Жените не разбират.

• 22 184
  • 828
  •   1
Отговори
# 645
Ами, в едно идеално семейство, би било идеално всичко да е 50/50. Аз да оправя детската. той - спалнята. Той да сготви и да си почисти плота, аз да сложа масата и да сложа чиниите в миялната. После двамата - по едно винце.
Сутринта - той да закара едното дете, аз другото.
Аз да помагам с домашните по български, той - по математика - примерно.
Ех, че се размечтах...
Да аз например, няма да мога да помагам по Български Simple Smile
Благодаря за отговора.

Това разделяне на задачите ... речипрочно ли е ?
В смисъл, ти очаква ли се да правиш половината от нещата, които пратньора ти прави ?
Един прост пример. Не се заяждам просто питам.
Той сменя гумите на колата, ти и сменяш маслото.

Ма тва всеки ден ли? Всеки ден сменяш гуми и масло? Бре... Щот примерно аз ям два пъти на ден, пък за гумите ходя  два пъти годишно, а маслото веднъж. Rolling Eyes

# 646
Еми изморява се човекът като смени гумите и има нужда от 6 месечна рехабилитация.

# 647
Тоест ти като си сама, чистиш за 1 час и не ти тежи.
Но като има и мъж и дете, вече чистиш 1.30 и това ти сломява волята.
Дори и да беше така (а то не е) пак е изключително нечестно. Не е нормално единият от партньорите да поеме безвъзмездно 50% повече грижи само защото е от женски пол.

По принцип избягвам да си губя времето със сметки с мъже, които никога не са били в "майчинство", защото нямат и представа каква работа е. Когато бях сама пусках 2 перални на седмица и чистех един път в седмицата -> четвъртък вечер. Може би за час, час и половина. И апартаментът ми беше като за списание. С 2 деца пералня се пуска всеки ден, миялката също. Само тези 2 неща отнемат по 2 часа на ден. Без да смятам готвенето, подреждането на играчките, бърсането на прах, миенето на подове, миенето на банята...

Незнам при теб как е.
Говори с твоя мъж. Въпрос на комункация.
Ако нещо ти тежи, споделяш и се решава проблема.
Ако не се реши проблема значи е грешния човек.

И никой не иска да сте перфектни.
Ако вие си искате да сте си перфектни ? Никой не е виновен.
Нормален мъж няма да направи забележка ако решиш пък тази вечер да не чистиш.
На мъжа може почти безопастно да се делегират неща като :
Да пребере прането.
Да пусне миялната.
Да пазарува по списък.
Да измие криво ляво банята.
Да пусне отгоре , отгоре една Прахо смучка.
Да пържи яйца или омлет. Пържени картофи. Спагети.
Да вземе децата от карате. (Незабравайте да подсетите 30 мин преди събитието Simple Smile ахахахх )
 Делегирайте, така да се каже.

Мая, Хипо,
Дадох пример.
Нали мъжа помага на 50% с пране, гладене там всичко.
Значи един, два пъти колкото трябва се прави.
Като гледам на вас не ви е проблем.
Питам така ли работи системата.
Като мъжа нищо не върши, няма да е проблем на това "нищо" жените да вършат 50%.

Не искам да влизаме в детайлинг.
само ще дам един пример.
Моите 18 инчови гуми жена не може да ги дигне.
Ако не е тежко атлет.   
Пак казвам. Не се заяждам.
Просто искам да разбера.
Как ги виждате нещата?

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 14:32 от RoninBG

# 648
  • sofia
Ами, в едно идеално семейство, би било идеално всичко да е 50/50. Аз да оправя детската. той - спалнята. Той да сготви и да си почисти плота, аз да сложа масата и да сложа чиниите в миялната. После двамата - по едно винце.
Сутринта - той да закара едното дете, аз другото.
Аз да помагам с домашните по български, той - по математика - примерно.
Ех, че се размечтах...
Да аз например, няма да мога да помагам по Български Simple Smile
Благодаря за отговора.

Това разделяне на задачите ... речипрочно ли е ?
В смисъл, ти очаква ли се да правиш половината от нещата, които пратньора ти прави ?
Един прост пример. Не се заяждам просто питам.
Той сменя гумите на колата, ти и сменяш маслото.

Аз съм играла в тоя филм. И авточастите поръчвах, щото той трудно се оправи с нея сайтове, и гумите поръчвах и взимах, и съм асистирала за почти всичко. Но мъж ми никога през живота си не е мил баня, а като му се наложи, няма да обяснявам как го прави. И в строително ремонтната дейност съм се включвала (в къща живеехме)
Имах аз разни претенции към него, но ми се отговори, че съм била много капризна. В една от последвалите караници ми изръси, че съм нямала никакъв принос....това и още 1-2 дребни детайла преляха чашата и се разкарах...това след повече от 20 години съжителство.
Същият този мъж има много положителни качества, ама някак си губят стойност.
ПП: То, ако трябва за всичко да подсещам....правила съм си експеримент, прането е висяло изсъхнало една седмица на простора...чак като му свършиха гащите си свали само това, което му трябва!?

# 649
  • France
Аз се учудвам, че има мъже, които сами си сменят гумите. Сервизи нямате ли? И гумите ще сменят, и паралелизма ще погледват, ще долеят безплатно течност за чистачките, а ако се забавят и кафе ще ви сервират.

В момента, както казах, битовизмите са 50-50. Въпреки че аз нямах работа цяла сутрин. Четох, скучах с форума, бягах, направих си упражненията за ръцете, изкъпах се, сложих си маска и кремове... този следобед ще бачкам и ще пусна пералня. Вечерта ММ ще я простре.

# 650
  • София
Скрит текст:
Тоест ти като си сама, чистиш за 1 час и не ти тежи.
Но като има и мъж и дете, вече чистиш 1.30 и това ти сломява волята.
Дори и да беше така (а то не е) пак е изключително нечестно. Не е нормално единият от партньорите да поеме безвъзмездно 50% повече грижи само защото е от женски пол.

По принцип избягвам да си губя времето със сметки с мъже, които никога не са били в "майчинство", защото нямат и представа каква работа е. Когато бях сама пусках 2 перални на седмица и чистех един път в седмицата -> четвъртък вечер. Може би за час, час и половина. И апартаментът ми беше като за списание. С 2 деца пералня се пуска всеки ден, миялката също. Само тези 2 неща отнемат по 2 часа на ден. Без да смятам готвенето, подреждането на играчките, бърсането на прах, миенето на подове, миенето на банята...

Незнам при теб как е.
Говори с твоя мъж. Въпрос на комункация.
Ако нещо ти тежи споделяш и се решава проблема.
Ако не се реши проблема значи е грешния човек.

И никой не иска да сте перфектни.
Ако вие си искате да сте си перфектни ? Никой не е виновен.
Нормален мъж няма да направи забележка ако решиш пък тази вечер да не чистиш.
Скрит текст:
На мъжа може почти безопастно да се делегират неща като :
Да пребере прането.
Да пусне миялната.
Да пазарува по списък.
Да измие криво ляво банята.
Да пусне отгоре , отгоре една Прахо смучка.
Да пържи яйца или омлет. Пържени картофи. Спагети.
Да вземе децата от карате. (Незабравайте да подсетите 30 мин преди събитието Simple Smile ахахахх )
 Делегирайте, така да се каже.
Това е нормалното поведение. Аз също няма да му направя забележка, ако той реши да не чисти.

# 651
Гумите се търкалят Wink никакъв проблем няма.

# 652
Повечето мъже са великодушни. Кажеш му " тази вечер нещо съм уморена, не ми се чисти", а той " почини си, мила, ще изчистиш утре-другиден", докато сменя спортните канали.

# 653
  • France
Повечето мъже са великодушни. Кажеш му " тази вечер нещо съм уморена, не ми се чисти", а той " почини си, мила, ще изчистиш утре-другиден", докато сменя спортните канали.
Мисля, че точно това имаше предвид Ронин Joy

# 654
И докато сменя каналите, охка каква опашка ще има пред гумаджийницата в почивните дни. Тежък живот.

# 655
  • France
Оф, ней лесно да се чака на опашка. Почти се уморих само като си го помислих Joy

# 656
  • sofia
Моя не само гумите си сменя и маслото. И ангренаж, и съединител, ама има условия и умения и му беше писнало от "майстори".
От своя страна аз също имам умения, за които повечето хора ползват външни услуги.
Ама не е в това проблема- оказа се, че когато поисках нещо да се случи, а той не беше съгласен, настана война. От него даже не исках съдействие, с децата щяхме да се оправим.

# 657
Аз се учудвам, че има мъже, които сами си сменят гумите. Сервизи нямате ли? И гумите ще сменят, и паралелизма ще погледват, ще долеят безплатно течност за чистачките, а ако се забавят и кафе ще ви сервират.

В момента, както казах, битовизмите са 50-50. Въпреки че аз нямах работа цяла сутрин. Четох, скучах с форума, бягах, направих си упражненията за ръцете, изкъпах се, сложих си маска и кремове... този следобед ще бачкам и ще пусна пералня. Вечерта ММ ще я простре.
Е стига де, остави ги да сменят гумите че иначе ще трябва в домакинската работа да се включват като няма "мъжка работа" за тях... Joy

Кой както ще да си разпределя работата у тях, стига да ги устройва и двамата. Обаче... ако някой сметне че аз съм длъжна и то по полов признак, вече си имаме проблем.
Ако трябва с някого да си броим кой какво и колко често, че сакън да не се мине някой от нас, тая работа няма да я бъде просто. За какво ми е? А аз за какво съм му?

# 658
  • France
То пък щото много сложно да смениш едно масло. Особено ако имаш гараж с ров

# 659
Моя приятелка за първи път живее с партньор. Преди няколко месеца ми звъни да се оплаква - винаги тя миела чиниите и разтребвала след вечеря, той все й казвал, че на сутринта ще почисти (имам съмнения, че би го направил, ама както и да е). Аз й казвам - добре, де, остави до сутринта да видим какво ще стане. Не!!! Не можело! Нямало да може да спи, ако има съдове в мивката една вечер.

Та тъй. Все си мисля, че тук (отново) промяната трябва да започне от нас, жените. Докато има премного жени, които си изразяват любовта със слугуване вкъщи, както и такива, които вярват, че има женска и мъжка работа, и такива, които не дават на мъжа да пипне нещо вкъщи, защото щял да се обърка, ще минават тия номера. 🤷

Общи условия

Активация на акаунт