Термин Март 2025 Тема 2

• 34 082
  • 838
  •   1
Отговори
# 60
При мен пише риск от прееклампсия преди 37г.с.  1:452 (с близнаци съм също) и ми спряха акарда, защото за сега нямало нужда да го продължавам (следя се в Щерев). А на АГто от ЖК не съм показвала резултатите.
При теб са много по ниски, така че явно нещо се е объркала.

# 61
При мен пише риск от прееклампсия преди 37г.с.  1:452 (с близнаци съм също) и ми спряха акарда, защото за сега нямало нужда да го продължавам (следя се в Щерев). А на АГто от ЖК не съм показвала резултатите.

Това втора фетална ли ти е и ако да, в коя г.с. си я направи?

# 62
Първата ФМ е. До втората имам още месец.

Това втора фетална ли ти е и ако да, в коя г.с. си я направи?

# 63
  • Сливен
Здравейте, връщам се от преглед. В 16 г.с. съм, док каза, че изследванията са в норма, няма риск. Ще имаме момиченце. Каката ще е щастлива, баткото малко разочарован, но за мен нямаше значение. Само живо и здраво да е. +4 кг съм, но почнах с доста. На втора фетална съм на 8.11, когато ще съм в 20 г.с. Макар и трета бременност, все още не усещам бебето.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 21:52 от violini

# 64
Момичета, днес усетих силно пристягане под гърдите където е диафрагмата в продължение на 5 минути стягаше страшно много, постоянно се опитвах да дишам леко, за да ме отпусне. Накрая отмина, сега се чувствам добре в 18г.с+6 дена съм. Знаете ли от какво може да е, някоя да е имала подобни симптоми ?

# 65
На мен така ми става точно преди да тръгнат киселините. Но не е болка, а пристигане.

# 66
Здравейте, момичета. Има ли някоя със скъсена шийка? В 18 седмица съм и преди седмица имах болки в стомаха, заради което посетих спешен кабинет. Там ми казаха, че имам скъсена шийка на 70%, но била твърда/прегледът беше вагинален с пръсти/, викат ме пак след 2 седмици, много се притесних Cry

Шийката се състои от две части, тази която може да се опипа с ръка е по-къса и затова този метод за мерене на шийката не е напълно точен.

"Тъй като предната влагалищна стена се прикрепя към шийката по-ниско, отколкото задната, стърчащата шийка отпред е два пъти по-къса, отколкото отзад."

За да получите точен отговор за дължината и състоянието на Вашата шийка отидете на преглед и тя трябва да бъде измерена с трансвагинален ехограф.
С трансвагинален е 3.3 см. Просто много се притесних тъй като е дългоочаквано бебе и сякаш проблемите не спират... Благодаря за отговора, малко ме успокоихте Hug

# 67
Здравейте, момичета. Има ли някоя със скъсена шийка? В 18 седмица съм и преди седмица имах болки в стомаха, заради което посетих спешен кабинет. Там ми казаха, че имам скъсена шийка на 70%, но била твърда/прегледът беше вагинален с пръсти/, викат ме пак след 2 седмици, много се притесних Cry

Шийката се състои от две части, тази която може да се опипа с ръка е по-къса и затова този метод за мерене на шийката не е напълно точен.

"Тъй като предната влагалищна стена се прикрепя към шийката по-ниско, отколкото задната, стърчащата шийка отпред е два пъти по-къса, отколкото отзад."

За да получите точен отговор за дължината и състоянието на Вашата шийка отидете на преглед и тя трябва да бъде измерена с трансвагинален ехограф.
С трансвагинален е 3.3 см. Просто много се притесних тъй като е дългоочаквано бебе и сякаш проблемите не спират... Благодаря за отговора, малко ме успокоихте Hug

В такъв случай дължината е добра(също така, че е твърда), но я следете, за да могат да се вземат мерки навреме и ако имате болки - консултирайте се, за да приемате лекарства, които да държат матката спокойна( в случай на контракции). И гледайте да не вдигате тежко Simple Smile

# 68
Как се справите с вълнуващи грип.Детето ми го донесе и вече 3 дни съм с хрема и лека кашлица от хремата.Бях на лекар изписана ми хомеопатия и допълнително пия разни бърканици.Притеснявам се за бебчо

# 69
Миналата седмица бях така. Даже няколко дни и с температура. Лекувах се с подръчни средства - мед, лимон, чай, разтривки с Кармолис (по принцип го пия, но този път не посмях) и аспирин с витамин С. Остатъчната хрема все още на моменти ме мъчи, особено през ноща, но се надявам още няколко дни и да отшуми. Така че продължавай с каквото се лекуваш и просто трябва да мине време.
Как се справите с вълнуващи грип.Детето ми го донесе и вече 3 дни съм с хрема и лека кашлица от хремата.Бях на лекар изписана ми хомеопатия и допълнително пия разни бърканици.Притеснявам се за бебчо

# 70
bubole4e_me4e децата донесоха Ковид от училище преди 2 седмици. При тях симптомите отшумяха за 4-5 дни, но аз  и моят мъж сме доста по-податливи на болести и ни държа по-дълго. Моят мъж направи бронхит и пи антибиотик, аз се разминах за първи път леко. Иначе винаги след разболяване съм с остатъчна кашлица поне 2 седмици.
Взех си Осцилококцинум и Биозин Мама. АГ каза да приемам за 10 дни, 2 пъти по 1 таблетка Биозин мама, след това по веднъж на ден за цялата бременност, защото вирусите тепърва започват. Даже бях започнала да кашлям, но бързо стопирах с тези 2 неща. Имах и хрема.

# 71
И аз имам хрема и болки в гърлото от 3 дни. Говорих с АГ и съм на Биозин мама, прополки за смучене и чайове.. за носа ползвам физиологичен разтвор. За температура каза парацетамол или фервекс, но за щастие не съм вдигала досега. Бързо оздравяване!

# 72
А кашлицата с какво лекувате

# 73
  • Варна
Момичета, понеже аз съм съвсем края на март като термин, предполагам че повечето тук сте в по- ранна  г.с от мен и голяма част сте минали ранния БХС.
Има ли някой друг на който са му излезли кофти резултати за papp - 0.258 mom,  срещу 1.260 mom на beta чхг.
От там и може би от годините 37, ми излиза завишен риска за Едуардс.
Има ли някой информация, дали този хормон не се влияе и от други фактори - имах отлепване на плодния сак в началото на бременността.
Много ми се скапа пак настроението, с имам отрицателен пренатален тест на cell genetics.

# 74
Момичета, понеже аз съм съвсем края на март като термин, предполагам че повечето тук сте в по- ранна  г.с от мен и голяма част сте минали ранния БХС.
Има ли някой друг на който са му излезли кофти резултати за papp - 0.258 mom,  срещу 1.260 mom на beta чхг.
От там и може би от годините 37, ми излиза завишен риска за Едуардс.
Има ли някой информация, дали този хормон не се влияе и от други фактори - имах отлепване на плодния сак в началото на бременността.
Много ми се скапа пак настроението, с имам отрицателен пренатален тест на cell genetics.
Доколкото знам пренаталния тест е много по-достоверен от биохимичния скрийнинг. Повечето лекари след кофти резултат на биохимичния насочват към пренатален.. стискам палци всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт