Мъжът ми върши нещата, които забранява на децата. Моля за съвет!

• 4 476
  • 60
  •   1
Отговори
Предполагам, че не е нищо ново под слънцето.
Много хора не отчитат изобщо, че се сърдят и не харесват неща, които сами правят.
Тук обаче става въпрос за децата ни (на 9 и 14 г.).
Освен, че баща им забранява неща, които той самият дори и не се крие, че прави - например да не прибира дрехите си за пране от пода в спалнята, но и ги наказва доста сериозно и понякога незаслужено.

Моля за съвет от хора, които са се преборили с този проблем!

Разговаряла съм с него не веднъж. Твърди, че добре разбира, че дава лош пример и неясни сигнали към децата.
Но лошите навици от семейството му, когато е бил млад, явно са по-силни.

# 1
Не бих позволила мъжът ми да наказва детето за нещо,което той също прави . Разбира се говорим за друбните неща ,а не нещо като алкохол и вредни неща.

# 2
  • София
Никога не съм го разбирала това с "добрия пример". Хората, които правят "нередни" неща, знаят, че са нередни, просто им липсва воля, дисциплина, планиране.
Презумпцията, че децата ще копират непременно,би означавала,че не са адекватни и са неособено умни. Възпитавайте хора с критично мислене и с воля и няма да копират лошите ви навици.

А той ги наказва, защото компенсира собственото си разочарование, това е ясно. Говорете за друг подход

# 3
The Catcher in the Rye, това е целта на въпроса ми - какъв друг подход?

# 4
Никога не съм го разбирала това с "добрия пример". Хората, които правят "нередни" неща, знаят, че са нередни, просто им липсва воля, дисциплина, планиране.
Презумпцията, че децата ще копират непременно,би означавала,че не са адекватни и са неособено умни. Възпитавайте хора с критично мислене и с воля и няма да копират лошите ви навици.

А той ги наказва, защото компенсира собственото си разочарование, това е ясно. Говорете за друг подход
НЕ нееееееее

Децата гледат какво правите !!!! не какво говорите.
Доказано от практиката.

# 5
Лошият пример бие хикса на цялото възпитание,  не само за конкретните примери. Да, някои деца се отвращават от конкретните неща и никога не ги правят, но да виждаш как те наказват за нещо, което този, който те наказва прави най безцеремонно означава,че в даден момент това ще избие срещу всичко и родителския авторитет просто изчезва.

# 6
Шефът винаги има право, дори когато не е прав Bowtie

# 7
Шефът винаги има право, дори когато не е прав Bowtie
Не е шеф, а баща.
За съжаление смотан.

# 8
  • София
Започнете и вие да го наказвате за нещата, за които той наказва децата. Или ще спре да ги прави, или ще спре да им се кара. И в двата случая печелите.

# 9
Проблем ще има и по-нататък по други въпроси, защото такъв баща ще загуби авторитет пред децата си, доверие за това, в което поучава.

Мързелив си е, да го кажа директно, твоят мъж.
Да се стегне и от утре да прибира дрехите си така, както децата ти го правят. Възложи на тях задачата да го контролират дали си прибира дрехите. Да го държат изкъсо.

# 10
В близкото ми обкръжение имам подобен пример. Много държат детето да се храни здравословно, да не качва излишни кг, да не яде мазни, пържени, сладки храни, месо и още много изисквания. Специално му готвят без мазнина, без месо и т.н., спрямо моментните им увлечения.
Като ходят с детето на заведение задължително са му дали преди това от био храните, които те са преценили за да не яде боклуците там.
Е да, ама в заведението родителите пред него ядат на корем въпросните боклуци, пържени картофи, сладолед, десерти и всякакви други забранени за него като вредни, което караше детето да гледа, преглъща и да мига на парцали. Особено частта с десертите ми идваше в повече като гледах как се измъчваше и преглъщаше. То е много хубаво да се възпита в някаква здравословна култура на хранене, но освен крайните залитания на родителите, липсата на пример по никакъв начин не го мотивира. Явно смяташе като наказание този режим, след като майка му и баща му с удоволствие ядяха забранените за него.
 По рожденни дни и гостувания и лишено от погледа на родителското тяло беше в състояние за отрицателно време да изяде половин торта и да се натъпче с всичко друго, което му е забранено със скоростта на светлината направо и естествено оглеждайки се да не го видят отнякъде.

# 11
Започнете и вие да го наказвате за нещата, за които той наказва децата. Или ще спре да ги прави, или ще спре да им се кара. И в двата случая печелите.

Three Eyed Raven, някак не си представям това с наказването на партньора и какъв сигнал ще бъде това за децата.
Имаш ли конкретен пример, моля те?

# 12
Three Eyed Raven, някак не си представям това с наказването на партньора и какъв сигнал ще бъде това за децата.

Не си си прибрал чорапите - не съм ти купила бира, ще пиеш вода. Не си се прибрал, в колкото сме се разбрали да се прибереш заради някаква уговорка - излязла съм с приятелки навън, готви си на себе си и децата сам след работа. Не си пуснал пералнята както сме се разбрали - казала съм на Пешо, че не може да дойде утре да гледате мача, защото съм "болна". Наказал си детето незаслужено - майка ми идва на гости за седмица. Всякакви глупости могат да се измислят, спрямо това какво не харесва мъжът. Няма нужда да се казва на децата, че баща им е наказан...

# 13
Това е готино, Drama Llama.
Благодаря ти! Purple Heart

# 14

Не си си прибрал чорапите - не съм ти купила бира, ще пиеш вода. Не си се прибрал, в колкото сме се разбрали да се прибереш заради някаква уговорка - излязла съм с приятелки навън, готви си на себе си и децата сам след работа. Не си пуснал пералнята както сме се разбрали - казала съм на Пешо, че не може да дойде утре да гледате мача, защото съм "болна". Наказал си детето незаслужено - майка ми идва на гости за седмица. Всякакви глупости могат да се измислят, спрямо това какво не харесва мъжът. Няма нужда да се казва на децата, че баща им е наказан...
После пък как да не те обича мъжа ти.
Наказание след наказание.
Покажи му кой командва.
 Лудо влюбен.

Общи условия

Активация на акаунт