Есенни емоции, коледни страсти. Немска тема 250

• 22 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Пипи, дано всичко мине успешно и бързо възстановяване.

# 91
Ние гледаме да сме в къщи с роднините , но тази година няма да е 

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 21:08 от bella-ciao

# 92
  • в сърцето на един мъж...
Ех, Пипи, бързо и безпроблемно възстановяване!
П.С. Ако имаш нужда нещо от помощ, пиши!

# 93
Благодаря, Гея! За сега бива, справям се, но ще имам предвид предложената помощ.

# 94
  • Немция
Белла, значи има шанс за бяла Коледа, щом ще сте на планина.

Много ми се иска сняг по Коледа, крайно време е вече, от много години не сме имали. Пожелавам си го по празниците. Grinning

# 95
Бибит и аз искам. Желая ни бяла Коледа и Нова Година.Simple Smile

# 96
На нас Алпите ни бяха под носа сто години, но сега в Хамбург си е цяла епопея.

Ние сме в първата в живота училищна ваканция на сина ни и сме  в България Simple Smile) За Коледа и ние се колебаем, защото ще бъде за доста кратко, тъй като някакви дни ще трябва да прекараме и при немската баба (за някои баба, за други свекърва), но все пак намерихме евтини билети през Полша...

# 97
На нас ни е много добре ваканцията и достатъчно дълга за пътуване с колата, но няма да е. Мъчно ми е за тази ваканция , но това е положението.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 20:38 от bella-ciao

# 98
Аз да питам някой ходил ли е скоро в Дисниленд Париж - мъжът ми обещал на детето да отидем,но като гледам аз ще трябва да организирам всичко... Joy  Най- вероятно ще е пролетната ваканция!

# 99
  • Berlin
Има огромна тема за Дисниленд тук във форума и пълна с информация, много е “поддържана”. Ние бяхме миналата година по Великден, не го препоръчвам този период.😀

# 100
Pippi_, да минава бързо и без последствия!

# 101
Аз не знам доколко е удачно да се комбинира дисниленд с астерикспарк , но съм си мислила ако отидем на едното да направим и двете .

# 102
  • Немция
Не съм се замисляла за Астерикс парк, но по принцип не си падаме много-много по  увеселителни паркове. Не съм сигурна дали въобще моите момчета би ги грабнал Дисниленд.

На нас ни направи впечатление- за първи път се заглеждам- че по лифтове, пътеки, Sommerrodeln, планински природни забележителности почти не видяхме мюсюлмански туристи, доколкото човек може да ги различи по външност. Обикновено са по-тъмнички, забрадени или не, с бради или без бради.
По опашките бяха всъщност само светъл, европеиден Grin тип хора, предимно немскоговорящи- с някое изключение.

# 103
Аз това отдавна съм го забелязала. И по концерти и опери не ходят. С едно изключение – на концерта на един известен турски композитор и пианист видяхме 2-3 турски семейства, видимо интелигентни хора. Всъщност по планините съм виждала на места, до които се стига с лифт/кола. Явно ходят само за гледката/ресторанта, защото жените винаги са “натокани” и с видимо неспортни фигури, мъжете и децата също.
Но то не може на всеки да му харесва са се мори и поти с часове по склонове и баири. Grinning Аз се дивя на тези, които ме задминават нагоре тичайки. Не бих “изтезавала” тялото си по този начин, но ето има хора, на които това им доставя удоволствие и сигурно им изглеждам неспортна лелка. Joy

# 104
Аз пък от лични познанства с мюсюлмани знам, че си пазят отпуските за пътувания в техните родини през лятото с децата. Те там и много харчат: 1. Първо подаръци на цялата  рода. 2. Плащат разни сметки на близки роднини.
За опера и театър: Мъжът ми само с пистолет до главата ще го накарам да отиде. При нас поне всички постановки са толкова модернизирани, че с дъщеря ми след едно фиаско на "Сън в лятна нощ" от Шекспир, на което заведохме цялото семейство, първо гледаме трейлъра и после купуваме билети. Ако е премиера, чакаме трейлъра.

Общи условия

Активация на акаунт