Жените не разбират.

• 22 173
  • 828
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
Е, той през това време ще върши мъжката работа - ще лепи плочки и ще сменя крушки. Всяка вечер. Laughing
Не, той смята, че домакинстването е хоби за жената,затова не иска да ѝ отнема удоволствието с прекалено много помагане. Като не бърза за секс, си се заема с неговото си хоби - фитнес, тенис, докато жената си се занимава с нейното - готвене, чистене и пр.
Е, че да. Готвенето не следва да е задължение. Почистването на мястото, където живееш е основна  дейност от ежедневния живот, както хранене, къпане и др.
То и готвенето е основна дейност като почистването, тоест задължение. Има хора, на които готвенето им е хоби, на други чистенето им е хоби. Когато това хоби е нещо, което си длъжен да правиш всеки ден, вече е задължение. Както и риболовът е хоби за мъжете, но ако от това дали днес си хванал риба зависи прехраната ти и жената/децата те посрещат с "еее, тате, пак ли нищо не хвана днес, сега какво ще ядем?", вече се превръща в задължение.

# 631
  • София
Напомнихте ми за един диалог с дъщеря ми, около 4 годишна, брат ѝ е бил бебе.
Аз: Не вдигай толкова шум, моля те, ще събудиш Иванчо...
Тя: Не можем ли да имаме къща с три стаи? В едната тати ще си работи, в другата Иванчо ще си спи, в третата…
Аз: Ще имаме, скоро, когато с татко ти изкараме повече пари…
Тя: Искам купчината пари да стига до небето.
Аз (с ехидна възрастна усмивка): И аз.
Тя: Тогава ще си купим най-голямата къща, с три стаи. Не, четири стаи. В едната тати ще си работи, в другата Иванчо ще си спи, в третата аз ще си играя, а в четвъртата ти ще си метеш...

# 632
Има и прекрасни.
Повечето са си номрални. С много хубави и с много лоши страни.
Хора

# 633
От сам, през двама, до деца, разликите са големи. Като бях сингъл, имах толкова свободно време и толкова малко битовизми, че чак скучаех Joy Разбира се, зависи и какво очакваш. Ресторантът ти спестява готвене и чинии, които общо отнемат час-два, но пък се лишаваш от домашна храна. Можеш да спестиш доста време, ако живееш минималистично, но се лишаваш от доста глезотийки на домашния уют. Забелязала съм, че много мъже са ок да живеят скотски, но завъдят ли жена, започват да очакват друг начин на живот. Очаква ли тя да се включат обаче... "ми аз мога и без тези неща да живея"... Wink

Тоест ти като си сама, чистиш за 1 час и не ти тежи.
Но като има и мъж и дете, вече чистиш 1.30 и това ти сломява волята.

Явно аз съм от друга планета.
Прост и не разбиращ.

Какво според вас е номрално да прави една жена?
Не някой да я карат.
Вие какво мислите, че трябва да прави? Така да и идва от вътре.
Да не се чувства перачка и готвачка и робиня.
Каква роля има жената.
Има ли роля или само статист краси зад кадъра ?

Говорим в рамките на идеалния свят. Имате пари и най-разбиращия мъж на света.

# 634
  • София
Ами, в едно идеално семейство, би било идеално всичко да е 50/50. Аз да оправя детската. той - спалнята. Той да сготви и да си почисти плота, аз да сложа масата и да сложа чиниите в миялната. После двамата - по едно винце.
Сутринта - той да закара едното дете, аз другото.
Аз да помагам с домашните по български, той - по математика - примерно.
Ех, че се размечтах...

# 635
Ами, в едно идеално семейство, би било идеално всичко да е 50/50. Аз да оправя детската. той - спалнята. Той да сготви и да си почисти плота, аз да сложа масата и да сложа чиниите в миялната. После двамата - по едно винце.
Ех, че се размечтах...
Да аз например, няма да мога да помагам по Български Simple Smile
Благодаря за отговора.

Това разделяне на задачите ... речипрочно ли е ?
В смисъл, ти очаква ли се да правиш половината от нещата, които пратньора ти прави ?
Един прост пример. Не се заяждам просто питам.
Той сменя гумите на колата, ти и сменяш маслото.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 13:59 от RoninBG

# 636
чистенете отнемало един час на два дни -пълни глупости..
то само да сготвиш вечеря и да ошеташ след нея отнема повече..
защо ли като е толкова незначителна, лека и краткотрайна домакинската работа, толкова народ, който може да си го позволи ползва услуги на домашна помощница точно в раздела почистване..не, че и те не си поддържат чистотата, но.. отнема си доста повече време и енергия, отколкото тук се спряга от мъжете..
а това, че всеки мъж върши ремонтни дейности и се слага на везни с домакинството, също е пълна глупост.. всички викат майстори, жените не рядко боядисват и декорират, така че и това не върви..

