1. Хора от религиозни общества които не ползват предпазни средства за забременяване 2. Хора които са имали такива големи семейства. Мормони например. 3. Хора които имат против да раждат в болница поради цените, поради религиозните си убеждения, поради не знам си какво си. Не искат да са сред хора а изолирани далече от другите ( мъжа и). Само си представи какво е да родиш 8 деца, да стоиш само с децата и мъжа си изолирана, и да оправяш след тях. Тя естествено има помощници за фермата - сигурно е милионерка от ютюб канала, но замисли се какво промотира. Препоръчвам да не ги гледате тези и подобни, защото ще превъртите.

# 411
О, бях чела за една, която имала канал за възпитание и отглеждане на деца. Съседи сезирали социалните, след като едното ѝ дете отишло при тях с рани от връзване, малтретирано и системно гладувало за наказание, като не слуша.

# 412
Какво толкова им пречи епидуралната упойка - не разбирам?

Имах приятелка, която каза че това можело да я увреди. За това предпочете да я шият и без упойка. Каза, че раждането било най-големият ужас в живота й и второ дете никога няма да роди. Познавах и още няколко с подобни убеждения - представям си как се бият в гърдите, че са "повече" майки и от тия с епидуралната упойка или пък секциото.

# 413
Ballerinafarm е мормонка, това би трябвало да обясни всичко.

Много ниско мнение имам за всякакви такива майки инфлуенсърки. Изкарват пари на гърба на децата си, които дори не подозират, че майка им разказва за нааканото им дупе в целия интернет например.

Да не говорим, че съм виждала статистики как акаунти на деца, каквито много родители правят (убийте ме - не мога да го разбера), се следват предимно от мъже 40+, сетете се сами защо.

Gen Z съм, обаче съм щастлива със старомодното си мнение, че не е нормално да експлоатираш детето си в социалните мрежи.

# 414
  • По света и у нас
Ужас, но не се учудвам въобще.

# 415
То по принцип и много снимки не е ок да се постват на деца, било то и от профила на родителя. Че същите 40 + може да следват и профила на родителя за да гледат снимки на детето. Ама не можем да спрем развитието/деградацията на света.

# 416
Ще е интересно като пораснат децата и се окаже, че цялото им детство и най-личните им моменти са били достояние на целия свят, барабар с педофилите.

Същите родители свободно споделят и къде учат децата им, къде ходят на занимания... Не знам дали съм твърде параноична, но не мога да го възприема като нещо незначително.

# 417
Ще си носят травмите на своето поколение, както всички предходни са носили своите.

# 418
  • София
Повечето tradwives из интернет са мормонки - Нара Смит, Балерината, Есте Уилямс…

# 419
  • France
Което обяснява много неща...

Общи условия

Активация на акаунт