Термин Март 2025 Тема 2

• 38 570
  • 838
  •   1
Отговори
# 225
Аз също имам болка в слънчевия сплит, като и аз имам често киселини. Боли ме също вдясно на слънчевия сплит, началото на ребрата и ме боли там сякаш е натъртено. Тази болка ми е позната с предните бременности и точно там ме болеше от бебето , защото ми натискаше ребрата, но това беше чак към 7-8-ми месец. Тогава ми се появиха и киселините, а сега се чудя защо толкова отрано ме почнаха болките и киселините. Знам, че плацентата ми е някъде горе и явно се притиска нещо. Доста неприятна е тази болка, особено, ако стоиш по-дълго седнал, а съм едва по средата на бременността.

# 226
Момичета имате ли болки в областта ниско долу и в кръста, от вчера ги имам и почнах леко да се притеснявам, миналата седмица бях на лекар...

Когато усетите това неразположение легнете, ако имате възможност и опипайтеу корема си, ако е твърд значи са контракции.

# 227
Аз от неделя имах силни болки точно под пъпа и беше твърдо на допир - като мускулна треска. Доста неудобно като ставам, като се движа и въртя. На no-spa съм от няколко дни и не усещам болка почти вече. Чувството е едно дърпане странно.

# 228
Аз от неделя имах силни болки точно под пъпа и беше твърдо на допир - като мускулна треска. Доста неудобно като ставам, като се движа и въртя. На no-spa съм от няколко дни и не усещам болка почти вече. Чувството е едно дърпане странно.

Да, или се едно болката се събира в една точка и после се отпуска.
Аз също съм на магнезий и но шпа.

# 229
Аз също имам болка в слънчевия сплит, като и аз имам често киселини. Боли ме също вдясно на слънчевия сплит, началото на ребрата и ме боли там сякаш е натъртено. Тази болка ми е позната с предните бременности и точно там ме болеше от бебето , защото ми натискаше ребрата, но това беше чак към 7-8-ми месец. Тогава ми се появиха и киселините, а сега се чудя защо толкова отрано ме почнаха болките и киселините. Знам, че плацентата ми е някъде горе и явно се притиска нещо. Доста неприятна е тази болка, особено, ако стоиш по-дълго седнал, а съм едва по средата на бременността.

Да тъпа болка,но при мен е при свиване,ставане.Даже не мога и да определя точно къде е над ребрата някак.

# 230
Момичета, някой да е имал завишени чернодробни ензими ( ACAT, AЛАТ)

# 231
моите досега не са изследвани Sad

# 232

Да имах доста завишени резултати, стреснах се и отидох на гастро. Пуснах нови + изследвания за хепатити. Куриозно но този път АСАТ и АЛАТ са ми в норма две седмици по-късно, а не съм имала лечение. Аз го отдавам или на утрогестана или на грешка в лабораторията.

# 233
Аз Simple Smile Завишаването не е голямо и докторът каза само да ги наблюдаваме, т.е. за следващия преглед след месец пак да ги пусна. Аз съм инвитро и каза, че може вследствие на хормоните, които съм приемала да е.

# 234
Здравейте, да се представя и аз в 19 гс съм. Тази седмица ми пуснаха изследвания AFP и съм крайно притеснена. На някой правили ли са такива изследвания и какви са стойностите?
Коментирах с проследяващия, трябва да изчакаме и да направим пак след 2 седмици, БХС и ранната фетална ми бяха ок и всичко в норма. Има ли място за тревоги според вас?

# 235
Здравейте, да се представя и аз в 19 гс съм. Тази седмица ми пуснаха изследвания AFP и съм крайно притеснена. На някой правили ли са такива изследвания и какви са стойностите?
Коментирах с проследяващия, трябва да изчакаме и да направим пак след 2 седмици, БХС и ранната фетална ми бяха ок и всичко в норма. Има ли място за тревоги според вас?

Здравейте, референтните стойности за бременни са различни ( по- високи), пише и че след 13 -та седмица този маркер се повишава, а пика си достига в 30-та седмица. Има тема в тази страница, специално за този маркер, потърсете я: AFP - Алфа-Фетопротеин, завишен туморен маркер при бременност

# 236

Здравейте, референтните стойности за бременни са различни ( по- високи), пише и че след 13 -та седмица този маркер се повишава, а пика си достига в 30-та седмица. Има тема в тази страница, специално за този маркер, потърсете я: AFP - Алфа-Фетопротеин, завишен туморен маркер при бременност

Нищо не намирам, колкото и да ровя. Намерих само една тема с 3 коментара и това е. А си умирам от притеснения, дори не успях да спя 😔

# 237
Моите бяха завишени и продължаваха да се покачват след началото на терапията. Стигнаха до 7 пъти над нормата. При мен причината беше, че имах завишени NK клетки и приемах кортикостероиди, които подтискаха имунната система. Така клетките вместо да атакуват бебето, се бяха насочили към дроба. Приемах трансметил около месец и сега трябва пак да пусна изследвания.

# 238
Аз вчера бях на втора фетална, по календар съм в 20 + 4 г.с., но бебето отговаря на 22 седмица. Лекарката каза, че всичко му е наред, пу, пу.
Но това избързване нормално ли е, то и на първата, когато беше БХС, беше със седмица напред. Явно си върви по-големичко, но все пак малко се притеснявам.

# 239
Аз вчера бях на втора фетална, по календар съм в 20 + 4 г.с., но бебето отговаря на 22 седмица. Лекарката каза, че всичко му е наред, пу, пу.
Но това избързване нормално ли е, то и на първата, когато беше БХС, беше със седмица напред. Явно си върви по-големичко, но все пак малко се притеснявам.

Щом лекарката ти казва, че всичко е наред, значи всичко е наред. Както моята лекарка - важното е да не изостава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт