Термин Март 2025 Тема 2

• 24 045
  • 810
  •   2
Отговори
# 45
За момента ползвам стандартно бельо, просто купувам по-голям размер. Аз предпочитам тези които са плитки, не стигащи до пъпа или над него

# 46
  • София
Безшевно ми звучи чудесна идея Simple Smile
Просто ще взема един размер по-голямо за всеки случай.

Бикините над пъпа са ми малко странни, и по-скоро ще се въздържа.

Чужденката ми е за сутиен, и за комплект.
Ако има марки, които сте пробвали и сте доволни, моля препоръчайте.

Предната бременност ползвах италианска марка, която за жалост вече не се предлага в България, затвориха физическия магазин покрай КОВИД Sad

Ако имаш предвид бикините, които са до под гърдите не смятам да нося такива. Трета бременност ще си карам с нормално бельо. Просто си взимам безшевно бельо с по-висока талия.

# 47
И аз не мисля да търся специално бельо за бременни. Просто ще сменя размера когато се наложи. Бикини 100% памук и с нормална талия мисля че ще са ок. Иначе за сутиени - от години вече ползвам само спортни сутиени и с тези променящи се гърди в момента ми вършат идеална работа.

Гледам че в Лидл тази седмица ще има клинове и блузи за бременни. Още не съм търсила, защото за сега си влизам в моите си дрехи, пък за по нататък не се знае какъв размер ще ми трябва, така че се въздържам от покупки

# 48
Здравейтее, някоя дали се следи в Надежда при др Ташков да изрази мнение, понеже мисля да сменям следящата АГ? Hug

# 49
Някой с паник атаки има ли тук? Продължавате ли да се “паникьосвате” и по време на бременността? Също дали имате замайване? Много се плаша

# 50
Здравейте, момичета. Започнахте ли да усещате бебето/бебетата? Аз съм 18 г.с., но все още мисля че не го усеща. Само вечер имам леки помръдвания ниско долу в корема, но не съм сигурна дали това е бебето.
И аз съм по същия начин ,чудя се дали е движение на червата ,понеже са ми казвали,че чувството е същото

# 51
Здравейте, момичета. Има ли някоя със скъсена шийка? В 18 седмица съм и преди седмица имах болки в стомаха, заради което посетих спешен кабинет. Там ми казаха, че имам скъсена шийка на 70%, но била твърда/прегледът беше вагинален с пръсти/, викат ме пак след 2 седмици, много се притесних Cry

# 52
Здравейте, какъв е вашият изчислен риск за прееклампсия от БХС?

Бях на ФМ при д-р Чачева в Надежда каза ми, че всичко е наред. Вчера следящата АГ погледна документите от БХС и каза, че имам завишен риск за прееклампсия и да си следя кръвното. Не е назначавала нищо за пиене. Погледнах документите:
Прееклампсия преди 34г.с  риск 1:6312
Прееклампсия преди 37г.с  риск 1:1176
Прееклампсия преди 42г.с  риск 1:126
Интраутеринна ретардация преди 36г.с риск 1:187
Спонтанно раждане преди 34г.с 1:715

Това ми е втора бременност. С първата родих 3 дни преди термин, но бебето беше с тегло 2500гр 48см. Според Чачева “не се е хранило” добре последния месец за да се роди толкова малко и е трябвало по-рано да се извади.
Погледнах си БХС от първата бременност. Тогава бях при същите доктори, но никой не ми е споменавал да има нещо притеснително или да пия нещо допълнително:
Прееклампсия преди 34г.с  риск 1:558
Прееклампсия преди 37г.с  риск 1:132
Прееклампсия преди 42г.с  не е изчислен  
Интраутеринна ретардация преди 36г.с риск 1:288
Спонтанно раждане преди 34г.с  не е изчислен

# 53
Аз понеже съм с близнаци не може да ми бъде изчислен ми каза доктор Михова. Но каза да си контролирам храненето и теглото. Хедер ми каза 10 кг,а Михова каза макс 13 кг. За да е всичко наред.
quote author=LaLa Land link=topic=1697810.msg48656272#msg48656272 date=1728368866]

Бях на ФМ при д-р Чачева в Надежда каза ми, че всичко е наред. Вчера следящата АГ погледна документите от БХС и каза, че имам завишен риск за прееклампсия и да си следя кръвното. Не е назначавала нищо за пиене. Погледнах документите:

Това ми е втора бременност. С първата родих 3 дни преди термин, но бебето беше с тегло 2500гр 48см. Според Чачева “не се е хранило” добре последния месец за да се роди толкова малко и е трябвало по-рано да се извади.
Погледнах си БХС от първата бременност. Тогава бях при същите доктори, но никой не ми е споменавал да има нещо притеснително или да пия нещо допълнително:
[/quote]

# 54
Моите са:

Риск за развитие на прееклампсия преди 34 г.с. 1: 5008
Риск за развитие на прееклампсия преди 37 г.с. 1: 810
Риск за развитие на фетална растежна ретардация: 1: 335

Никой засега не ми е казал, че е висок риска.

# 55
В Майчин дом ли ви беше изпратен материала за БХС? Аз нямам никаква подобна информация в моите резултати..

# 56
В Надежда ми взеха кръв, а предната бременност в Щерев. Не знам дали ги изпращат в майчин дом всички, май може да си ги тестват в техните лаборатории.
Да, на мен също не ми изглежда висок, предвид и че при първата бременност е бил даже по-висок риск, а никой нищо не е казал. Все пак ще следя кръвното де и ще внимавам.

# 57
Здравейте, момичета. Има ли някоя със скъсена шийка? В 18 седмица съм и преди седмица имах болки в стомаха, заради което посетих спешен кабинет. Там ми казаха, че имам скъсена шийка на 70%, но била твърда/прегледът беше вагинален с пръсти/, викат ме пак след 2 седмици, много се притесних Cry

Шийката се състои от две части, тази която може да се опипа с ръка е по-къса и затова този метод за мерене на шийката не е напълно точен.

"Тъй като предната влагалищна стена се прикрепя към шийката по-ниско, отколкото задната, стърчащата шийка отпред е два пъти по-къса, отколкото отзад."

За да получите точен отговор за дължината и състоянието на Вашата шийка отидете на преглед и тя трябва да бъде измерена с трансвагинален ехограф.

# 58
Моят риск за преекламсия наподобява този при първото ви бебе, също съм при Чачева и нищо не е казала, нито тя, нито следящата АГ (Преекламсия преди 34 г.с. 1:794), кръвното е ок, бебето върви напред... Според мен нещо се е объркала следящата, рисковете са доста ниски на фона с първото ви бебче. Или гледа показателя за ретардация може би? При мен той е 1:458.

# 59

Висок риск за прееклампсия преди 34г.с  се води ако е под 1:200 стойността. Аз бях при Патрикова, рискът ми е 1:140 и спада към относително високите, поради което и пия Акард 150 всеки ден. Твоя риск е доста нисък, не се притеснявай. Все пак няма лошо да си следиш кръвното де, все пак тези рискове са само статистически стойности

Общи условия

Активация на акаунт