Есенни емоции, коледни страсти. Немска тема 250

• 21 990
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Ние с баткото в Германия мн ходехме на ерго, за лого не ни дадоха въпреки неплавна реч и лисп. Мин година в България имаше цяла година логопед по 4 пъти седмично, но той си стои лиспът си стои. Хем знае къде трябва да е езикът, при напомняне го прибира зад зъбите, но въпреки това.

Малкото сме го мъкнали в България на всичко, но там пък не убеждаваха, че е спънат заради диспраксия и му трябва ерго. Оказа се, че с едното око има 5 процента зрение и детето няма изобщо дълбочинно виждане, та причината не е никаква диспраксия. Та основно с това оченце се занимаваме. Но въпреки това си има и артикулационни проблеми, както и фината моторика не е мн ок, та ще изчакаме малко и ще си направя устата за ерго.

Познавам едни отложени близнаци, там също родителите много натиснаха, те бяха малки в кохортата, бяха преждевременно родени и единият близнак беше по-емоционален. Тогава беше и ковида, стрес за всички деца. Та и детската градина подкрепи и личната се застъпи за отлагането с преизчислена възраст, те и без това бяха по-малки. Та успяха.
Аз и с повтарянето не съм съгласна, та и това доколкото зависи от мен, няма да позволявам Simple Smile).
Ето ги нашите мурове Simple Smile.

# 61
  • Германия
Уффф, това с изговарянето на "ш" и при Мартин го имаше и бяха дали препоръка за логопед. Ами оправи се и без това в първи клас. В нашата детска градина навремето много следяха за всички възможни "отклонения" и имаше лек натиск да се работи допълнително с децата. Ха сещате се, как harz4 родителите се занимаваха.... Close

# 62
pepelyashka, и при нас много се следеше и се препоръчваше активно Simple Smile). Въпреки, че градината беше много специфична само с много избрани родители, до един колеги. Според наша хипотеза, идваше от огромното финансиране и на градината, както и на градчето. Просто бол пари и се чудят вече какво да ги правят. И в самата градина имаше какви ли не терапевтични занимания, за език и тн. А и педиатрите бяха много скептично настроени изобщо към препоръките на градините.

# 63
MariyaHris ще ми ги напишеш ли тези блата кои са и къде ?

# 64
Raakmoor , Wittmoor ,  Schnaakenmoor.  Тези сме видели досега. Simple Smile) Първите две са по-малки, но достъпни в самия Хамбург, а третото е по-голямо.

# 65
А, там знам .
Аз мислих че край Берлин.

# 66
  • Немция
Тези хамбургски блата съм ги пропуснала.
Wildpark Schwarze Berge би било също интересно за деца, от популярните дестинации в Хамбург. Но не сме ходили дотам, знам само за него.

Abs, подберете например 3 училища, които да са ви сравнително близо, отидете на Ден на отворените врати и ще ви се изясни.

И нашият единият педиатър беше скептичен към препоръки от ДГ, но другият (жена) се слушваше по-внимателно. Grinning

# 67
Abs според мен погледнете профилите от 7 ми клас и изберете гимназията с профила , който на него най-би му прилягал. дорбе че имате избор.

# 68
  • Немция
Да, профилите ги пропуснах. Но нашите 3 гимназии нямат голямо разминаване с профилите. Горе-долу едно и също предлагат, както и в горните класове пак имаш нов избор.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 13:55 от Бибит

# 69
Благодаря, Бибит! Непременно ще отидем, ние сме големи фенове на всичко, свързано с животни. Малкият ходи с пластмасова брадва, за да освобождавал животни Simple Smile))

abs, в какъв смисъл се мъчите? Питам, за да се подготвя и аз, че засега нищо особено не се случва. Чакам с напрежение някакво развитие с това училище.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 14:20 от MariyaHris

# 70
Здравейте Hug

Обсъждали сте ваксините.. и аз обмислям за себе си и за хлапето. Педиатърката каза, че може да ни направи общ термин и да ни боцне заедно, но не попитах каква предлага Confused
Ще се обадя следващата седмица и ще се разберем. За първа година ще слагаме грипни ваксини.

Между другото, имам код за Affenzahn 15% отстъпка, който няма са ползвам. Валиден е до 30.11.2024. Ако някой е фен на марката и му предстои купуване на детски обувки или някакви аксесоари, с удоволствие ще го дам!

# 71
  • Germany
Аз се ваксинирах днес в работата. Ваксигрип беше поръчала колежката. Педиатърката на малкият каза, че ще имат ваксини след 2 седмици. Него там ще го заведа.

# 72
И аз.
Чудя се каква марка комбинирани тестове да взема от амазон, освен най-изгодните, но да не излязат ментета.

# 73
Между другото, имам код за Affenzahn 15% отстъпка, който няма са ползвам. Валиден е до 30.11.2024. Ако някой е фен на марката и му предстои купуване на детски обувки или някакви аксесоари, с удоволствие ще го дам!

Това е страхотна идея да си разменяме кодове за отстъпки и гутшайни. Получавам какви ли не и се чудя какво да ги правя.

# 74
Кодовете, които не са свързани със събиране на точки , може да се намреят и копират в интернет.
Аз събирам точки за мюлер.

Общи условия

Активация на акаунт