Термин Март 2025 Тема 2

• 34 044
  • 838
  •   1
Отговори
# 765
Момичета, как се справяте с болките в гърба? Последната седмица вече започна много да ме боли и не знам как да си помогна.

# 766
Момичета, как се справяте с болките в гърба? Последната седмица вече започна много да ме боли и не знам как да си помогна.
И аз имам често такива болки в средата на гръбнака, когато седя повече права или повече като повървя. При мен масажите много помагат около мястото на болката и разбира се веднага сменям позата, т.е. полягвям си Grinning обаче аз съм с шип на някой си прешлен, от една страна заради голям бюст и от друга страна заради професията седяща на въртящ се стол и през годините когато се обостри болката прибягвам до професионален масажист с няколко масажа и болката изчезва, прави едно специфично изпукване и болката си заминава, но адски много трябва да се внимава с това, не всеки го може и съм попадала на такива масажисти след които болката не изчезва а даже става по-силна. Затова препоръчвам да помолиш половинката с леки масажи без да се третира мястото с каквото и да било, дано да ти помогнат Hug

# 767
Здравейте,
Как спите вие? Аз все още спя само по гръб,ако съм наляво започва много да рита бебето и да хълца и мисля че не му е комфортно,а когато съм надясно започва пък да ме придърпва нещо и започва да ме боли стомаха …и вариант ми е само по гръб. Иначе все още не ме боли гърбът  толкова,колкото крампите в левия крак. В 25г.с. съм. Някои друг,като мен с такива оплаквания?

# 768
И аз тъкмо подобен въпрос зададох в темата за бременност, бързи въпроси, че предимно по гръб спя. Явно не е чак толкова голям проблем, ако не ми става зле или да се замайвам. Аз съм в 28г.с.

# 769
Какво мислите за д-р Станислав Стоилов? Преглежда във Варна в клиника Нова, ходих при него на втората фетална, записах се пак при него и за третата. Знам че работи и в окръжната болница във Варна, някоя от вас раждала ли е при него?

# 770
И аз тъкмо подобен въпрос зададох в темата за бременност, бързи въпроси, че предимно по гръб спя. Явно не е чак толкова голям проблем, ако не ми става зле или да се замайвам. Аз съм в 28г.с.

Няма проблем да се спи по гръб - като стане голямо бебето при спане в тази поза, бебето обикновено притиска кухата вена и тогава на жената й призлява, но това ще го усетите и сама няма да можете да спите така. Ако нямате дискомфорт си спете спокойно 👌

# 771
За спането моят доктор ми каза да слушам тялото си и да спя както ми е комфортно. И наистина понякога по гръб усещам напрежение и опъване и не ми е ок, други пъти нямам никакви проблеми. Така че според мен е най-добре да спите така, както ви е удобно.

# 772
Здравейте,
Как спите вие? Аз все още спя само по гръб,ако съм наляво започва много да рита бебето и да хълца и мисля че не му е комфортно,а когато съм надясно започва пък да ме придърпва нещо и започва да ме боли стомаха …и вариант ми е само по гръб. Иначе все още не ме боли гърбът  толкова,колкото крампите в левия крак. В 25г.с. съм. Някои друг,като мен с такива оплаквания?
Абсолютно по същия начин съм и аз и по същия начин като се завъртя наляво или надясно бебето започва да хълца или да рита. Не ме боли гърбът засега, единствено таза и нещо ми прищраква отзад като ставам все едно се намества. Също получавам крампи в левия крак докато спя, но сравнително рядко се случва.

# 773
Имате ли успешни находки напоследък с дрехи за бременни? Едва успявам да си затворя якето и се оглеждам за такова за бременни. Както и със сутиените нямам много голям успех, наскоро бях взела един на ХМ, но не конкретно за бременни а такъв мекичък, но всичко изскача 🥲
Аз спя със много възглавници, тази за бременни ми е много голяма за леглото и става като великата китайска стена между мен и мъжът ми. Някои си слагат и навита на ролка хавлия за подкрепа/подпиране там където усещат дискомфорт примерно ако полягате настрани и слагате една между коленете и една под коремчето.

# 774
И аз ходя на ФМ при него. Не съм сигурна дали информацията ми е напълно вярна, но на един от прегледите ми беше споменал, че щял да започва в Майчин Дом, напълно възможно е вече да е там, а не в окръжна. Обяснява всичко внимателно, преглежда обстойно. Единствения недостатък, който е и плюс е, че винаги в Клиника Нова има забавяне с часовете, но причината за това е, че преглежда обстойно и ако се наложи връща повторно, за да се намести бебето и да провери всичко което трябва.

Какво мислите за д-р Станислав Стоилов? Преглежда във Варна в клиника Нова, ходих при него на втората фетална, записах се пак при него и за третата. Знам че работи и в окръжната болница във Варна, някоя от вас раждала ли е при него?

# 775
Аз спя както ми е удобно. Нямам ограничение Simple Smile
fearless, аз си купих сутиени от Триумф, по-големи размери, от това което нося. Единия вече ми е малък и скоро минавам на другия. Не са специално за бременни, с тънка чашка, без подплънки и банели. За момента най-добрата инвестиция за мен поне.
Якето като гледам няма да закопчавам може би от другия месец, Но не смятам да купувам ново. Аз и не излизам много, освен с колата до магазин,лекар и т.н.

# 776
Трета бременност ми е, но не знам дали съм усещала хълцане? Как го усещате вие? Rolling Eyes

# 777
Аз спя както ми е удобно. Нямам ограничение Simple Smile
fearless, аз си купих сутиени от Триумф, по-големи размери, от това което нося. Единия вече ми е малък и скоро минавам на другия. Не са специално за бременни, с тънка чашка, без подплънки и банели. За момента най-добрата инвестиция за мен поне.
Якето като гледам няма да закопчавам може би от другия месец, Но не смятам да купувам ново. Аз и не излизам много, освен с колата до магазин,лекар и т.н.

И аз си взех един такъв на Триумф и един на Етам, доста са удобни. Но действително взех доста по-голям размер отколкото носех преди Grinning

# 778
Аз от доста години нося само спортни бюстиета и сега си взех няколко по-голям размер. Всичко е прибрано и нищо не излиза Simple Smile Яке за бременни не мисля да купувам. И без това не излизам много - само до магазина и по лекари. Поръчах си няколко клина за бременни и чакам да пристигнат.
Колкото до спането - напоследък я се съберат 5-6 часа сън, я не. Обърна се на едната страна - киселини и бебето почва да рита. Обърна се на другата - другото бебе се активизира. Легна по гръб - носа ми се запушва Joy и продължава през час да ме зове WC, така че от сега тренирам за неспането после.
Колкото до хълцането на бебетата - нямам идея какво е усещането, така че не знам хълцат ли, не хълцат ли.

# 779
Аз също не смятам да купувам яке за бременни. Имам едно, което е малко по-широко в корема и все него нося. Тези, които са ми тесни не ги нося. Канех се да отида да си купя още едно по-широко яке, не за бременни, ама май ще си изкарам още 3 месеца със старото Smile После вече ще си купувам нови дрехи.

Винаги съм носила само сутиени, но покрай нарастващото коремче и аз си купих спортни бюстиета. Това беше към 3-ти месец. Тогава ми бяха супер удобни, но вече ми утесняха в долната част под гърдите, а нали понякога ме болят и ребрата горе и съвсем не са ми удобни вече.

Общи условия

Активация на акаунт