Жените не разбират.

• 22 163
  • 828
  •   1
Отговори
# 705
  • sofia
Баси, в почти всичко изброено от Артист съм участвала 🤣
И асмите аз режех на пролет и аз и децата основно беряхме гроздето. Аз отдавна му теглих една на желанието да събира плодове за джибри, но последно миналата година беше изюркал децата...че и бъркаха джибрито, докато стане.
И заготовките за сушените мръвки аз ги правих.
И за малко да си отнеса пръста с електрическо ренде за дърво, докато сглобявахме кухнята.
И консервирането на плодове и зеленчуци от градината. Там децата ги хващах основно да бачкат.
След репликата "Има еди какво си за бране" се очакваше да се юрна и да се обере, ама всичко и голям зор всичко да се оползотвори, сакън да не се хвърли нещо.
Като се изнесох, се оказа че можело и черешите да не са обрани, и сливите, и още каквото се сетите.
Един ден в момент на откровение ми каза, че той не бил проектиран за домакинска работа, голяма мъка....
ПП: понеже децата бяха при него една година и само ми обяснява как той ги бил гледал....17 и 20 годишни...те поне се научиха да готвят и да се оправят с битовизмите.
Сега децата са при мен, ама той сърдит и обиден и нямало да им дава никакви пари. А аз им давах 800 лв. месечно, докато не живеехме заедно.
А не беше такъв човек...това критическата не прощава на никого.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 18:53 от vesi1

# 706
Жените очакват солидарност. Очакват мъжа да гледа на тях като по-слаба и крехка от него. Следователно да не му е все тая дали това, с което се товари е пропорционално на силите и.

Аз мисля, че можах да обобщя какво искат нам' колко си милиарда жени.

# 707
Боже, кой тупа килими в днешно време? Тази тема все повече ме изумява.

# 708
Боже, кой тупа килими в днешно време? Тази тема все повече ме изумява.

Ами тупат се за да не са мръсни. После се четкат за да се излъска косъма.

# 709
  • По света и у нас
Артисте, аз проблем нямам. Аз също правя това което изброяваш че било обща работа, а преди това обясняваше че е женска, като нагледно ми показваше кое било мъжката. Добре превъзхождаш ме, защото си по силен и можеш да развинтваш на гумите си болтовете, Еми аз не мога и не ща да си развалям маникюра, ще платя на професионалистите.
Само че така като и аз мога да се оправям сама, така мога и да си избирам мъжете да ми прилягат най- добре на нуждите. Не съм ограничена да седя с един мъж който има претенции към мен а не отговаря на моите очаквания. Започна от това че ти наричаше жените К. Ми в днешно време, като ще сме наравно с мъжете, ще сме си к. колкото са к.  и мъжете. На теб ти е лесно да сваляш гуми, на мен ми е лесно да свалям мъже.

# 710
Има фирми, които идват, взимат килимите и след няколко дни ти ги връщат изпрани и пухкави. И ти ги качват по стълбите.
Над 20 години не съм виждала някой да тупа килим.

# 711
Има фирми, които идват, взимат килимите и след няколко дни ти ги връщат изпрани и пухкави. И ти ги качват по стълбите.

Предполагам тези дето идват и ги качват са жени, и тия дето ги перат също!!!

# 712
  • Пловдив
Аз съм си решила проблема с климите - имам два малки вместо един голям и без никакъв проблем си ги пера един по един в пералнята. Мъж ми трябва.... ехм, не знам, май само да сменя гумите на колите, ама това е два пъти годишно, колко време да му отнема?! И ако няма мъж има хотел за гуми, майка ми ползва.
А, и по веднъж на 10 г сменя бойлера, не се занимаваме с ремонт. Ама не го купува сам, влачи и мен, без мен не иска.

# 713
Боже, колко удивителни. Само не разбирам това, каква връзка има с разпределението на домакинската работа.

# 714

Предполагам тези дето идват и ги качват са жени, и тия дето ги перат също!!!

Това в какъв смисъл? Който и да ги пренася, му се заплаща за работата му от фирмата, в която работи... Не прави нищо безвъзмездно.

