Жените не разбират.

• 22 271
  • 828
  •   1
Отговори
# 525
Анонимис, доста хора разчитат точно на това оправдание, ноо...е така и не е така. Обикновено този, който поема ежедневната грижа и битовизми, особено пък и в случай на разделени родители, винаги е считан за по-досадния и лош родител, защото той обира "черната" работа. То възпитанието също и не е само галене с перце и угаждания. Понякога трябва да направиш забележка, да изискаш от детето да направи нещо ( в зависимост от възрастта) и този, който се занимава активно в един момент става лош, а другият, който е с по-малка ангажираност - той става милият и добрият, защото се намесва в картинката само за приятните неща. В доста семейства, в които няма развод и раздяла също е така пък заради отсъстващ по работа татко.

# 526
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Явно тук са се събрали най грижовните мъже на света... Навън са лошите.
И предполагам и най-грижовните майки...Wink

При една раздяла децата почти на 100% остават при майката и бащата я ги вижда я не. По-тихо там. Не познавам една разведена жена, която да е спряла достъпа до децата си - просто оня като го "отвържат" и много често забравя, че освен съпруг е бил и баща.
Аз познавам,  взели са се млади, след училище, и снахата си е тръгнала с бебето...
 Но мисля, че там свекъра и свекървата много са се месили, не че я оправдавам, де.
Просто няколко пъти съм чувала бащата на нашия познат, демек дядото - свекър, как се държи и със сина си, и меко казано, не е особено мил човек...

# 527
Все си мисля, че си им личи на мъжете, които са грижовни, и които не са. Аз не съм попадала на втория тип, но знам, че има. Знам, че има и мъже, които грам на барват нищо в къщи, ама пак не съм попадала лично на такива. Може би понеже съм мързелива и мога да давам само любов и домакинстване само до санитарния минимум, и никой не очаква кой знае какво от мен в битов план и сам си се оправя Simple Smile)))) И не съм оставала без мъж, даже на по-стари години повече взеха да се навъртат. Та има и свестни, но според мен подсъзнателно се търси някакъв социален идеал, а не половинка и партньор, ама не знам.

# 528
  • София
Личи си, ако знаеш какво да гледаш. Ако си имала пример от баща си.

# 529
  • Бургас
Личи си, ако знаеш какво да гледаш. Ако си имала пример от баща си.

И лошият пример помага. Гледаш какъв мъж да НЕ вземеш😁

# 530
  • София
Абе уж гледах, гледах. По отношение на отношението успях да избегна някои неща. Но по отношение на децата, откъде да знам като какъв баща ще се прояви. Първата година на голямата проявяваше някаква загриженост, която ми се виждаше ок ....тогава.

# 531
Аз очаквам с нетърпение да видя каква ще бъде динамиката при нас. В момента, може да е смешно, но съдя по отношението му към кучето ни, което взехме, защото аз адски исках куче, а той като цяло се дърпаше. Сега чисти след него, къпе го, играят си, под едно одеало спят и още преди мен е готов с ежемесечното хапче за обезпаразитяване и с капките за външно обезпаразитяване. Като писано яйчице го гледа. Това ми дава някаква база на спокойствие, че щом е така с кучето, ще е така и с бебето, но ще видим.

# 532
Аз очаквам с нетърпение да видя каква ще бъде динамиката при нас. В момента, може да е смешно, но съдя по отношението му към кучето ни, което взехме, защото аз адски исках куче, а той като цяло се дърпаше. Сега чисти след него, къпе го, играят си, под едно одеало спят и още преди мен е готов с ежемесечното хапче за обезпаразитяване и с капките за външно обезпаразитяване. Като писано яйчице го гледа. Това ми дава някаква база на спокойствие, че щом е така с кучето, ще е така и с бебето, но ще видим.
Така ще е. Отговорните хора си личат в ежедневието.

# 533
Мда, отношението към кучето подсказва донякъде какво ще е отношението и към децата, ноо...първо куче се гледа далеч по-лесно от дете, второ, както всяко куче си има характер, така и всяко дете - то е ясно. И ако кучето ви е с кротичък темперамент, а ви се падне едно енергично и палаво дете, разликите са огромни и степента на изнервеност в ежедневието - доста по-голяма.

При мен например така се получи, че за разходка с детето от порядъка на 1,5 - 2 км, ми е нужна тройно повече енергия, отколкото за разходка с кучето на 8-10 км разстояние пеша.
Също така имай предвид, че като се появи бебето, всичко останало ще ви е на заден план. Така любимото куче, може и да започне лееко да идва в тежест за мъжа ти, особено ако е загрижен за хигиената и чистотата.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 15:37 от Анонимен

# 534
  • Out of the Mix
Всичко е супер, ама след куче в апартамент не бих ходил.
То да беше само грижата за кучето. И както обичам да ми е винаги чисто, и не търпя, не ми се ходи и след куче. Апартамент и кола ми е достатъчно, и себе си.
Отчитам плюсовете иначе, но за мен са повече минусите.

Гугълче, каква порода е сладурът? Simple Smile

# 535
То няма какво толкова да ходиш след него. Само ако искаш. Ако не искаш, или не си взимаш куче, или го изкарваш да прави кръгчета в кучешката градина. Но както и да е -  много повече е ходенето след дете. Поне до определена възраст. Но това не всички бащи го знаят.

# 536
  • София
Леле, помня "периода с трохите". Върви с бисквити или хляб и ръси трохи навсякъде няколко години подред..

# 537
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Леле, помня "периода с трохите". Върви с бисквити или хляб и ръси трохи навсякъде няколко години подред..
Моято лапваше парче  храна, и можеше да я държи и 10 минути, не дъвче, не плюе, ама и не гълта, но пък се  разхожда наоколо, и аз  дебна какво ще направи...

# 538

Кучето беше първото ни дете, тогава видях колко е отговорен. Всичко ще е наред.

# 539
  • Пловдив
Аз съм родила и отгледала две мои деца, плюс че имам опит с чужди (племеници и деца на много близки приятелски семейства), и пак не смея да влизам смело и безотговорно в тези подраздели, защото са минали години и информацията ми може да не е актуална, или най-малкото неуместна. Някои от въпросите, разисквани в тези подраздели са ми наивни и дори смешни, но по един много мил начин - защото съм минала през подобни страхове и съмнения, и знам какво е да ти минават какви ли не мисли през главата. Затова е добре там да се влиза с чисто сърце и истинско желание за помощ, а не за самоизтъкване и избиване на комплекси. Особено когато някои от майките са на годините да ти бъдат дете.
Някои раждат на 20, други на 40. Аз например още мога да имам деца и ако забъркаме някое ще има 19-20 години разлика с най-големия си брат. И значи аз мога ли влизам и да си избивам комплексите в тези подфоруми? Щото там има откровени идиотии и тотални глупости. Хич не ги намирам за наивни и смешни, а за откровено опасни. Осолявания на бебета НАПРИМЕР. Как да махнеш уроки като прекараш вода през метла и измиеш лицето на бебето. Абе да не продължавам....

Щом приравнявате изказванията си с тези на компетентния по всички въпроси потребител от мъжки пол, така да бъде.
Продължавам да твърдя, че мненията му са неактуални, неуместни и в повечето случаи - подигравателни и заядливи. Затова и написах, че според мен в тези подфоруми трябва да се влиза чистосърдечно. На питания за осолявания и други опасни неща не съм попадала, само на съвсем обичайни притеснения. Може би защото съм от скоро тук и нямам достатъчно наблюдения. Но и глупост да е написана, начина не е да се напише "ахаххахххахаха", защото тогава следващият път питащата няма да пита, а направо ще действа. Не виждам защо да няма малко повече женска солидарност и емпатия.
Именно. Аз вися тук от 20 години.

Общи условия

Активация на акаунт