Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 84

• 37 156
  • 791
  •   1
Отговори
# 780
Гарсониера, панел, обзаведена след ремонт и готова за живеене, квартал Княжево.
Каква цена според вас би била ок ?

# 781
  • София
Между червената и синята линия, повече към червената

# 782
Нещо не вярвам на тези статистики, ние го бяхме обсъждали преди време мисля. Тристаен (ако правилно се водя по зелената линия) няма за 120 дори в Люлин, какво остава за Княжево (който в последните години се напълни с млади семейства и се вижда при кандидатстване в първи клас всяка година). Гарсониерите вървят около 90-100 (в момента в имотните сайтове всички са в този диапазон).

# 783
НаБабаДетето , не е задължително да си брокер за да инвестираш в строителство и продажбата на НИ.
Eda 12, няма особено значение какво е жилището до НДК и МА. Интересно е как хем никой не мисли да продава и цените не го интересуват, пък всъщото време някой е купил имот на топ локацията.
По - интерсно за мен, а предполагам и за другите в темата е каква му е доходността.
Al Georgieva, какво кзаваш, че да спиш в спалня от 8кв.м. е същото като такава от 20кв.м. Или ще си на отворен прозорец целогодишно.

Наистина ли приемате " Никой" и "Всеки" буквално!?
Или просто си за спорта, да сте на въпреки се упражнявате!
Томева, да, буквално ги приемам значенията на думите. Ако е написано повечето хора не си продават имотите съм ОК. Но с твърдението че в сектора на НИ никой не продава не съм ОК.
Чакам да споделите как вървят цените по питането на Eda12.
Илит, бананите и маслото повече ли допринасят за темата на пазара на недвижими имоти. Не се заяждам и не изопачавам чужди думи. Може да споделите значението на думата "Никой".

# 784
Нека сменим темата. Има ли във вас регистрирани 7-8 мигранта от арабски произход без ваше знание? Даваха по новините днес, че имало такива схеми.

# 785
  • София, Bulgaria
Нека сменим темата. Има ли във вас регистрирани 7-8 мигранта от арабски произход без ваше знание? Даваха по новините днес, че имало такива схеми.

И да има няма как да  разбера освен, ако специално не отида да проверя или недай Баже, дойдат да търсят някой е нас.
А щом е схема, значи има намесини нотариуси и/или общински чиновници.

# 786
  • София
И аз незнам каква е реалната статистика, но в имот бг няма нищо ремонтирано под 70 к евро, освен 2 партерни стаи 18 квадрата и 26 квадрата- 55 к и 68 к евро... Изобщо първата прилична гарсониера, която съм видяла, далеч не ремонтирана, но прилична е 75к евро, в Обеля...Кое за колко се продава незнам- някой неща си стоят от бая време, но повечето изчезват в някакъв момент. За колко са се продали незнам. Аз не случайно писах тези дни за шока ми по отношение на цените на наемите и имотите. Малко вече МИ се вижда отвъд, но се продава. То и миналата година в началото писах в темата, че цените ми се виждат въз, пък от тогава колко пъти се качиха Sweat Smile Та явно нямам усет към цените на имотите, но просто споделям мнение Simple Smile
Това с миграните ще става те първа проблем. Като изрично казвам, че има и читави хора, нооо схеми и прочие ще се правят определено. Проблем голям е ниската ни раждаемост, говоря в дългосрочна перспектива. Поредна жена около мен в началото на 30те мисли само за почивки и корекции...Децата са в дъното на приоритета. И за да съм съвсем точна, около мен, много мои приятелите имат по 3 деца, но те са голямо изключение. Не могат да компенсират всички "напомпани уста", които се нароиха. То си е вид мислене, да не се засегне някоя дама с корекции Wink
П.С. Няма лошо една жена да се поддържа, но това, което всяка втора жена взе да си причинява на устата наистина ми е грозно. Има много приятни намеси, но явно нещо се изкриви и идеята е не да се корегира леко лицето, а да се направи нещо, което да се снима нейде по социалните мрежи. Но както и с имотите, щом се прави явно се харесва Wink

# 787
Да вложиш свободни пари в недвижим имот при висока инфлация и ниски лихви не е лошо решение.
По принцип е така, ама има разлика дали ще ги вложиш на 2к/кв.м., на 3к, на 5к... по думите на някои хора, няма значение каква е цената - щом някой бил купил един имот някъде за 5к, значи това вече е нормална цена и всеки трябва да е доволен, ако може да купи също за толкова? А ако чуем, че някой купил за 10, да купуваме и ние на 10?

Освен това не се знае колко още време ще има висока инфлация + ниски лихви. Последните няколко години беше така, пък следващите няколко как ще е, господ знае.

# 788
  • София
Бананите и маслото хайде, да ги изтърпи човек в тема за НИ, но вече и надутите джуки се намесиха…

# 789
Съгласна съм че не изглежда по еднакъв начин цена 0.5к, 1к и така до 5 - 5.5к, но в началото на редицата кредитния ресурс беше друг, високите доходои бяха по-скоро изключение и имаше предлагане. Следя пазара от двайсет години.

Скоро излезна прекрасен имот за продажба, независимо от цената (която изглежда висока спрямо преди 2 - 3 - 5 - т.н. години), съжалявам че не ми беше във възможностите да го купя. Имам виждане какво ще се случи с пазара на определени имоти дългосрочно и действам според това.

# 790
*Logan, и джуките ще ги изтърпим, само да не почнат да сравняват къде и колко струват по света.
chriss78, то инфлацията вече не това което беше. Според НСИ към средата на 2024г е 4,6% с тенденция за намаляне.
През септември 2024 г. месечната инфлация, измерена с индекса на потребителските цени (ИПЦ), е -1.0% спрямо предходния месец, а годишната инфлация за септември 2024 г. спрямо септември 2023 г. е 1.2%
Eda12, тук явно няма да получиш отговор от брокерите,който са в темата. Потърси някой читав такъв, който ще ти направи безплатна консултация.

# 791
Заповядайте в новата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1706612.new#new

Общи условия

Активация на акаунт