Термин Март 2025 Тема 2

• 38 406
  • 838
  •   1
Отговори
# 180
Да, диаспорал, прахче, разтварям го във вода и като сокче, то е с вкус на портокал, пия го вечер, някъде по това време, като ме налегне вечерната хипохондрия, внушавам си, че много ми помага и нищо няма да ме боли, "защото съм си изпила магнезия", пия и някакви комбинирани витамини със 150 мг магнезий, не много редовно, но там какво и как се усвоява, не знам. Например, желязото, което започнах да пия, на листовката му пише да не се пие заедно с цинк и магнезий, та, него го пия сутрин, защото си намаляват усвоемостта взаимно.

Аз като един псевдо спортист и атлет, смятам, че магнезият е едно хубаво нещо и не разибрам защо чак след 16та седмица го изписват, все едно преди това самите ние нямаме нуждата от него. Да чукна на дърво, но откакто го пия, вече 3 седмици някъде, по-добре се чувствам.

# 181
Аз с предната бременност не пиех, АГ не ми беше казала нямах и оплаквания и в 5 месец бягах до спешен център, защото ме стягаше яко корема и там ми се скараха ама как така не пиеш магнезий 😄
И сега почнах от по-рано към 14гс. Казах на АГ( същата от първата бременност) и тя ми каза, че преди 20 седмица нямало смисъл(така и не разбрах защо), да пия но шпа ако имам оплаквания. А сега с втората се натоварвам доста повече покрай детето и другите задължения и вечер си ме опъваше корема. Пия си го и се чувствам по-ок. И аз си взех диаспорал, но 300мг. Сега го приключвам и ще купя 400мг.

# 182
Момичета, и моята глюкоза е 5.1, но нищо не са ми казали за допълнителни изследвания. И двамата доктори които ме следят, казаха че всичко е ок.
Също освен фолиева киселина, друго не ми дават да пия за сега. Освен на следващия преглед ще питам поне за магнезий и витамин Д. Иначе но шпа при нужда. Бях си самоназначила йод, но ендокринолога ми го забрани.
Колкото до киселините - няма спасение Sad Боря ги с Гаттарт, но без особен успех.

# 183
Момичета, и моята глюкоза е 5.1, но нищо не са ми казали за допълнителни изследвания. И двамата доктори които ме следят, казаха че всичко е ок.
Също освен фолиева киселина, друго не ми дават да пия за сега. Освен на следващия преглед ще питам поне за магнезий и витамин Д. Иначе но шпа при нужда. Бях си самоназначила йод, но ендокринолога ми го забрани.
Колкото до киселините - няма спасение Sad Боря ги с Гаттарт, но без особен успех.

Моята също е 5,1. А гликимирания хемоглобин 4,9. Ще имам обременямане в 24 г.с.по препоръка на ендокринолога. Иначе и аз приемам само фолиева по 1 на ден и пролутекс по една на ден.

# 184
Четох малко и от темите с по-ранни термини, направи ми впечатление, че доста се оплакват от киселини в 3 триместър.
Още помня най-неприятния си симптом от предните две бременности- киселините. В трети триместър бебето е голямо и притиска органите нагоре. Другият неприятен симптом, който помня е болката в ребрата, пак от притискането на бебето. Трудно стоях дълго време седнала, защото ме боляха много ребрата. Проблемът при мен е, че вече ме почнаха киселините и то доста често ги имам.

# 185
При мен киселините се завърнаха, а мислих, че са само в началото 😀 поне си починах около 1м без тях Simple Smile
Има ли някоя с плацента маргилис (маргинална плацента)? На последния преглед ми казаха, че е такава.

# 186
Аз и с предните две бремености не съм пила магнезий, сега също.
Казаха ми да спра фолиевата и ако искам да си взема комбинирани витамини. Ще пита. Пак на следващия преглед за магнезий.

А вие от кога смятате да започнете да правите някакви покупки за бебето? Аз се заглеждам вече, но не смея да взема нищо. Вече съм 20 г.с

# 187
С покупките мислим най-рано около коледните празници да започнем, иначе след Нова година ще се нахвърляме на повечето неща.

В момента пия комбинирани витамини и Биозин Мама 2х1, като биозина ми го изписаха миналата седмица заради грипоподобни симптоми/настинка. Чудя се дали след като ми минат симптомите да не продължа все пак да го приемам профилактично. Какво мислите?

Имам и друг въпрос, все още не съм казала на работодателя ми. Във фирмата съм от 2 години, но заради смяна в позицията в момента съм в изпитателен срок. За щастие изпитателния срок приключва скоро и ще трябва да ги информирам. Вие как процедирахте, какви документи им предоставихте? Някоя да е била в подобно ситуация?

# 188
Аз и биозин мамата си самоназначих, като имах лека температура, смятам да го пия до април, докато не минат студените месеци и бацилите не се поуспокоят. Давам го и на бъдещия татко, като той си сложи и противогрипна ваксина. Мед, лимон и джинджифил вечер.

Аз на моя работодател казах още 8-9 седмица. Да не ме напрягат много, много и да си знаем взаимно. Винаги съм предпочитала коректността като разменна монета в отношенията. Обикновено големите компании избягват репутационни драми баш с бременни жини. И винаги съм изхождала от това, че един ден ще искам И да се върна на работа и по-добре да сме си "приятели" - те да са имали достатъчно време за риплейсмънт и хендоувър.

# 189
И аз мисля да започна да пазарувам след Нова година, т.е. след 8-ми месец. Твърде рано ми е още. Все още съм наполовина на бременността (20 г.с.).

Kr.atanasova аз изкарах ковид преди месец. Лекарката ме посъветва да пия Биозин мама 2 седмици 2х1 таблетка, после до края на бременността по 1 таблетка профилактично, защото идва сезонът на вируси и болести  и да се предпазя. Така, че моят съвет е да продължиш да го пиеш по 1 таблетка на ден.

Bella Ella не е нужно да даваш на мъжа си Биозин мама. Аз на моят му купих само Биозин.

# 190
И аз мислех да изчакам поне до 7 месец за покупките, но се чудех дали няма ноември месец Черен петък и за тях...сигурно ще хвърлям око, реално чакаме първо детенце и още даже не съм чела и сигурна какво ми е необходимо.
Пренаталните витамини + Биозин мама съм си ги самоназначила и обсъдила с АГ. Имунолозите ми казаха да пия Омега 3.

# 191
Sehy, и след нова година пускат намаления. Не знам дали са в същите размери като при Черния петък, но има със сигурност. Миналата година четох, че е имало -20% във Вис Виталис и разни други магазини.
И аз мислех да изчакам поне до 7 месец за покупките, но се чудех дали няма ноември месец Черен петък и за тях...сигурно ще хвърлям око, реално чакаме първо детенце и още даже не съм чела и сигурна какво ми е необходимо.
Пренаталните витамини + Биозин мама съм си ги самоназначила и обсъдила с АГ. Имунолозите ми казаха да пия Омега 3.

# 192
Относно работодателя - аз казах в 15та седмица. Единствено ме помолиха за моя защита да изпратя официален мейл с прикачен амбулаторен лист, потвърждаващ бременността. Това се прави, за да има черно на бяло доказателство, че съм информирала работодателя.
Иначе за покупките - и аз се чудех дали да не видим поне количка покрай черния петък, но и ми се струва малко рано. И аз съм в 20та седмица в момента. Може би зависи колко са големи намаленията и дали наистина си заслужава да се взима нещо. Иначе януари ще правим големите пазари.

# 193
Ние имаме повечето неща от каката и пак ще сме с момиче, така че покупките ще са по-малко, но след Нова година и аз мисля да пазарувам.

# 194
След Нова година ще купуваме ние. Едва на половината съм и ми се струва много рано, а и къде да държа после всичко Simple Smile
А за цени - казвали са ми, че от чужбина излизат нещата по-евтино. Мислим и там да хвърлим един един поглед Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт