Термин Март 2025 Тема 2

• 38 621
  • 838
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, снощи ми се счупи зъб, но за сега нямам болки и днес още се чудех дали да потърся зъболекар, тъй като това е един от най-неприятните за мен моменти и винаги, когато се стигне до срещата със зъболекар държа да ми сложат упойка, в противен случай просто е невъзможно да се работи. Имам голям праг на болка, просто от дете съм с психична травма от тези посещения. Въпросът ми е възможно ли е и колко безопасно е да се правят пломби, зъболечение и други интервенции по време на бременност
И още един въпрос ме притеснява. Винаги на ЖК ми мерят кръвното и то е 120/80 винаги, но от няколко дни съм с главоболие и меря кръвно като долната си е все около 80 но горната варира от 130 до към 155. Гледам да съм в покой 10тина Мин преди да измеря, не се ядосвам, мисля че няма външен фактор. Има ли и други с такова кръвно и какво смятат лекарите. Чак другата седмица съм на доктор, а не знам до колко е редно да му звъня, за да питам това.

Консултирай се с кардиолог, аз се следя всеки месец и пия 3 по 1/2 допегит за претенция. Заради риск от преклампсия. Инвитро,на 39 и с близнаци. Поддържам го около 110 на 65-70 и ми е супер. Докторите казват супер е така.

# 691
+1 за това да информираш за кръвното.
За зъболекар - аз този уикенд ходих за почистване и рутинен преглед. Коментирах с моята АГ и със самите зъболекари - най-удачно е при нужда от интервенция да се случи точно по време на 2ри триместър и също имат упойки при необходимост, които са окей за бременни. Попитай и твоите следящи + зъболекари какво ще те посъветват спрямо седмицата, в която си.

# 692
Благодаря момичета Hug
Някоя от вас пускала ли е белтък в урината, интересува ме дали има нещо специфично или обикновена проба.
Може ли да споделите как вървят като размери вашите бебчета в 25-26 седмица

# 693
Здравейте, сладки дами🤗

Аз пък ще отворя една тема табу, а именно секса по време на бременност😁
Бременна съм в 24г.с. Чувствам се перфектно до момента и изпитвам голямо желание за секс🫣🤭, но таткото го е страх... Чул че след 5м, не било добре да се практикува. Аз пък съм на мнение, че щом ми е хубаво и няма дискомфорт всичко е наред.
Не сме правили поне от месец... Винаги е бил внимателен откакто съм бременна и не е имало проблем или някакви болки.
И само да спомена, че в никакъв случай не си мисля че ми изневерява и затова не иска. Не е така! Много е загрижен за мен и го прави с цел аз и бебчо да сме добре.

Ще се радвам да прочета и вашите гледни точки😇

# 694
Здравейте, сладки дами🤗

Аз пък ще отворя една тема табу, а именно секса по време на бременност😁
Бременна съм в 24г.с. Чувствам се перфектно до момента и изпитвам голямо желание за секс🫣🤭, но таткото го е страх... Чул че след 5м, не било добре да се практикува. Аз пък съм на мнение, че щом ми е хубаво и няма дискомфорт всичко е наред.
Не сме правили поне от месец... Винаги е бил внимателен откакто съм бременна и не е имало проблем или някакви болки.
И само да спомена, че в никакъв случай не си мисля че ми изневерява и затова не иска. Не е така! Много е загрижен за мен и го прави с цел аз и бебчо да сме добре.

Ще се радвам да прочета и вашите гледни точки😇
С първата ми бременност до последно правихме редовно секс, но сега с втората имах отлепване в първите седмици, след това забрана за секс, после докторите казваха Ами  пазете се, каквото и да означава и така нищо не сме правили вече месеци, на мен лично много ми липсва, но пък в момента приоритет е бебчо да е добре.
Аз съм за секса по време на бременност, ако няма противопоказания и ако и двамата се чувствате добре Blush

# 695
Някой беше питал за обиколка на корема. Аз съм 25+6 и съм 111 см. 11 кг. Отгоре с близнаци.
За секс за съжаление от ден едно ни го забравиха. Думите на докторкята бяха "не е желателно,вие си преценете" и не сме рискували. Все пак бебетата са ни по-важни. Иначе съм имала мокри сънища и като се събудя и съм уплашена да не им е станало нещо. Но бяха в началото. Сега вече привикнах.

