Термин Март 2025 Тема 2

• 38 253
  • 838
  •   1
Отговори
# 120
Maze_Girl благодаря за линка. Запазвам и у дома имам всичко необходимо за тренировки.
bubole4e_me4e аз съм 16 седмица и от два дни, леко ме подритва. Усещам предимно следобед легнала по гръб или седнала.

# 121
аз съм в 19та седмица вече и отвреме навреме усещам някакви неща в корема, но все още не съм на 100% сигурна дали е бебето Grinning за първи път ми е и не знам какво точно да очаквам като усещане

# 122
Може ли линк към гимнастиката за бременни, моля?

Аз (след като се качи ниската плацента) си се върнах към стандартните ми тренировки с тежести. Просто сега ги правя с 2 гирички по 2 килца (с 1та, т.е 2 кг, ако има по-засилено участие на корема) вместо както преди с 25 кг. Пропускам коремните упражнения и правя подбрани "позволени" многоставни през това време. Гимнастиката за бременни, която имам като онлайн програма също периодично си я пускам. Вкъщи имам всичко нужно - ластици бол, меки йога блокчета, малки гирички и удобна постелка и не искам да рискувам със зали. Отделно гледаме с ММ да се разхождаме в парка почти всеки ден (там навъртяваме между 3 и 7-8 км, а парка ни си има и денивелация). И това е. Каквото такова. Липсва ми бягането и усещането, че корема ми не натиска какво ли не докато се движа, нооо ще се изтрае.
Ето тук е: https://fitbabyhotmama.com/ Има програма за бременни, както и програма за след раждане. Не са скъпи, а треньорката е много добра и с голям опит.

# 123
Аз усещам нещо като гъделичкане или пулсиране отвътре, но дали е бебчето не знам. Някой мама с опит не може ли да сподели, какво е горе долу усещането при движенията на бебето?

# 124
Привет, момичета!

Бяхме писали в предходната тема за йога за бременни. Аз вече посетих веднъж Yoga Vibe, но тази седмица не успях, тъй като дъщеря ми беше хремава и си я оставих вкъщи, да се закрепи.

Колебая се дали да продължа да ходя, тъй като вече навсякъде е пълно с кашлящи и подсмърчащи хора (такъв е сезонът), а на мен ми изписаха имуносупресор (програф 3х1 мг.) тъй като съм с висок имунитет, и се притесняват имунитетът ми да не атакува бебето.

Снощи започнаха да ми изтръпват краката - от спане на лявата или дясната половина, нали не е препоръчително след 18 г.с. да се спи по гръб, заради възможност от притискане на някаква вена, и тази сутрин си намерих много приятно и лежерно видео за домашно разтягане с йога (15 мин. само), което сякаш помогна.

Споделям с вас, в случай на нужда: https://www.youtube.com/watch?v=Ss2tUnAnUtU
@Maze_Girl, благодаря за подробната информация. Как определиха, че имате висок имунитет , за да ви дадат имуносупресор?

# 125
Момичета, като здравословен вариант на сладкото какво консумирате (плодовете са ясни)? Гледах някакви десерти с тиква, но ми се иска да не добавям захар. Имаме мед, но си е захаросана, та от течните сиропи
някоя да е чела какво е ок при нас? Агаве, сироп от фурми, май кленовият ще е най-ок?

# 126
Момичета случва ли ви се да събирате границите на кръвното и да ви прилошава? На последък ми се случа често докато съм права да ми премалее и усещам,че ако не клепнали ще се срина всеки момент.  С вода и захар/бонбони,десертче,захарче,кола или пепси се усвествам/. По принцип преди инвитрото поради повишено кръвно според кардиоложката 126 на 86 ми изписа допегит. Първо беше по 2 половинки сутрин и вечер. Но преди да вляза във втори триместър се застрахова с 3 половинки,тъй като идвало студено време. Дали е от лекарствата? Има ли някой от вас,който не пие лекарства и да му става така?

# 127
Вчера четох за фурмите, понеже си купих сушени, пишеше, че са ок последните 4 седмици преди раждането, улесняват, спомагат и т.н. Та, не знам сироп от фурми, доколко е ок. Аз се отказах да ги ям.

Аз си меря кръвното всеки ден и засега е около 110/70, но го правя все в следобедните часове.

Аз откакто имам кантар, седмица и нещо, съм нагоре с килограм и малко и се стреснах, реших, че ще спра бялата захар и бялото брашно крайно и отведнъж. И сега дъвча едни сушени кайсии. Обременяването беше ок, но ако не взема мерки, следващото като нищо няма да е.

# 128
Здравейте, всички ли правите обременяването с глюкоза?

# 129
Здравейте, всички ли правите обременяването с глюкоза?

За мен лично е много по-щадящо да се пусне един HOMA индекс - съотношение кръвна захар и инсулин. Ако имате инсулинова резистентност не се препоръчва да се прави обременяване

# 130
На мен на първата фетална, тази с БХС, ми казаха, че рискът ми е 1:22 за гестационен диабет заради ИР и СПКЯ отпреди.

Аз недоразбрала, тествах и инсулина на 0, 60 и 120, но реално инсулинът не бил необходим, гледат само кръвната захар, защото всички бременни били малко или много инсулино-резистентни.
Специално отидох в Ендокринологията в Майчин дом, за да ми погледнат резултатите. Казаха ми повторно обременяване в 28 седмица.

Аз се тествах толкова рано заради по-високия риск. До момента не се бях ограничавала кой знае колко, на последните дни забелязвам един растеж на корем, кг, ставам някак по-тежка, и реших, че ще се разделя с рафинираната захар и бялото тесто до края. До момента е ден втори, де. Не съм напреднала особено.

Мисля, че се препоръчва обременяването да е на по-късен етап, след 24-та седмица.

За мен лично обременяването е като парче торта с някаква глюкозна напитка, горещ шоколад, например. Или 2 чаши компот от на бабите. Дето се слагаше по чашка захар. И по-тежки "обременявания" си правят хората понякога.

# 131
Аз това, което възприех от glucose goddess е че като ми се хапва сладко - гледайте да го "облечете" с нещо по-засищащо с протеин и хубави мазнини - плодове с фъстъчено масло или плодове със скир. ( Не че не опуках днес 4 парчета шоколад в пристъп на силен глад, защото бях все по задачи... Но да 😅) Ендокриноложката ми препоръча да направим едно обременяване между 24-та и 28-ма седмица. Килограмите ми и на мен се вдигнаха +1, днес и вчера се тегля по 64 кг. Ама нормално, ще растем 🥹

# 132
  • София
Flor7,

тъй като от известно време правехме опити за второ дете без резултат се насочих към репродуктивен специалист - д-р Стаменов в Надежда. Той направи редица изследвания и накрая имунологична биопсия. Мисля, че след нея заключи, че се касае за много бурен имунен отговор, на всеки опит нещо да се захване, и затова не сме стигали до резултат.
Изписа терапия и като по чудо се получи …

Сега на всеки 3 седмици прави контрола на реакцията на имунитета ми към бебето и коригира медикаментите и дозите.

Привет, момичета!

Бяхме писали в предходната тема за йога за бременни. Аз вече посетих веднъж Yoga Vibe, но тази седмица не успях, тъй като дъщеря ми беше хремава и си я оставих вкъщи, да се закрепи.

Колебая се дали да продължа да ходя, тъй като вече навсякъде е пълно с кашлящи и подсмърчащи хора (такъв е сезонът), а на мен ми изписаха имуносупресор (програф 3х1 мг.) тъй като съм с висок имунитет, и се притесняват имунитетът ми да не атакува бебето.

Снощи започнаха да ми изтръпват краката - от спане на лявата или дясната половина, нали не е препоръчително след 18 г.с. да се спи по гръб, заради възможност от притискане на някаква вена, и тази сутрин си намерих много приятно и лежерно видео за домашно разтягане с йога (15 мин. само), което сякаш помогна.

Споделям с вас, в случай на нужда: https://www.youtube.com/watch?v=Ss2tUnAnUtU
@Maze_Girl, благодаря за подробната информация. Как определиха, че имате висок имунитет , за да ви дадат имуносупресор?

# 133
За момента не са ми казвали за обременяване. Ендокриноложката, искаше още от положителния тест да започна да следя кръвната захар и си я меря по няколко пъти на ден (имаме машинка, защото мъжът ми е в пред диабетно състояние).
От много места чувам за това обременяване , независимо има ли предпоставки за гестационен диабет или не. 

Ако ми кажат, ще го направя, няма да се дърпам. Исках да се допитам и до вас все пак.

# 134
Крисито, и аз съм така от около две седмици. Постоя ли права и ми прималява, и трябва да хапна нещо сладко и да легна за около половин час, за да ми мине. Не е от кръвното, защото се нормализира последния месец. В началото на бременността събирах границите и бях с много ниско кръвно, но пиех и много лекарства. В момента вече съм само на фолиева киселина и в изследванията всичко уж е наред,  така че не знам защо така ми прилошава. Мисля си че може би е от това че бях малко болна преди две седмици, и може би още организмът ми не се е възстановил напълно

Момичета случва ли ви се да събирате границите на кръвното и да ви прилошава? На последък ми се случа често докато съм права да ми премалее и усещам,че ако не клепнали ще се срина всеки момент.  С вода и захар/бонбони,десертче,захарче,кола или пепси се усвествам/. По принцип преди инвитрото поради повишено кръвно според кардиоложката 126 на 86 ми изписа допегит. Първо беше по 2 половинки сутрин и вечер. Но преди да вляза във втори триместър се застрахова с 3 половинки,тъй като идвало студено време. Дали е от лекарствата? Има ли някой от вас,който не пие лекарства и да му става така?

Общи условия

Активация на акаунт