Термин Март 2025 Тема 2

• 38 266
  • 838
  •   1
Отговори
# 135
Днес към 15ч мерих кръвното, бях с 98/74. И ми прилоша буквално в 19ч и директно легнах. Беше смесено чувство и с гадене и болежки в главата. Може да са се изравнили границите след това, но не съм го мерила като ми прилоша понеже уреда не е в нашата къща, а нямах сили да отида до съседната за да видя стойностите.

# 136
Flor7,

тъй като от известно време правехме опити за второ дете без резултат се насочих към репродуктивен специалист - д-р Стаменов в Надежда. Той направи редица изследвания и накрая имунологична биопсия. Мисля, че след нея заключи, че се касае за много бурен имунен отговор, на всеки опит нещо да се захване, и затова не сме стигали до резултат.
Изписа терапия и като по чудо се получи …

Сега на всеки 3 седмици прави контрола на реакцията на имунитета ми към бебето и коригира медикаментите и дозите.

Привет, момичета!

Бяхме писали в предходната тема за йога за бременни. Аз вече посетих веднъж Yoga Vibe, но тази седмица не успях, тъй като дъщеря ми беше хремава и си я оставих вкъщи, да се закрепи.

Колебая се дали да продължа да ходя, тъй като вече навсякъде е пълно с кашлящи и подсмърчащи хора (такъв е сезонът), а на мен ми изписаха имуносупресор (програф 3х1 мг.) тъй като съм с висок имунитет, и се притесняват имунитетът ми да не атакува бебето.

Снощи започнаха да ми изтръпват краката - от спане на лявата или дясната половина, нали не е препоръчително след 18 г.с. да се спи по гръб, заради възможност от притискане на някаква вена, и тази сутрин си намерих много приятно и лежерно видео за домашно разтягане с йога (15 мин. само), което сякаш помогна.

Споделям с вас, в случай на нужда: https://www.youtube.com/watch?v=Ss2tUnAnUtU
@Maze_Girl, благодаря за подробната информация. Как определиха, че имате висок имунитет , за да ви дадат имуносупресор?
[/quote

Благодаря за отговора! Радвам се, че се е установил проблемът, явно терапията е дала резултати!

# 137
Здравейте, всички ли правите обременяването с глюкоза?

За мен лично е много по-щадящо да се пусне един HOMA индекс - съотношение кръвна захар и инсулин. Ако имате инсулинова резистентност не се препоръчва да се прави обременяване

Аз дъм с ИР и ми казаха задължително обременяване в 24 г.с

Аз не съм боледувала пък ми се случва вече няколко пъти. Вчера ми се случи пред еконт и изкарах акъла на всички,че усетих,че ми пречерня и клекнах. Та ме обливаха с вода даваха ми да пия сложиха ме да седна. Дадоха ми едно корни и се усвестих.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 06:25 от Krisito32

# 138
Момичета имам един въпрос. Похапвате ли си шпекови салами, пушени и т.н? Чух че не можело да се яде.

# 139
Аз си позволявам колбаси, само ако са преминали термична обработка. В омлет например, като първо оставям само колбаса в тигана да се запече.
Момичета имам един въпрос. Похапвате ли си шпекови салами, пушени и т.н? Чух че не можело да се яде.

# 140
По принцип колбаси като шпекови салами, шунки, кренвирши са варени и не би трябвало да има проблем да се хапват от гледна точка носителство на някакви зарази.
Но пак ако човек иска да е сигурен може да си ги минава още един път през някаква обработка.
Аз хапвам след обработка луканки, пастърма и суджуци, защото те са сурово сушени.
Четете какво пише на етикета.
Мен повече ме притесняват суровите плодове и зеленчуци. Лекарката ми препоръча да ям в големи количества и аз ги обичам принципно. Но знам че при недобре измити такива е много по опасно да се хване нещо. Та....вие как ги обработвате, аз ги мия с вряла вода, но не знам дали е достатъчно.

# 141
tsgeo28 💯 % е това усещането.
Чувства се като балонче с газ, бълбукане. 😊🙃🦶🐾
Колбаси ям рядко сурови, но гледам предимно термична обработка да минат. 😋

Аз усещам нещо като гъделичкане или пулсиране отвътре, но дали е бебчето не знам. Някой мама с опит не може ли да сподели, какво е горе долу усещането при движенията на бебето?

