Стани богат - тема 24

• 13 019
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Има го Братоев с 50 000 лв., просто изглежда различно, с дълга коса, вижте на долния ред.
А иначе действително в Последния печели, както и в Голямото преследване се иска много бърза мисъл, защото няма никакво време за размисъл. Но пък в Стани богат някои като започнат да се напъват да мислят, вкъщи превъртаме. И тук има въпроси, които или ги знаеш, или не, колкото и да се мисли, повечето пъти не е въпрос на логика само. Ако искате логически задачи, развиване на мисленето, вижте страницата на Атанас Атанасов, във ФБ, "Загадките на Атанас Атанасов" се казва, там са точно такива.

# 16
Поздравления за новата тема!
Относно успеваемостта на участниците в Стани Богат, съм го казал отдавна - едва ли някога ще бъде спечелена голямата награда при текущите продуцентско-редакторски модели!
Нашите просто са "побългарили" цялата работа и на практика перото определено за печалбите се явява трохи на фона на милионите, които падат от договорите, рекламите и т.н., включително и заветните 100 К.
Но явно са дали и някакъв обет, че ще държат рекорда за НЕспечелване на голямата награда.
И предпочитат да ги преразпределят по мащаба на участниците/епизодите, отколкото да ги дадат на един човек.

Общата култура на над-средностатистическия българин е в ТОП 5 на държавите в които се излъчва предаването.
Но разликата е, че победителите в останалите държави са на нивото на най-добрите наши играчи/умове и второ, въпросите в хода на играта са и в пъти по-лесни от нашите.
С други думи, знаещ и подготвен българин би имал доста големи шансове да достигне до поне 13-14 въпрос(при условие че няма и често някакви специфични неща за съответната държава, които няма как да се знаят буквално) в чуждо предаване.

Няколко думи за вчерашните участници.

Димо Колев - получи се някаква амалгама между знаещ участник(съдейки по професията му, контактите му и т.н.), особени въпроси и някакъв спек-блокаж от негова страна.

Въпрос 6: Отдавна съм гледал филма "Първичен инстинкт", но през годините нерядко съм виждал мемета и т.н. с въпросната сцена, и като човек с известна фотографска памет съм запомнил, че е със светъл тоалет(нюанси на бялото и пр.).
Предвид част от абсурдните два грешни отговора, въпросът става една идея по-лесен, но така или иначе не можем да съдим някого че не знае този факт, макар и неговата свръхпопулярност в случая.
Така или иначе все се допира до черното или бялото предвид, че човек не знае/или няма спомен.

Въпрос 7: Представете си, знам какво е керпедени(на 35 г. съм)!
Откъде ли го знам? Преди много години се наложи да ми вадят зъб и на отиване баща ми се шегуваше нещо от сорта - "ей сега доктора ще извади керпедените и ще го махне,"...И те така, разбрах че всъщност иде реч за клещи.

Въпрос 8: На първо четене коварен футболен въпрос, макар че и в действителност не бе за 2 К, но така или иначе имаше две(и половина) невъзможни комбинации и в крайна сметка остават Славия и Локо София.

Петя Георгиева - Приятна дама, но очевидно не е за подобен тип игри.
Не става само с усмивки и празна логорея...

Въпрос 6: Отново "фотографски" тип въпрос и в случая неприемлив за ниво 1000 лв.
Ясно е, че една корона отпада предвид условието, но по-нататък...
Аз лично се колебаех между 3 или 4 корони.

Въпрос 7: Случаите в които отговорът буквално се крие във въпроса!

# 17
  • София
Още малко любопитки от историята:
Загубилите най-много (т.е. отворили мн.високо ниво, но останали с бая малко сигурни пари; Павлов е тук.)
Скрит текст:

ПП. Съгласен съм с мнението на Солей относно "разбора" на "най-великата игра" у нас. Покрай ходенето и аз почетох/погледах доста от чуждите игри/участници. Най-съгласен съм (само от лични впечатления), че нашите въпроси са най-неадекватни (не просто "лоши" или "добри" - мн.по-често намирам разминаване с нивото, където излизат - сравнено с чуждите издания). И се подписвам, че (хипотетично, без езиковата бариера и без "местни" специфични питанки) поне дузина нашенци с игри само до 20-тина хиляди тук, там ще стигнат или милиона, или подножието му. Но... всичко това е България.
Скрит текст:
Сори, ще си го споделя - не е самомнение, а пример за горното.
В играта на милионера при Кларксън по време на ковида - брат му вече е играл и стига 500К - в наша игра пред монитора: баща и син, той е по-актуален с английския; стигнахме 2 нива под върха само с един от неговите жокери. Т.е. при 1 чакахме да заяви жокер и решавахме тогава. Другите само подкрепиха нашите отговори. Но това беше преди 7-8 месеца, сега съм зарязал кондицията.
А при тренировките ми с Тел.Жокера - моя човек Влади - в разиграване на шантави високи, повече местни въпроси (взимани от сайта, който ви линквам) за ползване на Гуг от него..., в една от пробите пробихме 7 от 10 за 30-35 сек., заедно с разшифроването на термини от английски.
И съм сигурен още, че ако не бяха "междутелевизионните" (а.к.а. "междуформатни") машинации и неприязън в екипите, някой от гледаните само през последните 3 г. "профи куизъри" - с най-добри чувства - в СБ щяха да са прескочили над 20-те хиляди, ако не бая с повече.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 12:56 от EmBrother

# 18
Да, това е човекът Павлов, за когото аз се сещах, благодаря. Интересно тези със загубите защо имат различни спечелени суми.  Вече не помня откога е подвижната 2-ра сигурна сума и преди да я въведат кога се заключваше?

# 19
  • Манчестър
Не мисля, че някога някой в България ще стигне далеч.
Не знам как ги измислят тези въпроси.
Това е въпрос за 1 милион английски лири.
В Стани Богат сигурно ще го дадат за 1500 лева.

# 20
Както винаги, България с (почти) най-високи цени на храни в Европа, непосилни цени на имоти (спрямо) и супер високо и интелектуално ниво на въпроси в игри.  За последното, лошо няма, стимулиращо е.
Честно, европейците са на посредствено ниво.
Но, в такъв вид игра да режеш здраво и систематично на относително  ниски нива, неразбираемо е.
Във Франция например няма Стани богат с частни лица.  Такива има много рядко.
Основното е игри с известни личности, за благотворителност.  Досещате се за нивото на въпросите.

# 21
  • София
На днешния ден, според поверията, е забранено да се вземат подаръци от непознати - ще си навлечете неприятности през другите хора с вещите им. Това не е най-добрият ден за сватба също. Прочее, ако играчите броят Кън за познат - да печелят каквото могат.
Сергей Станишев е именник. Само в 1582-а, с въвеждането на Григорианския календар, този ден от тази година не съществува в Италия, Полша, Португалия и Испания.

# 22
  • София
1000 метра

# 23
До каква сума стигнаха вече с въпроса за 1000 метра? Това все въпроси като за под 500 лева.

# 24
  • София
Поредно "Д" на НЕ-въпрос. Жокер нахалост.

# 25
  • София
Хехе, игрите от Правеца Grinning

# 26
  • Другата България
На този въпрос жокер 50/50.

Видеоигри са.

# 27
  • София
КПР

# 28
Видеоигрите са елементарни, ама за стадионите не знам. Но Ники Кънчев знае със сигурност.

# 29
  • София
Йес, Дяволе, май беше един от най-старите клубове (или Е) на Шотландия. (КПР)
Мъж, познава отборите, но не знае, че Кристал Палас също са Лондончани... И жокери един след друг на поразия...

Общи условия

Активация на акаунт