# 637
Не може в семейството да е 50/50,понеже винаги единият изкарва повече пари,а този който дава повече пари,той командва. Дори и ако жената изкарва повече пари,тя командва парада. Laughing Няма шест-пет... Joy

# 638
  • София
Скрит текст:
От сам, през двама, до деца, разликите са големи. Като бях сингъл, имах толкова свободно време и толкова малко битовизми, че чак скучаех Joy Разбира се, зависи и какво очакваш. Ресторантът ти спестява готвене и чинии, които общо отнемат час-два, но пък се лишаваш от домашна храна. Можеш да спестиш доста време, ако живееш минималистично, но се лишаваш от доста глезотийки на домашния уют. Забелязала съм, че много мъже са ок да живеят скотски, но завъдят ли жена, започват да очакват друг начин на живот. Очаква ли тя да се включат обаче... "ми аз мога и без тези неща да живея"... Wink

Явно аз съм от друга планета.
Прост и не разбиращ.

Какво според вас е номрално да прави една жена?
Скрит текст:
Не някой да я карат.
Вие какво мислите, че трябва да прави? Така да и идва от вътре.
Да не се чувства перачка и готвачка и робиня.
Каква роля има жената.
Има ли роля или само статист краси зад кадъра ?

Говорим в рамките на идеалния свят. Имате пари и най-разбиращия мъж на света.
За коя жена говорим?
За една е нормално едно, за друга – друго.
Зависи и от нуждите в конкретния ден. Ако става въпрос за нормални дни, при нормално ежедневие, обичайно има нужда са се поизчисти нещо, да се сготви... В такъв случай е нормално жената да поеме едното. Аз не обичам да готвя и за мен ще бъде нормално да изчистя, а мъжът ми да сготви. За друга жена нормално ще бъде обратното. Абсурдно е да се обобщава за жените като цяло.

# 639
  • София
Ех, че се размечтах...
Да аз например, няма да мога да помагам по Български Simple Smile
Благодаря за отговора.

Това разделяне на задачите ... речипрочно ли е ?
В смисъл, ти очаква ли се да правиш половината от нещата, които пратньора ти прави ?
Един прост пример. Не се заяждам просто питам.
Той сменя гумите на колата, ти и сменяш маслото.

Ми мога да купя масло по спецификации и да долея, да.
И гуми мога да сменям, стига някой да ми ги вдигне на машината и да ги свали. И тежести мога да лепя...
А даже не съм шофьор.

# 640
Той сменя гумите на колата, ама друг път. В сезона на смяната на гуми опитай да се вредиш в сервиз/гумаджийница, вадят списък и ти дават час след дни.

# 641
  • France
Дори и да беше така (а то не е) пак е изключително нечестно. Не е нормално единият от партньорите да поеме безвъзмездно 50% повече грижи само защото е от женски пол.

По принцип избягвам да си губя времето със сметки с мъже, които никога не са били в "майчинство", защото нямат и представа каква работа е. Когато бях сама пусках 2 перални на седмица и чистех един път в седмицата -> четвъртък вечер. Може би за час, час и половина. И апартаментът ми беше като за списание. С 2 деца пералня се пуска всеки ден, миялката също. Само тези 2 неща отнемат по 2 часа на ден. Без да смятам готвенето, подреждането на играчките, бърсането на прах, миенето на подове, миенето на банята...

# 642
Ми мога да купя масло по спецификации и да долея, да.
И гуми мога да сменям, стига някой да ми ги вдигне на машината и да ги свали. И тежести мога да лепя...
А даже не съм шофьор.
Ти може и да можеш да ги правиш тези неща, но дали реално ги правиш или някой ги прави вместо теб? А ако сама си ги правиш, не би ли предпочела някой друг да ги прави?

# 643
  • София
Е, колко му е да откарам колата до някой сервиз. Да поседя на слънце, да пийна кафенце...

# 644
Е, колко му е да откарам колата до някой сервиз. Да поседя на слънце, да пийна кафенце...
И между другото, такъв род сервизи, са винаги пълни - ориентирани към женската аудитория Wink даваш ключа, сядаш на кафе с приятелка и след час ти докарват обслужената кола.

Общи условия

Активация на акаунт