Термин Март 2025 Тема 2

• 38 385
  • 838
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, при вас започнаха ли подготвителните контракции? Аз от днес ги усещам, 4 пъти за следобяда. Знаете ли до колко пъти са нормални и кога има повод за притеснение?

# 166
С тази бременност нямам, но с предните имах от 5-ти месец до края. Щом не са болезнени и нямаш други симптоми не са опасни. Пиеш ли магнезий?

# 167
Да, Магнерот 2х1

# 168
Аз като един защитник на магнезия, но това не е ли ниска доза?

"Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващ на 2,7 mval, 1,35 mmol или 32,8 mg магнезий."

Аз например пия по 400 мг. на ден.

Това е от сайта на доктор Сигридов:

За бременни между 19 и 30 год. – 350 mg/ден
За бременни над 30 год. – 360 mg/ден
За бременни под 18 год. – 400 mg/ден

Моето АГ не ми изписа някой конкретен, само  каза, че трябва да е в големи дози и да се натрупа, за да има ефект.върху матката. В аптеката ми препоръчаха магнезий диаспорал. И аз, предвид трите мнения, се доверих.

# 169
Някоя да получава нещо като схващания ниско долу. Дали е контракция или е нормално?

# 170
Аз от 6та седмица приемах Aleract, който също съдържа магнезий. Може би затова е по-ниска дозата сега, нямам представа🤷🏼‍♀️

maria2901, аз контракциите ги усещам като стягане ниско долу и коремът ми се втвърдява за няколко секунди.

"Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващ на 2,7 mval, 1,35 mmol или 32,8 mg магнезий."

Моето АГ не ми изписа някой конкретен, само  каза, че трябва да е в големи дози и да се натрупа, за да има ефект.върху матката. В аптеката ми препоръчаха магнезий диаспорал. И аз, предвид трите мнения, се доверих.

# 171
Някоя да получава нещо като схващания ниско долу. Дали е контракция или е нормално?

Аз получавам постоянно някакви опъвания ниско долу при наместване в леглото или като се навеждам или клякам, някакви усилия като положа за нещо. Иначе имам стягания в средата на корема и малко горе и не пускат поне 5 минути,после ме отпускат. При тях трудно поемам докрай въздух.

# 172
Здравейте момичета,
Аз ви чета от началото, но ме беше страх да се включа. Днес ви пиша с въпрос, защото съм притеснена.
В края на 19 гс съм и преди три дни получих за първи път супер силна остра болка в дясно точно под ребрата отстрани. Не се усеща в корема, а по скоро точно по средата и все едно върви и към кръста. Продължава около 5-10 минути. След това става леко тъпа болка за известно време и отшумява. Вчера се повтори 3-4 пъти през деня. Сега се събудих в 1:30 с болка по същия начин.
Вчера писах на моето АГ и само ми каза да увелича магнерот на 3*2, не написа да има нещо притеснително. Иначе пия и но шпа същата доза.
Обаче мен ме боли и съответно чета за разни хелп синдроми, прееклампсия и тн.
Има ли някой на който му се е случвало? Нямам идея какво да правя… може ли да е от газове или матката да притисна някой орган?
Чудя се дали да ходя до спешно, дали да запазвам час за лекар другата седмица и тн.
Благодаря ви!

# 173
На мен не ми се е случвало точно това, но горе и в средата си ме болеше стомаха от гастрит, като болката беше тъпа, а може и черва/газове да са да. Отидете на гастроентеролог, но може би първо при АГ, не знам, но явно е доста силна за търпене...може и някой нерв да е

# 174
Благодаря! Писах на една АГ лекарка в хийли и извадих късмет, тя беше нощна смяна и веднага ми отговори - каза, че е прекалено рано за да мисля за хеллп и тн + че нямам други симптоми и кръвните изследвания са ми ок. Тя каза, че при това състояние има ниска тромбоцити примерно, а при мен не е така. Все пак за мое спокойствие ме прати за чернодробни да дам кръв и сега чакам резултат. Тя препоръча точно да отида на гастроентеролог, защото според нея е нещо гастрит, язва, които не били опасни за бебче. Аз мисля, че може и от газовете да е и да съм възпалила дебелото черво, но ще видим.
Благодаря отново и успех на всички!

