И асмите аз режех на пролет и аз и децата основно беряхме гроздето. Аз отдавна му теглих една на желанието да събира плодове за джибри, но последно миналата година беше изюркал децата...че и бъркаха джибрито, докато стане.
И заготовките за сушените мръвки аз ги правих.
И за малко да си отнеса пръста с електрическо ренде за дърво, докато сглобявахме кухнята.
И консервирането на плодове и зеленчуци от градината. Там децата ги хващах основно да бачкат.
След репликата "Има еди какво си за бране" се очакваше да се юрна и да се обере, ама всичко и голям зор всичко да се оползотвори, сакън да не се хвърли нещо.
Като се изнесох, се оказа че можело и черешите да не са обрани, и сливите, и още каквото се сетите.
Един ден в момент на откровение ми каза, че той не бил проектиран за домакинска работа, голяма мъка....
ПП: понеже децата бяха при него една година и само ми обяснява как той ги бил гледал....17 и 20 годишни...те поне се научиха да готвят и да се оправят с битовизмите.
Сега децата са при мен, ама той сърдит и обиден и нямало да им дава никакви пари. А аз им давах 800 лв. месечно, докато не живеехме заедно.
А не беше такъв човек...това критическата не прощава на никого.