# 715
  • По света и у нас
Той се чувства ненужен и тук иска да си дудне  кой как трябва да се държи.
Съжалявам комунизма си отиде, идеализма си отиде. В капиталистическия строй всички сме К, по един или друг начин, защото е въпрос на оцеляване.

# 716
Пълна трагедия са тези фирми.
Аз не съм претенция ама то нищо.
Мокрят ги и ти ги носят.
Дай някоя свестана фирма за пране на килими?

# 717
Абе така като гледам вие май всичката мъжка работа вършите у вас не само женската.
Сменяте крушки, къртите плочки, боядисвате, поддържате колите, закачате телевизора за стените, сгобявате секциите, качвате мебели, носите тежките багажи, сменяте батериите на уредите, нагласяте ги да работят както трябва, местете мебелите, сваляте и качвсте килимите да ги тупа, изкарва колата от калта, отпушвате каналите на тоалетната, варите ракията, правите вино, наденици и луканки. Прането и миенето на чинии от отдавна се върши от машини с това предназначение, остава да изгладите и да отидете до мола да купите дрехи на децата, щото тия които мъжът ви хареса вие не сте съгласни. Да не говорим за покупките!!!
Като истинска жена, наистина не разбирам написаното. Кой ги е разделил тези дейности на мъжки и женски? Като ми изгори крушката, а мъжът ми е на работа, на тъмно ли да стоя? Защо пък боядисването и сглобяването на мебели да е мъжко? Ако са по-обемни, сглобяваме заедно. Като ми падне батерията на мишката, няма да работя този ден, ще чакам да дойде да ми я смени? Или като се запуши мивката, стоя цял ден без вода, щото не мога да сипя едно пакетче в канала? За тежки неща защо си мислиш, че всеки мъж може? Има хора с проблеми в кръста или други заболявания. Едно време влачехме, сега като поостаряхме си плащаме вече директно за доставка и монтаж. Извършват се от хора, които физически могат.
Но всички тези неща са толкова редки, че нито аз, нито мъжът ми ги броим за ангажимент.

А другото си е всеки ден. Как ще се чуйвстваш, ако всеки ден след работа знаеш, че като се прибереш, 1 час ще търчиш насам-натам  и след вечеря пак ще чистиш? Ако има и малко деца пък съвсем става работа без край, ако е само на един гръб.
Иначе всякакви уреди имаме, но досега не сме намерили пералня или сушилня, която да простира и сгъва, печка, която реже и знае как да сготви или да пчисти след нея. Миялната ни и тя е глупава, иска всички остатъци с ръка да се махне от съдовете, после не ще и да ги извади. Прахосмукчката и тя иска чистене, така и не се научи да ходи до кошчето. Баня пък колкото и да я учихме, не ще и не ще да се самопочиства.
Пробвай сам, само за месец. После пак ще говорим как всичко правят уредите.

Замислих се всъщност, искаш да кажеш, че който е физически по-силен, трябва да прави само много тежките неща (1-2-3 пъти годишно по за няколко минути или час). А който е по-слаб физически, взима всичко друго на гърба си, всеки ден и няма почивка за него, щото е слаб...
Ако е това, не го разбирам наистина.
Ама аз и  не разбирам кое му е трудното на лепенето на плочки, на сглобяването на мебели, боядисването и още куп неща. Да не забравяме и най-тежката задача - изхвърлянето на боклука! Trollface

Скрит текст:
М/у другото, работили сме много пъти с майстори по различни обекти. Най-добрата шпакловка на стена, която съм виждала беше направена от бригада мъж и жена. Жената беше майсторът, мъжът само подаваше каквото му каже. Шапка ѝ свалям, бързо и перфектно. Нямам икакви предразсъдъци към пола на майсторите.

# 718
Аз килимите си ги изхвърлих всичките, от както имам куче. Няма килими, няма проблеми.
Колата си я карам на майстори. И гумите ми сменят. И на мъжа откарвам чат-пат като се наложи. И той чисти и мие, всичко прави. Мъжки, женски дейности не съществуват вече. Животът е много улеснен. Всеки може всичко, от както има всякакви платени услуги, модерни уреди... и жената и се налага да работи и тя завалийката. 🙂

# 719
  • По света и у нас
Явно силата ти е в мускулите Артисте, след като само с това се перчиш. Няма смисъл да продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт