Есенни емоции, коледни страсти. Немска тема 250

• 22 025
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Berlin
Да ви питам за нещо, на което още не мога да свикна. Когато пишете в общ чат и дори и 1:1, напр. в WhatsApp или пък коментирате пост, пишете ли накрая неща от рода на “поздрави”, на немски напр. LG + името си? Особено когато сме само двама в разговора, да си пиша името ми е малко too much.
 Доста често го виждам, аз още не мога да го възприема след 7г. тук.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 17:59 от abs

# 76
Почти винаги пиша LG, включително и в групата с родителите на децата от групата ми. В началото и на мен ми беше странно, но свикнах.
Белла, какви точки за Мюлер, я ме свЕтни, моля.
Да се оплача - в четвъртък си счупих ръката. Сега съм у дома, гипсирана, чеша я от вътре с един дървен шиш за месо и чакам операцията в петък. Стиснете палци, моля.
И един въпрос - къде се загуби Криси? Беше споменавала нещо за ходене в Китай, но отдавна не се е появявала тук.
Хубави да са ви почивните дни.

# 77
  • Deutschland/HE
Дано да не е сериозно Пипи и бързо да заздравява счупеното!

# 78
Pipi, бързо възстановяване и от мен!

И аз почти винаги пиша LG…Не ми пречи.

# 79
В никакви чатове, ни немски, ни български не пиша LG и име. Само чао и благодаря и т.н. Никой не пише при мен LG.

# 80
Бързо възстановяване, Пипи! Hug

# 81
Пипи защо операция? Бързо и леко възстановяване!
И LG пиша и meine/r Liebe/n пиша.

# 82
  • Немция
Пипи, лошо, че чак и операция се налага. Стискам палци да се възстановиш 100 %!

И аз се сетих за Криси, че от доста време насам не се е включвала. Нямам спомен за Китай, но каквото и да е, явно доста я е завъртяла въртележката на живота.

LG пиша, но зависи от чата. Понякога не го пиша, понякога го добавям- от учтивост, в отговор на отсрещното LG или просто, защото така звучи по-добре, понякога дори искрено го мисля.
Нещо, като "Поздрави..." на български.

Завърнахме се от Алпите, напълнихме очите с природни красоти, навъртяхме сума крачки и още нещо, което Белла интересуваше - на около 2000 метра сняг няма, ранният септемврийски сняг се е стопил. Има леко побелели върхове на около 3000 метра.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 23:15 от Бибит

# 83
Бибитке какви новини носиш ? Аз букнах вече ските. Значи заяочвам да стискам палците Simple Smile

# 84
  • Немция
Белла, има време за снега. Ските предполагам няма да са още през ноември Grinning.

# 85
Не за Коледата ги взех. Нещо не ми се приготвяше поредното постно меню. 

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 23:54 от bella-ciao

# 86
Благодаря ви. За операция се заговори след снимка на гипсираната ръка на скенер. Лекарят каза, че въпреки екстензията, наместването/зверски боли!/и гипсирането се налага да се сложи планка.
Но, мисля, по-добрият вариант е на моите години. Стиснете палец да мине успешно.

# 87
  • Германия
Оха! Пипи, дано всичко мине успешно и възможно бързо се възстанови!

# 88
Дано Пипи. Моето дете още го боли счупената ръка, вече мина над година и пак ще тръгваме по доктори.

# 89
  • Berlin
Мда, явно имаме различни възприятия за чат.
Пипи, 🤞

Ух, Коледните празници последните години ги забравям и винаги в последния момент се оказва, че ще сме вкъщи, понеже всичко друго или е много скъпо вече, или няма места. 😂 Ние не сме скиори обаче.

Общи условия

Активация на акаунт