# 142
Аз по етикета се ориентирам и ако пише сурово-пушен/сушен и тн, ги запичам/на тост. Ако пише варено-нещоси си го консумирам директно. По едно време имах много силен крейвинг за филия с лютеница и шпек Бургас и тогава видях, че той е варен.
За зеленчуците и плодовете - лятото като хапвахме повече домашни неща, си ги киснех във вода със оцет/сода и измивах добре, сега честно казано малко ме домързява да ги накисвам. Не ям марули и подобни, те са по-тегави за почистване,  та ако ми се дояде бих ги накиснала.

Редактирам се да се включа с питане - започнахте ли да купувате неща за бебето вече?
Ние започнахме освежителен ремонт на апартамента, в който смятаме да се нанесем, защото има една стая допълнителна, и вече се оглеждам доста и обмислям какво и как да позиционираме в бъдещата детска стая.
Ще купувате ли шкафове-повивалници? Въобще вие как сте си планирали пространството за бебето? 😊

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 13:51 от fearless

# 143
  • София
rozi4ka222 ,

Аз ги накисвам във вода за 15-Тина мин., ако са за директна консумация, след това ги измивам хубаво с топла вода и си имам отделна гъба, която ползвам само за миене на плодове и зеленчуци. Сменям я през 2-3 дни.

По принцип колбаси като шпекови салами, шунки, кренвирши са варени и не би трябвало да има проблем да се хапват от гледна точка носителство на някакви зарази.
Но пак ако човек иска да е сигурен може да си ги минава още един път през някаква обработка.
Аз хапвам след обработка луканки, пастърма и суджуци, защото те са сурово сушени.
Четете какво пише на етикета.
Мен повече ме притесняват суровите плодове и зеленчуци. Лекарката ми препоръча да ям в големи количества и аз ги обичам принципно. Но знам че при недобре измити такива е много по опасно да се хване нещо. Та....вие как ги обработвате, аз ги мия с вряла вода, но не знам дали е достатъчно.

# 144
Аз просто ги измивам по-старателно и беля всичко което е от магазина/пазара, само на което знам произхода го ям с корите. Марули много рядко ям и то когато са в сезон, след старателно накисване и измиване.
Колкото до колбасите - от години не ям кренвирши, биренки и подобни. Обаче най странното е че преди 2-3 седмици много ми се дояде филия с масло и салам Камчия, та цяла седмица почти карах само на това.
Страни неща се случват по време на бременността Simple Smile

# 145
Нищо не съм купувала и няма да купувам още, защото в къщата, където живеем ни е тясно вече. От 2 години строим нова къща, в момента измазват стените, скоро ще правят и пода и лека-полека започваме да обзавеждаме. Планът е до раждането на бебето да се преместим. Ще местим доста багаж, така че покупките за бебето ще ги оставя за накрая. Но както знаете ми е трета бременност и макар че предните две бременности бяха отдавна, мисля, че ще съм много бърза в пазаруването.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 18:00 от Bibi85

# 146
Аз не смея нищо да купувам все още предвид високия ми риск от спонтанен аборт. Планирала съм го за след нова година, когато ще са една идея по-сигурни нещата, но планът ми е да съм набелязала предварително какво искам и да избегна лутането в последния момент.  Сякаш вече се спряхме на количка и остава само да я пробваме в някой магазин.

# 147
Относно покупки - мисля декември да започна с по-сериозното оглеждане, а след нова година да купуваме. Като цяло претенции нямаме, но мен ме притеснява избора за количка. Искам да е сравнително лека и да е колкото е възможно компактна като се сгъне - струва ми се мисия невъзможна Simple Smile

# 148
Здравейте, от днес съм в 17г.с. Втора бременност ми е, като разликата ще им е година и шест месеца. Първият път ни отне доста време, а сега стана изневиделица 😅 До сега имах три прокървявания, последно се видя тромб, от който и месец могло да се чистя. Не мога да вдигам дъщеря ми и от това ми е доста криво. Първата бременност беше екшън и имах скъсяване на шийката, казаха ми, ме и сега може да се повтори. За това майка ми взе майчинството, за да ми помага. Имам много притеснения и ми е доста нервно и този път🙃 Но ще си чакам щастливия Мартенски финал. Ще се радвам до тогава да си обменяме опит и да си споделяме трепетите❤

# 149
Здравейте момичета Simple Smile искам само да споделя впечатления от йогата за бременни в студио Naya. Намира се близо до Южния парк, в Гоце Делчев и има места за паркиране около блоковете. Практиката поне във вторник е от 18:30 и е доста удобно за работещите Simple Smile Мацката, която води практиката е изключително симпатична и също бременна. Приемат и карти Мултиспорт. Оставям линк, ако има и други желаещи. https://book.yoganaya.net/calendar/public

Общи условия

Активация на акаунт