Термин Март 2025 Тема 2

• 38 627
  • 838
  •   1
Отговори
# 675
На мен пък АГ ми предписа Биозин Мама 2*1. А ако има болен около мен да удвоя дозата.

# 676
Ако си болна или има болни около теб 10 дни 2 пъти по 1 таблетка, след 10-ти ден по 1.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 16:07 от Bibi85

# 677
Аз си следя кг, но не се вманиачавам, даже и сладко си похапвах, но... като се оказа, че рязко качих 4 кг за няма и месец се притесних, да, пуснах изследвания, правих ОГТТ и сега си чакам консултацията с ендокринолог. Притесних се и то най-вече, защото не очаквах да ми е паднал толкова единия щитовиден хормон...и сега като чета си обяснявам и рязкото качване на кг, и косопада...но да видим доктора какво ще каже и дали ще трябва режим. Директно ограничих сладкото и бялото брашно, защото знам ли, може да се окажа и с гестационен диабет, и с хипофункция и така... а може да се окаже, че резултатите са нормални за бременните... Аз принципно си имам проблеми с щитовидната, макар и нищо да не пия, та не съм критерии.
Следенето за мен е препоръчително🍀 стига да не се филмираш прекалено.

А щитовидната аз знам,че при бременност ТСХ трябва да е под 1.

При правене на опити за бебе трябва да е под 2, първия триместър до 2/2,5, втория и третия до 3/3,5

# 678
Благодаря за включванията, момичета💐 tsh ми е ок почти 1-ца, но фт4 е ниско и под норма, което е странно. Чакам си консултацията при д-р Начев, засега каза без лекарства.🍀

# 679
Момичета, поради какви симптоми ви изследват щитовидната жлеза?

# 680
На мен във връзка с инвитро процедурите ми изследваха всички хормони, включително и тези на щитовидната жлеза и се оказах с почти на горна граница. А трябваше да е около 1ца и ми предписаха лекарства и за това. В момента ендокринолога ме следи да не качвам TSH над 2.5. Иначе при нормална бременност и без оплаквания едва ли щях да ги следя. Нямам Хашимото или друго заболяване.

# 681
При проблемно забременяване се изследва. При нас понеже няколко месеца не се получаваше си самоназначих тези изследвания. Имаше тема с витамини и изследвания, които е добре да проверим преди забременяване. Имах някои дефицити, TSH беше съвсем малко над нормалната граница. С добавки оправих всичко в норма.
Иначе с предните двв бременности нито съм ги проверявала, нито лекаря ми ги е пускал. Обикновено си има и симптоми.

# 682
В мен ми го назначи кардиолог, който ме следи.

# 683
Вярно, ММ го изследваха, при това от репродуктивен ендокринолог, защото и ние имахме проблеми, но те бяха само при него.
Аз питах, защото напоследък имам странен дискомфорт в областта на щитовидната, но го отдавам на студа... Не съм го споделяла с лекари, но ме притеснява че все нямам енергия. Според АГ е просто липса на желязо...

# 684
Аз си имам възел и затова си следя, макар досега да не съм имала проблем с хормоните, цялото семейство сме така, отделно съм и инвитро.

# 685
И при мен бяха назначени да изследваме от репродуктивни специалисти, при мен се оказа леко завишен преди бременността и затова досега следих на 4 седмици, а другата седмица ще са около 6 седмици от предишните, изчаквах да комбинирам със назначените от АГ изследвания и да пусна наведнъж.

# 686
На мен пък изследването на тсх ми го назначиха още на първите кръвни след констатиране на бременността, без да съм имала някакви проблеми и оплаквания. Предполагам всеки лекар процедира различно Simple Smile

# 687
Здравейте, снощи ми се счупи зъб, но за сега нямам болки и днес още се чудех дали да потърся зъболекар, тъй като това е един от най-неприятните за мен моменти и винаги, когато се стигне до срещата със зъболекар държа да ми сложат упойка, в противен случай просто е невъзможно да се работи. Имам голям праг на болка, просто от дете съм с психична травма от тези посещения. Въпросът ми е възможно ли е и колко безопасно е да се правят пломби, зъболечение и други интервенции по време на бременност
И още един въпрос ме притеснява. Винаги на ЖК ми мерят кръвното и то е 120/80 винаги, но от няколко дни съм с главоболие и меря кръвно като долната си е все около 80 но горната варира от 130 до към 155. Гледам да съм в покой 10тина Мин преди да измеря, не се ядосвам, мисля че няма външен фактор. Има ли и други с такова кръвно и какво смятат лекарите. Чак другата седмица съм на доктор, а не знам до колко е редно да му звъня, за да питам това.

# 688
Аз също не притеснявам лекаря си, но за толкова високо кръвно не бих отлагала. Може да е доста опасно и тряжва да се вземат мерки. Аз въпреки, че съм с ниско кръвно (горна граница 80-90)  средно, от началото пия по половин коринфар превантивно.

# 689
За кръвното, информирайте АГ. Когато е високо е проблем.
За зъболекаря, когато говорих с моята АГ, каза че не е препоръчително упойки и никакви болки. Ако е наложително да отида, един час преди манипулацията да пия 1 парацетамол,  и половин час преди зъболекаря - 1 нош-па.
Записала съм час за другата седмица, защото определено имам болки в зъба при хранене и трябва пломба да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт