Термин Март 2025 Тема 2

• 38 364
  • 838
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета, да попитам някой има ли опит и обмислял ли е съхранение на стволови клетки?

# 151
Аз мисля да го пропусна. За нас лично беше решаващ фактор това, че нямаме фамилна обремененост за заболявания, които най-често се третират със стволови клетки (левкимия, Ходжкинс и тн). Да чукам на дърво, разбира се.

Бяхме ходили на Училище за родители и там имаше представители на future health, които обясняваха по-подробно, а и като цяло вероятно на която и от известните фирми позвъните, ще ви дадат информация. Една позната споделяше, че е решила да дари в Александровска болница стволови клетки.

# 152
И ние много се чудихме, но около нас всички, които бяха правили големи проучвания по въпроса, ни посъветваха да не си даваме парите.

Имам въпрос относно третата ФМ. С първата бременност я правих, като сега с втората се чудя има ли смисъл, защото то вече всичко си се видя добре. Някоя от вас да я е пропускала?

# 153
И ние много се чудихме, но около нас всички, които бяха правили големи проучвания по въпроса, ни посъветваха да не си даваме парите.

Имам въпрос относно третата ФМ. С първата бременност я правих, като сега с втората се чудя има ли смисъл, защото то вече всичко си се видя добре. Някоя от вас да я е пропускала?
Ние ще я пропуснем. Казаха ни, че не е необходима. За сметка на това ще идем на ехокардиография за наше си спокойствие.

# 154
Къде ще отидете на ехокардиография и при кого?

# 155
Къде ще отидете на ехокардиография и при кого?
В Марковс имаме час за 29ти - при др. Василева.
Този месец ми се събраха всички прегледи на света. Grinning Втора ФМ, при следящата лекарка, при Зебрите за първа консултация и ехокардиографията. Grinning

# 156
Момичета, някоя имала ли е някога зацапване във втори триместър (5 месец) и какво се е случило? Принципно си имам млечно течение, микробиологията е чиста, но миналата седмица ми се стори, че на превръзката към течението имах и точка кафеникаво. След като я смених нищо, на салфетката нищо, чак се зачудих дали не си внушавам, бях си на редовен преглед след това и всичко уж ок, но ето днес пак същата ситуация. Толкова е нищожно, че не мога да го нарека зацапване, но ме тревожи и пак на салфетката нищо.
Нормално ли е понякога да има такова нещо, знаете ли, седи като част от останалото?

# 157
Момичета, някоя имала ли е някога зацапване във втори триместър (5 месец) и какво се е случило? Принципно си имам млечно течение, микробиологията е чиста, но миналата седмица ми се стори, че на превръзката към течението имах и точка кафеникаво. След като я смених нищо, на салфетката нищо, чак се зачудих дали не си внушавам, бях си на редовен преглед след това и всичко уж ок, но ето днес пак същата ситуация. Толкова е нищожно, че не мога да го нарека зацапване, но ме тревожи и пак на салфетката нищо.
Нормално ли е понякога да има такова нещо, знаете ли, седи като част от останалото?

на мен лично не ми се е случвало, но на твое място бих се консултирала с АГ.. просто за лично спокойствие, може да не е нищо притеснително

# 158
Здравейте, дами! След втора ФМ с бебока всичко е наред 😊 Казаха че е 10% възможно да не мога да родя по естествен път, защото плацентата била частично върху шийката, но в 32-ра седмица пак ще гледат. Лекарката обясни че при издуване на плацентата, е вероятно да се измести… каза също, че може да имам зацапване ако се измести и да не се притеснявам. Някой да е имал подобен опит?

Също започна да ми става много тежко след ядене. На някой друг да му е тежко с дишането? Кръвното ми беше Ок, но се притеснявам да не развия нещо сериозно…

# 159
Moonshinee и аз усещам от време на време тежест след ядене и обикновено се задъхвам, дори като говоря, та на почивки, по бавно.

А аз съм решила на всички ФМ да ходя + бъбреците, защото с първата бременност родих с прееклампсия, заради тях. Бях подута като балон, и сега съм на режимно хранене.

# 160
Ще се радвам, ако споделиш режима на хранене 😊 И аз бях мнооого подута ( особено носа ми 😂😅) с каката, но не се стигна до прееклампсия, та сега ми се ще целенасочено да работя по превенция 😊

Moonshinee и аз усещам от време на време тежест след ядене и обикновено се задъхвам, дори като говоря, та на почивки, по бавно.

А аз съм решила на всички ФМ да ходя + бъбреците, защото с първата бременност родих с прееклампсия, заради тях. Бях подута като балон, и сега съм на режимно хранене.

# 161
Здравейте, дами! След втора ФМ с бебока всичко е наред 😊 Казаха че е 10% възможно да не мога да родя по естествен път, защото плацентата била частично върху шийката, но в 32-ра седмица пак ще гледат. Лекарката обясни че при издуване на плацентата, е вероятно да се измести… каза също, че може да имам зацапване ако се измести и да не се притеснявам. Някой да е имал подобен опит?

Също започна да ми става много тежко след ядене. На някой друг да му е тежко с дишането? Кръвното ми беше Ок, но се притеснявам да не развия нещо сериозно…
Аз започнах с ниска плацента върху шийката - на първа ФМ ми каза да не го мисля засега, забрани натоварване, секс и дълго стоене на крака, и каза да почакаме да видим. Сега на втората се е качила изцяло. Още е предна, но си е нормална вече. Като нараства матката изотдолу се избутва и плацентата нагоре. Това може да стане по-рано (при мен между 18-21 седмица някъде) или след 30-32 седмица. Впрочем наистина имах зацапване, стреснах се, отидох на следящата ме лекарка и тя каза, че е мръднала 2 см нагоре, но още си е ниска. И после се доизкачи без повече зацапвания.

# 162
Аз със ново 20 - май ще имам разширени вени, другата седмица ще посетя ангиолог, изпратих й снимки на сините дето за една вечер се появиха и каза, че трябва да направим доплер. Някоя от вас ползва ли компресивни чорапи или нещо по този повод, други съвети срещу тях ще са супер?

# 163
На мен пък почна лек оток на глезените. Още ходя на работа и съм на стол. Опитвам се да ги вдигам,но не е като да си полегнеш. Лягам си вечер и сутринта го няма. На някой случвало ли му се е?

# 164
  • София
Аз приемах Флебодия до 16 седмица, заради “чупливи” вени с намален тонус. Беше изписано от ангиолог.

Като съвет от личен опит за превенция при висок потенциал за развитие на разширени вени мога да дам хладки душове. Също и леки упражнения за подобряване на тонуса на краката. Когато е възможно, повдигайте ги на високо за 10-тиня мин. поне след дълга разходка, и носете удобни обувки.

Общи условия

Активация на акаунт