Професионални серии за коса - Тема 164

• 52 447
  • 727
  •   3
Отговори
# 420
Много благодаря! Точно утре се канех да го използвам за първи път Simple Smile

# 421
Момичета, можете ли да дадете съвет за лек, неутежняващ шампоан за тънка коса. изключително си раздразних скалпа.. Всичко което съм пробвала като шампоани ми дразни, че се появи и пърхут. В момента имам някакъв хормонален дисбаланс, който се проявява на косата ми явно. Имам висок естрадиол и сякаш от тогава косата ми се зацапва доста бързо (2-3 дни) и си личи, преди не личеше. Имам тънък косъм. Пробвах да спра с маските, ползвам само балсам за тънка коса на Macadamia, след измиване слагам аll in one, само на краищата (не виждам някакъв ефект). Имам и мъглата на Marocanoil.
Проблема с прояви при шампоан за косопад на Ducrаy, като имам и доста падане на косата при измиване. Имам хипофункция, уж се регулира, но явно още ефектите са налични.
Купих си и от аптеката шампона на urage, нежен балансиращ шампоан, но от него косата ми стои суха, твърда някак си, само от балсама на Macadamia някак става мека. Иначе след измиване изглежда добре, има блясък.. но започва сърбежа на скалпа.
Та продължавам да се лутам при избора на продукти, пробвала съм доста от продуктите, които предлага в Рибката, но сякаш не намирам моите. За сега само на Alaparf имам някаква търпимост и пак си поръчах продукти. Отделно чакам и шампоана за тънка коса на Macadamia поне да съчетая двата продукта.
Но ще трябва временно да ползвам нещо за облекчаване на скалпа ми. Ще съм благодарна на мненията ви Simple Smile
Здравей и аз съм с хипо,миех се с един шампоан постонно,от форума взех един прехвален на балея и скалпа ми от мазен стана на сух,получи ми се сух пърхут взех да се лутав за шампоани този онзи нищо не става , и сега взех на виши за суха коса,последния път когато се мих с виши беше за всеки тип коса с пърхут и чувствителен скалп имаше ефект ,но на 3 та та седмица  от него косата ми се утежни,спрях то пробвах с парусан тоя парусан нищо не чисти,който е за пърхут онзи ден взех ,както казах виши за суха коса днес ще го ползвам за втори път пък да видим.Пробвай с виши.
Точно през същото съм минала и аз... Даже и Балеята и сега я имам. Имам пърхут и от него и косата ми става твърда.... За съжаление и Парусан и Виши не са ми ок на скалпа. Сега ще чакам Macadamia да я пробвам и се сетих че по-нагоре в чата някой сподели шампоан за чувствителен скалп, ще се върна да потърся Simple Smile

# 422
  • Сливен
Аз писах ,шампона е Селмакс.Премива и прави твърда косата,с балсам се оправя.При мен оправя с 2-3 измивания сърбеж,пъпки по скалпа,лющене когато направя реакция към шампоан,защота обичам да пробвам различни.

# 423
  • Варна
Момичета, можете ли да дадете съвет за лек, неутежняващ шампоан за тънка коса. изключително си раздразних скалпа.. Всичко което съм пробвала като шампоани ми дразни, че се появи и пърхут. В момента имам някакъв хормонален дисбаланс, който се проявява на косата ми явно. Имам висок естрадиол и сякаш от тогава косата ми се зацапва доста бързо (2-3 дни) и си личи, преди не личеше. Имам тънък косъм. Пробвах да спра с маските, ползвам само балсам за тънка коса на Macadamia, след измиване слагам аll in one, само на краищата (не виждам някакъв ефект). Имам и мъглата на Marocanoil.
Проблема с прояви при шампоан за косопад на Ducrаy, като имам и доста падане на косата при измиване. Имам хипофункция, уж се регулира, но явно още ефектите са налични.
Купих си и от аптеката шампона на urage, нежен балансиращ шампоан, но от него косата ми стои суха, твърда някак си, само от балсама на Macadamia някак става мека. Иначе след измиване изглежда добре, има блясък.. но започва сърбежа на скалпа.
Та продължавам да се лутам при избора на продукти, пробвала съм доста от продуктите, които предлага в Рибката, но сякаш не намирам моите. За сега само на Alaparf имам някаква търпимост и пак си поръчах продукти. Отделно чакам и шампоана за тънка коса на Macadamia поне да съчетая двата продукта.
Но ще трябва временно да ползвам нещо за облекчаване на скалпа ми. Ще съм благодарна на мненията ви Simple Smile