# 696
  • Сливен
Здравейте, снощи ми се счупи зъб, но за сега нямам болки и днес още се чудех дали да потърся зъболекар, тъй като това е един от най-неприятните за мен моменти и винаги, когато се стигне до срещата със зъболекар държа да ми сложат упойка, в противен случай просто е невъзможно да се работи. Имам голям праг на болка, просто от дете съм с психична травма от тези посещения. Въпросът ми е възможно ли е и колко безопасно е да се правят пломби, зъболечение и други интервенции по време на бременност
Здравей, аз също имах проблеми със зъбите. Даже не ми е за първи път. С всяка бременност някой зъб се разпада. А ми е трета. В края на 5ти месец адски ме заболя зъб. И посетих зъболекар в деня, в който влязох в 6ти. Той ми сподели, че е хубаво да се ходи на преглед между 4-6 месец, за да не възникнат проблеми. При мен се оказа пулпит и лечението не можеше да се отложи.  След малко съм на второ посещение. Сложи ми упойка, но каза, че е по- лека и няма проблем при бременност. Отделно имам и друг счупен, но при него ще се прави коронка след като родя. Не ме боли, явно е умъртвен. Не трябва да се отлага посещение, защото има много време до раждането и нито можем да пием обезболяващи и да търпим и други болки. Важното е да се довериш на зъболекаря и дано знае какво прави.

# 697
Аз имам въпрос към майките, вече с едно дете до възраст 2г. Как планирате за новото бебе да спи след шестия месец? Нашето жилище е уж голямо, но в реалност да опънем две кошари една до друга... няма да е много ок. До спалнята ни, в стаята има място само за кошче и там ще спи малкият до 6-тият си месец. През това време голямото дете ще бъде вече на 2, 8 някъде, но все още ще му е рано да спи в, да кажем, нормално легло. За по-нататък планираме двуетажно легло, но за толкова малко дете... Две кошари една до друга не мога да си го представя...
А, уж хола ни е огромен...

# 698
За секса - благородно завиждам на двойките, на които не е забранен (на мен ми е). Аз съм ЗА, ако няма проблеми и двамата партньори се чувстват добре, и е разрешено от лекар.

# 699
Здравейте! И на мен ще ми бъде полезно майки с 2 или повече деца с разлика във вързрастта и пола как са решили въпроса със съвместяването им в една стая. Моето дете в момента е на 5 години. Бебето ще спи при нас до половин, една година. Иска ми се да го преместя в детската стая. Място има. Но и аз много се чудя как ще разположа обзавеждането? Как ще обитават една стая две деца с разлика във възрастта от 6 години и то от различен пол в една стая?

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 09:56 от mazurka

# 700
И моите деца ще се живот и здраве с 6 години разлика и от различен пол. И ние умуваме как да организираме пространството сега в началото и след това.

# 701
Момичета, преди време имаше идея да си органзираме Secret Santa. Събраха ли се желаещи, ще се организираме ли?

# 702
  • Сливен
Здравейте! И на мен ще ми бъде полезно майки с 2 или повече деца с разлика във вързрастта и пола как са решили въпроса със съвместяването им в една стая. Моето дете в момента е на 5 години. Бебето ще спи при нас до половин, една година. Иска ми се да го преместя в детската стая. Място има. Но и аз много се чудя как ще разположа обзавеждането? Как ще обитават една стая две деца с разлика във възрастта от 6 години и то от различен пол в една стая?
Здравей, бебето като се роди( момиче), каката ще е на 14, баткото лятото ще прави 6. В момента двамата делят детска стая. Преди да се появи дете 3, умувахме да дадем на каката спалнята, когато стане в 8 клас ( в момента е в 7ми). Спалнята ни е много малка- няма и 9 квадрата. В момента има голямо легло, кошара и едно нощно шкафче. Но за съжаление ще почака още една година. Ние с мъжо явно ще спим в хола, а бебето когато стане на година и нещо ще го пратим при баткото, каката ще вземе спалнята. Ще са различен пол, но нямаме друга алтернатива.

# 703
Относно секса - ние в първия триместър правихме, макар много малко, че аз бях като ударена с лопата + пишкането през 10 мин леко ми разваляше еротиката. 4-5 месец твърдо ни забраниха заради ниска плацента, но все пак успяхме 2-3 пъти мноооооого внимателно. В 6ти месец плацентата се вдигна и подновихме пак мнооого внимателно и сега в 28+4 гс се надявам да успеем до края - и по малко да е, пак е нещо. Да не сме съвсем валат. Grinning Но то се видя, че през тази бременност няма да съм тигрицата, каквато дават по филмите, какво да се прави. Тооо бързо се видя, че като цяло това, което дават по филмите (камо ли в ИГ) е далеч от това, което е. Grinning

# 704
Кас сте с подготвителните контракции.Аз от сутринта съм с постоянно стягане и отпускане.Малко се притеснявам и се чудя дали да не отскочим до болницата

Общи условия

Активация на акаунт