Дъщеря ми на 3.5г. иска да е момче

• 3 305
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Radilena,  в лина който даде по-нагоре за половата дисфория точно диагноза го наричат, само че едва ли имат предвид дете на 3,5 години. А разбира, психолог може да помогне на всеки, родител или дете, стига реално да има проблем, няма нищо лошо нито страшно. В интерес на истината не отговарях на теб, а на другата съфорумка.

# 46
  • София
Децата могат да се подиграват за какво ли не. Трябва да се учи да парира подигравките, а не да се води от тях.

Е, зависи и кое е по-важно за родителите - другите да одобряват детето им или то да се чувства добре в кожата си.

# 47
Аз само ме мога да разбера какво е модерно и немодерно мнение. Моето мнение е МОЕ, нито е модерно, нито немодерно. Моля да не се квалифицират по този начин, защото това е нечия друга оценка, а не на този, който си дава мнението. Иначе аз съм съгласна и с другите коментари, всеки дава различна гледна точка към проблема. По-скоро май е "модерно" да се обиждаме на "модерни".

# 48
  • София
Аз пък бих се гордяла такова дете да е приятелка на моята дъщеря, и в двата развоя на ситуацията. Само хубави неща е написала майката за характера на момичето (от моя гледна точка).
Но явно съм от “твърде модерните”.

# 49
Не се изхвърлям, но вземете малко да попрочетете за формирането на половата идентичност. Те момичетата на 3 години може да искат да се омъжат за баща си като пораснат. За всяко нещо казано от три годишно дете ли трябва да се шашкаме? Няма да изнасям лекции тук, но щом съм решила да напиша съвет, значи се чувствам достатъчно компетентна за това.
Според мен самите родители почват да се зомбират от теми, предъвквани тук и там и прехвърлят страховете си на децата.

# 50
Линка го дадох като ориентир за майката и за другите. Защото като написахме аз и други към майката, че може да потърси психолог (първото ми мнение), съфорумки започнаха, че не са чули психолог да е излекувал хомосексуализъм и т. н. Може да НЕ става дума за хомосексуализъм. Аз не съм специалист. Затова насочвам майката първо към психолог - а ако той прецени, че има някасъв проблем - може да насочи детето и към лекар/и.

Не знам защо българите толкова се впрягат, като им споменеш за психолог или за лекари. Те са там, за да помагат. Толкова по темата от мен.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 21:52 от Radilena

# 51
Втрещена съм от дискусията тук 🫣 Хора, това е момиче на 3 години и половина. Днес иска да е момче, утре може да иска да е Барби. Вие сериозно ли смятате, че тя е прихванала "джендъризъм" отнякъде, та да се пъне да става момче? Ами ако иска да е Барби, ще трябва ли да ходи пак на психолог да я увещава, че не е кукла? Оставете децата да бъдат деца, не знам защо всички се втелясват за глупости, щели били за Марийка от трета група да се женят 🤣

Съвсем нормален период при децата, така те изследват света от различните гледни точки. Уверявам авторката, че с детето й няма нищо нередно и няма да си смени пола на крехката възраст от 3.5 години. В България няма такъв прецедент и няма кой да го позволи така или иначе.

# 52
Аз пък бих се гордяла такова дете да е приятелка на моята дъщеря, и в двата развоя на ситуацията. Само хубави неща е написала майката за характера на момичето (от моя гледна точка).
Но явно съм от “твърде модерните”.
Много си модерна. Направо си за Марс. Тук сме в каменната ера.
Ти даваш ли на товето дете, както е модерно, лекарства за да се спре половото развитие ?
За да може на 16 да си избере пол ?
То това е най-модерно
Kissing Face

# 53
И аз играех само с колички, ритах футбол и бях с къса коса. Е, и? Да си момиче и да харесваш “момчешки” неща нищо не значи, освен, че като всяко дете си имаш интереси. Знам колко е “ срамно” момченце да пипне кукла или момиченце да иска да играе с багер. Но за децата това са просто играчки.
Моята дъщеря е на 3г4м и твърди, че е розов дракон. А онзи ден беше котка 😬 Децата имат будна и непредубедена фантазия, но възрастните я вкарваме в грешните релси.
Ако питате дали детето ви иска да е момче вместо момиче, не. Просто е разбрало, че нещата, които харесва, възрастните са решили,че се правят само от момчета и затова казва, че е момче. Нищо повече.

# 54
Отново благодаря на всички за коментарите, днес отново влязох за да проследя дискусията и да ви кажа че от три дни дъщеря ми е "котенце", иска да играем тази игра защото я били играли на градината с най добрата й приятелка.. Наистина е безумно че съм се притеснила, явно детето просто експериментира, което искрено ме радва,
Искам да кажа на всички че сте прави, за всички коментари, има го и едното и другото като крайност, и наша е работата да балансираме между нещата според ситуацията
а и това е и част от нашата роля като родители, днес едно нещо утре друго.. така ще е
Благодаря на всички Simple Smile

# 55
Дано всичко да е наистина наред, а не просто да се самоуспокоявате.
Все пак носите отговорност за живота и здравето  на детето си.

# 56
  • София
От описаното ми изглежда наред. Другото са истерии. Които са много лош съветник.

# 57
FB590525BGM май много държи да има някакъв проблем. Ми така де, не трябва да се отпуска и самоуспокоява майката. Най-добре да е постоянно на тръни, да е вечно в подозрение и в параноя. Ако, недай боже, детето поиска някой ден да тренира футбол, страховете пак ще излязат и ще трябва да заключат детето вкъщи и да викат екзорсист сигурно. Вие осъзнавате ли какви бъгове вкарвате на авторката и че ще ги носи като бреме години, години наред?

# 58
FB590525BGM май много държи да има някакъв проблем. Ми така де, не трябва да се отпуска и самоуспокоява майката. Най-добре да е постоянно на тръни, да е вечно в подозрение и в параноя. Ако, недай боже, детето поиска някой ден да тренира футбол, страховете пак ще излязат и ще трябва да заключат детето вкъщи и да викат екзорсист сигурно. Вие осъзнавате ли какви бъгове вкарвате на авторката и че ще ги носи като бреме години, години наред?

+1.
Отдавна е модерно да изкарат така нещата, че не си добре, че детето ти не е добре, че еди какво си не е в стойностите, в параметрите, които в един момент виж ти се променили. По принцип.

# 59
На мен просто ми се струва, че една част от хората са забравили съвсем какво е да си дете и им липсва това, което децата имат в изобилие - въображение. Отделно, че като по цял ден някакви индивиди ти пилят от телевизора и фейсбук, че имало джендър пропаганда, дето ей сега всички деца ще ги направи обратни, даже и съвсем невръстните такива - и готово. Получаваш параноичен възрастен, който заради липсата на въображение, смята, че децата имат проблеми. А "джендърите" са толкова малка прослойка от обществото, че дори не си заслужава да се мислят. Не знам защо хората губят толкова много енергия в притеснение за подобни глупости.

Общи условия

Активация на акаунт