По - горе дадох линк към шампоан и балсам на Trimay, които са много добро решение в случая. Щадящо,но същевременно добро почистване и балансиране на скалпа. Пресушили сте скалпа,а отделно и температурните разлики в момента допълнително натоварват. Добри са и за скалпа и за дължините. Не утежняват тънката коса дори може да се докарах хубав обем при правилно сушене с тях.
 Балсамът е и терапия за скалп. Не омазнява,не утежнява и много бързо връща баланса. Ползвайте код manii10 за допълнителна отстъпка.

# 424
Момичета, взех пре-уоша на Лалга от черния петък и питането ми е, мога ли да го използвам на всяко миене на косата?

# 425
В никакъв случай всеки път преуош, ще се пресуши и скалпа, и дължините…

# 426
Някоя от вас има ли инфраред преса? Какъв кератинов спрей  ползвате при терапия за запечатване? Засега  ползвам пресата само зя ламиниране и косата е трепач даже в сауна седи правя, но искам да тествам и с кератин.

# 427
В никакъв случай всеки път преуош, ще се пресуши и скалпа, и дължините…
Благодаря, Макадамия. ЗР са го махнали от сайта си и не можах да прочета. Ще се постарая да не го ползвам всеки път, въпреки че съм доволна от ефекта му.

# 428
  • Варна
Lale_Lili нежен е пилинга на Лалга,но по-често от веднъж на 10дни недей......И то при положение,че скалпа е мазен. Моят е сух и ползвам пилинг два пъти месечно.
ТОВА НЕ Е ДПШ и целенасоченото му ползване по дължините за мен не е ОК. Казвам го защото в оригиналното описание пише,че прави косата бляскава и мека. Продуктът се нанася с апликатора на сух скалп като шампоаните на Напура. Стоиш 5 мин. и влизаш в банята. Каквото се стече по дължините това е,не го нанасяш по тях. След него си шампоанираш веднъж с друг шампоан съобразен с последващата грижа.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 10:07 от prinzesata

# 429
Благодаря за насоките. Много ми бяха полезни 💐💐💐

# 430
В момента съм с крема на olioseta all in one. Харесвам го, тъй като не ми омазнява допълнително косата. Сега се чудя за термозащитата https://zlatnaribka.com/products/termozashtiten-zapechatvasht-sp … protection-100-ml Дали е ефективна и кое от 2-те е по-добро.

# 431
  • Варна
Кремът си има доволно добра термозащита за сешоар.

# 432
Някоя от вас има ли инфраред преса? Какъв кератинов спрей  ползвате при терапия за запечатване? Засега  ползвам пресата само зя ламиниране и косата е трепач даже в сауна седи правя, но искам да тествам и с кератин.
Лале, от къде си взе пресата? Аз ту се решавам да си взема, ту се отказвам…

# 433
Тази инфраред преса не е ли само за използване с терапии, нали така? Примерно слагаш еластисайзър и минаваш кичур по кичур с пресата и тя спомага за по-доброто навлизане на продукта в косъма.
Как така ламинира косата и я прави по-права?

# 434
Може ли предложение за серия за боядисана коса, която не отнема от обема на косата и придава блясък?

Общи условия

Активация на акаунт