# 175
Момичета, нормално ли е ако не съм повръщала първия триместър изобщо, само гадене имах, сега във вторият триместър да ми се връща и повръщането и гаденето и киселините? 20г.с+4 съм.

# 176
Moonshinee
режимът е:
5 хранения, като 2 между храненията се яде сурови плодове без банани, дюли, дренки (без запичащи) и сурови ядки около 5-6 ореха, бадеми, лешници.
Овесени ядки веднъж седмично.
Риба два пъти седмично.
Месо - често, поне 3 пъти седмично.
Варени яйца 2 на ден, (аз съм за сега по 1.)
Хляб - само пълнозърнест или типов до 2/3 филии.
Млечни - кисело мляко, сирене, кашкавал - само вакумирани.
Боб, леща, грах - веднъж на две седмици и ако има боб яхния и бобена салата, едно от двете, не и двете. Задължително на всяко ядене, да има свежа салата, туршия също може, но задължително да присъстват спанак и цвекло.
Много малко сол, без лютиво, без сосове, без риба тон и сьомга.
2 литра вода  на ден минимум.

С първата бременност забременях на 55 кг и до 7 месец бях 60 кг и за един месец качих на 85 кг, цялата в отоци от десен бъбрек, един голям 🎈. Заради отока, родих в 8 месец.  Втори живот - спасиха сина ми, интубираха го, а мен спасяваха общо 4 пъти, от недоглеждане на АГ, а аз бях и на 24 г и на онзи етап се доверявах сляпо на специалистите.

tennis_coach нормално е, може и последният да повръщаш. Всяка бременност е различна и при всяка жена са различни симптомите. Важна е почивка, спокойствие, много вода.

# 177
Здравейте, момичета!
Пускахте ли глюкоза или обременяване?
В 19та седмица съм.От майчиното здравеопазване в предния ми преглед ми пуснаха кръв и урина, глюкоза.Излязоха добри, но глюкозата височка 5.5, а преди сме правили и обременяване и Хома Ир и беше в норма. Винаги е излизала между 4.7 и 5.1.Цитонамазка и микробиология чувам проследяващатаме не обичала да пуска. Аз имах последните години инвитро опити и съм пускала твърде много пъти, но все пак си мисля не е ли редно или ще има поне микробиология по-нататък. За обременяването ми каза лекарката, че още не е хубаво да се пуска за плода между 24-27.Да повторя глюкоза заедно с инсулин да видим дали ще се затвърди ,а по- нататък обременяване, защото явно вървя към гестационен диабет.Някое момиче да се е докарало до там да сподели препоръка.
Тревожи ме, че често дават метформин ,който не действа, а после следва и прееклампсия дано да съм по-черногледа от колкото трябва!В постове бг мама четох, че понякога глюкозата е висока, но няма гестационен диабет, а друг път е в норма и при обременяване светва.Това изследване рутинно ли е или само ,ако ми го назначи следващата.От Стара Загора съм, но морфологиите следя в Надежда София започвам да се чудя дали да не запиша пакета женска консултация от 24та там тук много през пръсти ми се струват прегледите дано греша :{ Има ли момиче от Стара Загора да сподели лекар за частни консултации до тук май събрах позитиви само са Тодорови младши и старши че бъда благодарна, ако някой се включи със съвет или препоръка!

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 15:39 от Gatito

# 178
Аз имам менструални болки и това си е...а никой досега не ми е казал, че имам контракции, та се чудя какво са, някой друг с такива?
Иначе пия Магнерот 3х2, уж за кратко и после да го намаля, но ме е шубе и май ще си пия тази доза, но шпа при нужда, но и това си е почти ежедневно. Вие пиете ли ли ги и докога са ви изписани💐 оставам с впечатление, че не са за постоянно. Хемоглобина ми беше 111 и ми изписаха Билкова кръв, отделно пия пренатални, Омега 3, Биозин Мама и Вит Д.
Друго май не се сещам, глюкоза пускам и аз всеки месец, като също ми е казано при над 5.1 на гладно да правя обременяване.
Четох малко и от темите с по-ранни термини, направи ми впечатление, че доста се оплакват от киселини в 3 триместър.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 18:35 от Sehy

# 179
А диаспорал 400мг ли пиете веднъж на ден?
 с предната пиех Магнерот, но 3х2 на ден, а хич не обичам да пия хапчета, а диаспорал май едно прахче на ден е достатъчно мг магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт