Професионални серии за коса - Тема 164

• 51 347
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,, за ползващите ампулите на L'Alga за изрусявана коса от кои да взема ?

# 121
# 122
От трите ,които си показала съм ползвала първия и последния, тъй като нямам къдрава коса Blush
За блонд абсолю клоня повече.Наистина неутрализира жълтите тонове и косата е мека.Ако обаче косата е малко по зле,като моята след лятото,препоръчвам този.Ефект още от първото нанасяне.      https://www.notino.bg/kerastase/resistance-podarchen-komplektza- … ena-kosa-7026852/

# 123
Дами, някоя ползвала ли е продуктите от серията на Redken Acidic Bondong? Моята коса е като метла поради Хашимотото което имам. Какво ли не съм пробвала и К18, и Еластисайзер, но случайно използвах балсама от серията на Redken и съм приятно изненадана! Косата се разплете и е мека!
Ползвала съм серията на Керастаз Premiere, което пак е с лимонена киселинам, но няма нищо общо, поне на моята коса.
Та, обмислям да си купя поне шампоана от серията. Ако някой има опит с тези продукти, ще се радвам да сподели,

# 124
Аз съм ползвала грижата преди измиване и термозащита та , доволна съм

# 125
И аз харесвам Acidic Bonding, но съветвам да пробвате маскимум два продукта от серията, първо бях пробвала цялата серия и ми дойде много силна - косата ми стана като пух. Изрусена и суха в краищата ми е.
Сега най-често ползвам пре-уоша и в друг протокол балсама.

# 126
И аз така - цялата серия не ми хареса изобщо
След това пробвах друг шампоан и маска и накрая балсама - стана малко по-добре. Но все пак не съвсем мека и хлъзгъва както исках.
Според само шампоана - няма смисъл. Или ако има някакви малки опаковки да пробвате първо.

# 127
  • Някъде по Дунава
Ползвала съм шампоана и балсама от коментираната серия на Редкен и не бях доволна. Включих и преуош от аналогичната серия на Елсев и взе да ми харесва. Редкен също имат преуош, но не ми се даваха много пари, в случай че не ми хареса.

# 128
  • София
Във възгорг съм от серията на Редкен. Първите измивния използвах само шампоана и балсама. Косата ми видимо е по-здрава и няма фриз. От няколко дни използвам и мостра на leave  in и също ми допада.

# 129
  • Някъде там
За любитилите на Moroccanoil в bobo concept има 35% намаление.

# 130
Здравейте,
Досега съм все от тихите участници в тази тема - чета и пазарувам Simple Smile
Благодарна съм на всички за съветите през годините.
Наскоро ме споходи необичайно силен косопад заради отключване на автоимунно заболяване, изписаха ми кортикостероиди, от които косата се къдри, но разбирайте всеки косъм за себе си, не на кичури. Затруднявам се да си намеря подходящи продукти, които да третират косопад, да не отмиват боята (това ми се случи с Mediceuticals), да кондиционират и заглаждат (и да не миришат на ориент, обичам по-модерни аромати).

С чуплива боядисана (6-ца, близо до естествен цвят, покривам бели коси) коса съм,  не особено гъста, с много нови растежи и с поизтънял косъм. Дълга е до линията на сутиена на гърба.

За някакъв ориентир, преди да се разболея, първата партида на маската на Лалга правеше чудеса с косата ми. Последната година ефектът е на 30%. На Matix  Keep me vivid ламиниращия срей също я правеше супер гладка - сега 30-40%. Кевин Мърфи и Джойко съм ползвала за coarse hair сериите - прекалено я омекотяват. 10 в 1 кремът на Олиосета нищо не прави.
Към момента хидратиращи продукти ми правят ужасен фриз (пример: хидратиращия крем на Марокан). По подобен начин станах на облак със серията за къдрава коса на Керастаз. С протеин изсъхва (не съм пробвала всичко), особено кератин пък да не говорим.

Моля ви помагайте, че наскоро за Хелоуийн не се наложи дори да се маскирам, бях си натурална вещица в главата Simple Smile
(бих могла да кача снимка утре Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 18:07 от Jazzsoul

# 131
Jazzsoul за мен отговорът се крие в поста ти,имаш нужда от протеин.Кой продукт и коя марка ще избереш сама,според нуждите и състоянието на косата.
Знам какво ти е след новината, че страдаш от автоимунно заболяване.Втора година се боря не с едно, а с три такива.Косата и при мен се промени,при теб се накъдря,при мен се изправя,косопадът беше брутален ,вероятно следствие на биологичните инжекции с които ме тормозеха.
Искам да ти кажа само,че измиването на цвета трябва да ти е най-малкия проблем в момента.Ползвай си Меди или Напура и хич да не ти пука за цвета.Честно казано,за мен специално Меди са по-добри,поне в случая.Имам много нови растежи,косата има обем,не се омазнява.В момента ползвам Биокленц и Целаген.
Напура си ползвах регулярно през цялото време и нямах кой знае какви постижения.
Започнах пак да пия и комбинирани витамини,както знаем автоимунните заболявания тръгват от стомаха,а от инжекциите не можех да се храня и отслабнах критично много,та взех да подбутвам имунната система,дано ми се върже Grinning
Идеята на фермана ми е,ползвай си Меди,ако трябва боядисвай/тонирай с щадящи бои на две седмици.Вкарай малко протеин,защото явно прехидратираш.Вкарай лийв-ин всеки ден между миенетата на суха коса и заглаждай с капка масло на суха коса,арган или зехтин,не професионални силиконови.
Дано имаш промяна!
А, за нови растежи на всяко миене ползвам ампулите на Монтибело Hair-Loss Control Cryoactive,а Целаген всеки от другите дни

# 132
Ох, Ванеса, колко съжалявам да чуя, че и ти си така. Благодаря за препоръката за Меди, бях се почти отказала от тях. Ще боядисвам. Само шампоаните ли ползваш на Меди? Още не съм си взела спрей и се чудя. Целаген шанпоан взех, изсушава ми много и взех Saturate, който пък няма анти-DHT съставките...и засега ги смесвам. Като свършат си мисля да пробвам Биокленз.
С протеините наистина съм много гола-вода, засега все я втвърдявам, дори и с мек протеин. Имам един лийв ин спрей за чуплива порьозна коса, фризьорът ми (the balkan barber), който е с такава коса гo прави. Той горе долу ми върши някаква работа, но е лепкав. Преди това възстановяващи серии на Eprouvage и Макадамия ойл - уж възстановяващи, а аз все ходех с метла Grinning С на Lador хидратиращия балсам (с кератин) същата работа. Помня, че харесвах преди години на Лакме арган ойл серията като ефект, но ароматът ме убиваше и не можах да се насиля да подновя. Тя май е заглаждаща.

Иначе точно така заглаждам сега, с чист арган...понякога малко силикон отгоре, но не винаги е ок.

# 133
Подходящи ли са Меди и Напура /по-конкретно ампулите и спрея/  по време на бременност и кърмене?

# 134
Jazzsoul, Целаген е спрей,другият спрей е Нуминокс,той обаче ми омазнява косата и го пробутах на ММ.
Може би имаш предвид Ш Фолиген.

Ако ползваш една и съща серия,в случая възстановяваща,не е чудно че се втвърдява косата.Пробвай протеинова и хидратираща серия да ги въртиш примерно два пъти с едната един път с другата или обратно.
Малко ме озадачи с резултата от Ладор,вероятно и него ползваш на поредни миенета...

След аргана не слагай силикон за да не станеш като кошница в главата.Аргана е запечатващо масло,друго не ти е нужно.Финишите ги слагай преди маслото.

Puppiii ако не се лъжа,мисля че съм мяркала някъде коментар на производителя на Напура,че няма проблем да се ползват от бременни.Но да не те подведа,най-добре пиши директно на тях с питане.

Общи условия

Активация на акаунт