Професионални серии за коса - Тема 164

• 52 381
  • 727
  •   2
Отговори
# 225
Здравейте,може ли да препоръчате шампоан за коса ,която получава пърхут ,и с сухи крайща и заплитащи се.🙂😄

# 226
След хидратиращата ампула на Лалга, продължавате ли с друг продукт, маска или балсам или оставате само по нея?

# 227
Препоръчайте ми нещо ефикасно за цъфтяща коса.
Благодаря!

# 228
Здравейте момичета, моят казус е следният:
Имам Dyson Airwrap, но уви къдриците ми едвам се задържат 30 минути 😕 Косата ми е права, дълга почти до кръста, тънка и средно гъста, лесно се омазнява, не е боядисвана от 4 години и не ползвам друга термообработка, освен сешоар, абе цялостно май е здрава.

Последните дни почетох колкото можах във форума, следващите дни ще гледам всичко да изчета, но засега единствената препоръка, която открих е за Мултитаскинг спрея на Sam McKnight. Сега в Златна рибка съм набелязала уж подобен продукт на Philip Kingsley-Finishing Touch Flexible Hold Mist. Дали е хубав?
    Също набелязах Флуида на Lalga за създаване на къдрици-силна фиксация, но не мога да разбера този продукт само за дами с естествено къдрава коса ли е или става и за създаване на къдрици на права коса?
   И за обем успях да си набележа доста продукти, но тук открих препоръка за спрея на Lakme K.Styling Shape
Много въпроси станаха, но обобщено ще бъда благодарна на препоръки за:

1.Стилизиращи продукти, които някак да ги задържат тези хубави къдрици над 30 минути 🥲
2.Продукти за обем, че тази дълга и тънка коса стои като слепнала за скалпа 😅

# 229
Щом е тънка, склонна към омазняване и не много гъста, след определена дължина трудно ще стои добре. Скъси я малко.

# 230
Може да пробвате това. Пръскате преди навиване, и после пак за фиксация.

# 231
Момичета,имам нужда от съвети и насоки. Косата ми последно време е много,много суха, седи доста фризи и се заплита много жестоко постоянно. Скоро /преди около месец/ си правих и кератиново изправяне, но косата беше в същото състояние и преди това. Направих изправянето за да се заглади косъма, но пак ефект няма. Чудя се дали не съм прекалила с протеиновите продукти. Преди миенето на косата слагам кокосово масло последните пъти. В момента рутината ми е такава:
1.Шампоана на Semi de Lino - розовата серия, хидратиращ
2.Маската на Semi de Lino - бялата серия, за блясък се води
3. На подсушена с кърпа коса пръскам доста обилно спрей балсама на Pureology Color Fanatic
4. Слагам термозащита Loreal Pro Longer
Изсушавам косата и след това почти всеки ден до следващото измиване слагам маслото на Moroccanoil в краищата или понякога крема на Olioseta. Случвало се е, когато самата коса стои прекалено хвърчаща и оплетена да слагам и по 3 (три!!!) помпички от маслото и косата дори се омазнява на клечки, но след известно време през деня пак е супер изсушена и изглежда много зле. Не задържа никакви прически и просто последно време е тотален кошмар и наистина не знам къде бъркам. Взела съм си Olaplex стъпка 3 и се чудя вече какво да правя… Преди все използвах продукти за много изтощена коса /шампоани и маски/ и сега умишлено взех различни серии с мисълта да не се е пренаситил самият косъм,но за момента не виждам промяна.

# 232
Здравейте! Бърз въпрос преди поръчка - термо на Napura или Lalga? Благодаря ви предварително 🩷

# 233
Tobsic от двете предложения харесвам повече това на Лалга - по-комплексно ми е като действие; термото на напура е много харесвано из групите, но мен лично не ме грабна.

# 234
здравейте, искам да си взема нещо хубаво за косата ми, досега съм ползвала все комерсиалните шампоани. Косата ми е ужасна хем рядка, но пък с дебел косъм, склонна към омазнаване в корените и сухи, твърди краища, боядисана. Четох, четох и не разбирам дали трябва да си взема протеинов шампоан + хидратираща маска/балсам...или ако шампоанът е протеинов и маската/балсамът трябва е да такъв (или да са хидратиращи)?!
Загледах се в серията на Макадамия
(https://zlatnaribka.com/collections/macadamia-natural-oil-klasicheska-liniya) ...както и в шампоаните CHI (имат различни и хидратиращи и протеинови).
За маската се колебая между хидратиращата на Moroccanoil (с кафявата капачка), която е доста хвалена или тази на Макадамия?

Ако взема маска, има ли смисъл след това от крем без отмиване (например този https://zlatnaribka.com/collections/macadamia-natural-oil-klasic … urishing-leave-in) или някакво олио?

Някаква коприна на CHI също се хвали, но не разбрах коя точно и какво се води - нещо без отмиване ли?
Благодаря за всеки съвет Simple Smile

# 235
Коприна има на чи и на биосилк хубави са.

# 236
искам да си взема нещо хубаво за косата ми, досега съм ползвала все комерсиалните шампоани. ....
добре е да имаш и хидратиращ и протеинов протокол под ръка Simple Smile
Протеинов шампоан с хидратираща маска да, но Хидратиращ шампоан само с хидратираща маска се препоръчва.
Понеже косите ни са различни, не се наемам да ти препоръчам продукти
На Марокан кафявата капачка я развалиха маската.
Макадамия се харесва от финни коси ( от прочетено в темата )
Крема без отмиване има друга функция от маската, дали ти трябва може само ти да прецениш след ползване на продуктите. Аз винаги имам в наличност от този тип, защото ако не съм си направила сполучлив протокол - оправям положението с крем или спрей без изплакване. Има такива които и като термозащита работят Нектар термика на Керастаз примерно.

# 237
Най добре е да се отиде на трихонолог или.дерматолог както аз ще направя сега,защото имам проблем прашинки отгоре понякога ме сърби,а краищата ми.са заплетени и сухи.Преди скалпа ми беше мазен сега незнам какво се случва с косата ми.😒

# 238
  • Някъде там
Препоръчайте ми нещо ефикасно за цъфтяща коса.
Благодаря!
sam mcknight happy endings, от както го открих дължините наистина са ми много щастливи Laughing.
Първо пробвах малка опакова, сега се заредих и с голяма такава.

# 239
Макадамия се харесва от финни коси ( от прочетено в темата )
Toва не е съвсем така, Casual, просто в темата най-често я коментирамe в този контекст Simple Smile
Да, Макадамия има чудесна серия за много тънка/фина коса, но си има и яки, помпащи серии за далеч по-плътен косъм, които също имат прекрасни ревюта.
Например:
https://www.macadamiahair.com/products/ultra-rich-repair-shampoo

Може да пробвате това. Пръскате преди навиване, и после пак за фиксация.
^^^ много харесвам този продукт, като цяло бранда има много читави продукти на много читави цени!

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 19:51 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт