Термин Март 2025 Тема 2

• 38 456
  • 838
  •   1
Отговори
# 735
Нямах никакви оплаквания, освен по - тъмен цвят на урината, което го отдавах на бременността.
Много се изненадах, затова и урокултурата я направих в различна лаборатория, за да сравня да няма разлика между двете, но резултата се потвърди.....
След това като четох за тези уроинфекции се оказа, че често при бременност се касае за т.нар. безсимптомна  Бактериурия и че може да има растеж без изразени симптоми, но въпреки това е добре да се проведе терапия.
Надявам се да са се изчистили или поне да са намалели. Сега продължавам алтернативно с 2х1 неоренал и после ще включа сироп феминела урофорте поне още месец след антибиотика.
Истината е, че и преди съм имала проблем точно с тази бактерия, та тя явно си има колонии в мен, които не са изчезнали съвсем, реално антибиотика не изчиства всичко от бактерията, тя си създава колонии които се закрепят трайно и при понижен имунитет или други фактори се активира пак. Та....явно ще си я влача тази бременност, но поне се надявам да я държа в някакъв контрол, че не мисля че е безоспасна.
Но вие трябва да разберете каква е бактерията която се изолира при вас и на какъв медикамен е чувствителна, след това от тези групи на които е чувствителна ще ви изберат такива лекарства които са подходящи при бременност.

# 736
Нямах никакви оплаквания, освен по - тъмен цвят на урината, което го отдавах на бременността.
Много се изненадах, затова и урокултурата я направих в различна лаборатория, за да сравня да няма разлика между двете, но резултата се потвърди.....
След това като четох за тези уроинфекции се оказа, че често при бременност се касае за т.нар. безсимптомна  Бактериурия и че може да има растеж без изразени симптоми, но въпреки това е добре да се проведе терапия.
Надявам се да са се изчистили или поне да са намалели. Сега продължавам алтернативно с 2х1 неоренал и после ще включа сироп феминела урофорте поне още месец след антибиотика.
Истината е, че и преди съм имала проблем точно с тази бактерия, та тя явно си има колонии в мен, които не са изчезнали съвсем, реално антибиотика не изчиства всичко от бактерията, тя си създава колонии които се закрепят трайно и при понижен имунитет или други фактори се активира пак. Та....явно ще си я влача тази бременност, но поне се надявам да я държа в някакъв контрол, че не мисля че е безоспасна.
Но вие трябва да разберете каква е бактерията която се изолира при вас и на какъв медикамен е чувствителна, след това от тези групи на които е чувствителна ще ви изберат такива лекарства които са подходящи при бременност.

А тъмната урина през целия ден ли я имахте или само сутринта?

# 737
Ами особено е оцветена сутрин, после малко се нормализира, но честно казано не пиех и много вода. Това също благоприятства разрасртването на гадините. Сега се старая да пия повече вода, но пак сутрин е доста тъмна урината и затова си мисля че не са изчистени още.
Миналата бременност борех гъбички, тази ще са е-коли. Е, не е късно и гъбички да се включат Grinning
Пуснете урокултура, като спазвате стриктно правилата за събиране на стерилна урина. А защо на изследването на стерилната е излязло, че трябва да се повтори резултата?

# 738
И моята урина сутрин е тъмна. Сякаш ако по-дълго не съм ходила до тоалетна, става тъмна и понякога усещам болка отстрани на корема, от дясно, но не като при пикочна инфекция. Досега не са ми откривали нищо. Никакви други симптоми ли нямахте? Досега не обръщах внимание на болката и мислех, че е защото съм стискала и не съм отишла до тоалетна на момента, но започвам да се чудя дали не е нещо друго.

# 739
Ако на стандартните изследвания, които пускат на ЖК не излиза нищо в урината няма за какво да се притеснявате. То ако има нещо си излиза, дори да е замърсена пробата, ще пуснете контролна. Но да има нещо, а да излезе чиста е малко вероятно.
Болките може да са си от стискане. На мен когато ми се ходи до тоалетна, но по някаква причина го отлагам с определени минути, когато ставам също усещам болка, дори понякога тръгвам приведена докато успея да се изправя. Стискането не е хубаво по никакъв повод.
А за симптомите не, нямах никакви. Принципно преди години, когато съм имала пак тази бактерия съм си имала цистит и това ме е завеждало до лекар и изследвания. Сега ако не бяха тези рутинните на ЖК нямаше изобщо да разбера, или щях да разбера когато се разрастснат още повече и получа симптоми на цистит.
От друга страна си обяснявам липсата на симптоми с това, че може този път да са се развили по чисто механичен път от притискането на пикочния мехур и задържане на урина,  а не от външно проникване. Защото интересното е, че месец по - рано бях пускала фекална проба, защото имах повръщане и се притеснявах че съм яла нещо неправилна храна. Изследването вкл паразити, бактерии и вкл е - коли и пробата беше отрицателна за всичко. Това означава че те са се развили в месеца след това......
Абе вече няма значение от къде са дошли, но важното е да се махнат. Мисля че тъмната сутрешна урина си е нормална при бременност, и все пак след толкова часове на застой през ноща.

# 740
Не не е от стискаме.Резултата е смесена флора.
Да се повтори резултата след стриктно направен тоалет или също такова.На знам какво значи смесена флора

# 741
Последните споделяноя бяха полезни и за мен. Поради хидронефрозата и резултатите от предно изследване на ваг.секрет, на фетална морфология лекарката ми предложи да вляза в болница за пълни изследвания. Проблемът е, че няма на кого да оставя малкият - ММ не може да си вземе отпуска в края на годината от днес за утре и т.н. Веднага след поставяне на диагнозата хидронефроза, си направих стерилна урина, но беше чиста. А ваг.секрет през октомври пък показа ясно изразено клетъчно възпаление. Ноември поисках да ми пусне ново изследване, АГ отговори, че най-вероятно имам бактерии в урината, ще се лекувам с АБ и след това ще ми пусне контролно за ваг.секрет, което е стандартна практика след лечение на АБ за бъбреци. Само, че нямах бактерии и това не се случи. Днес ще ходя отново на АГ и този път ще настоявам за изследване на ваг.секрет, ако не и по Здравна, няма значение...
Иначе при мен урината в момента няма тъмен цвят, няма и миризма, освен ако съм забравила да пия вода - колкото повече време не съм пила, толкова по-наситени са. Но са светли, което ме навежда на мисълта, че всичко е наред.
Но пък напълно ново за мен (досега не се е случвало) имаше епителни клетки в урина/секрет в изследванията... Не мога да си обясня как са попаднали там и как досега въобще никога не са ми излизали в изследванията - а дори и без бременност, съм си правила на частно изследвания за стерилна урина и ваг. секрет почти през месец -два. Това последното е в отговор на обясненията на лекарката от ФМ, че се случва обновяване на организма отвътре и се отделят такива клетки... 🤷

# 742
Момичета, някоя от вас мисли ли да си прави имунизация против коклюш?

# 743
Съвет от мен да не си правите никакви имунизации по време на бременността. На мен ми сложиха преди години в университета ДТи детето се роди с много алергии. Лекарите потвърдиха, че най-вероятната причина е имунизацията. Не случайно са сведени до минимум лекарствата, които се дават по време на бременност.

# 744
Подкрепям горното мнение. Не бих се имунизирала, нито сега, нито по принцип.

# 745
Скъпи дами, усещате ли вече хълцане на бебето? Кога нормално започва да се усеща?
Аз не съм все още (24+1гс), но ми е първа бременност и изобщо не знам как и от кога започва да се усеща? (четох, че са равномерни потрепвания на корема на определен период и с продължителност 5-10 мин, не можело да се сбърка 🤔)

# 746
Трета бременност ми е и не съм усещала хълцането на бебетата или поне не съм разбрала. По-важно ми е да усещам движенията му и ритниците Grinning

# 747
Момичета на някой от вас правиха ли му обременяване с глюкоза? Аз правих днес в 26 + 3 съм. Резултатите са 0 мин-5,21 на 60 мин-10,58 и на 120 мин-6,94. На 60 мин спрямо показатели от лабораторията излиза завишена. А глик.хемоглобин е 4,9%. Нз какво да мисля. Пратих резултатите на лекарката чакам отговор. Вие с какви резултатите бяхте?
И друго какъв магнезии пиете. Аз дъм на магнерот до 9 г.с бях 3по2 после ми го спряха. Съм 22 г.с минах на 2 по 1. След дефицит и крампи и болки в таза ми го вдигнаха на 3 по 2 отново в 25 г.с. днес пускам профилактично и той още паднал. 😪😪😪. А четох,че той е важен да не направиш ГД, преклапсия и изоставане на плода.

# 748
На мен не са ми правили обременяване с глюкоза. 24гс. Пия магнерич и диаспорал (редувам ги, че и двете са ми гадни, едното едва го преглъщам, а другото мирише на чорапи), но си ги самоизписах и само казах на АГто. Не са ми по схема, а ги приемам при нужда - като усетя по често контракции или някакво мускулно неразположение.

# 749
И аз съм на Магнерот 500мг, изписан ми е 2х1 сутрин и вечер.
Аз обаче за сега пия само по 1 на ден около обяд.
Има дни в които имам повече неразположения и усещам корема втвърден, тогава пия по 2.

Общи условия

Активация на акаунт